User Info
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Kwiecień 15, 2025, 17:13:38

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
News Box

Key Stats
4001 wiadomości w 159 wątkach, wysłane przez 30 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Tugemir
Strona główna | Pomoc | Szukaj | Kalendarz | Zaloguj się | Rejestracja
Tomaszowska Drużyna Wojów - Algiz  |  Althing  |  Allthingi minione  |  III Allthing « poprzedni następny »
Strony: 1 2 [3] 4 | Do dołu Drukuj
Autor Wątek: III Allthing  (Przeczytany 14727 razy)
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #30 : Marzec 30, 2009, 19:04:05 »

Wyznaczeniem miejsca na obĂłz i wychodek mogĂŞ zaj¹Ì siĂŞ ja. Co do ognia to chciaÂłbym sprĂłbowaĂŚ wreszcie rozpaliĂŚ go za pomocÂą  Âłuku ogniowego. SÂądzĂŞ teÂż, Âże ogieĂą nie powinien pÂłon¹Ì ciÂągle ale tylko gdy trzeba bĂŞdzie coÂś ugotowaĂŚ lub ogrzaĂŚ siĂŞ w nocy. Inaczej ten las po kilku takich wyprawach zamieni siĂŞ w sceneriÂą jak po przejÂściu Plagi/LegionĂłw Chaosu. Jak juz wspominaÂłem to ÂźrĂłdÂło w dosÂłonym tego sÂłowa znaczeniu jest caÂłkiem niedaleko i za czasĂłw mojej mamy brano z tamtÂą wodĂŞ do celĂłw spoÂżywczych. Nie wiem jednak jak teraz to siĂŞ przedstawia. Ale pitnÂą moÂżna braĂŚ ze wsi. Majblizsze gospodarstwo nie jest tragicznie daleko. W odzieÂży zapomniaÂłes dodaĂŚ, Âże moÂżna brac jeszcze tuniki i pÂłaszcze ;p co jest chyba jednak oczywiste. A surĂłwcĂłw jest chyba na jeden duzy posiÂłek, i to taki jak ostatnio. Skoro to dwa dni to moÂżna (trzeba) ugotowaĂŚ wiĂŞcej i bardziej ró¿norodnie
Edit
ZASADY
-zbieramy tylko chrust. ¯ywe drzewa œcinamy tylko jesli bedize trzeba i bêdzie to ostatecznoœÌ.
-moÂże nie jest to pokaz przed publicznoÂściÂą ale starajmy siĂŞ nie uÂżywaĂŚ zbyt czĂŞsto telefonĂłw. Nie ma sensu wprowadzaĂŚ caÂłkowitego zakazu, ale chyba lepie by robiĂŚ to trochĂŞ dyskretniej. Mimo to radzĂŞ przed wyjÂściem z domu dobrze naÂładowaĂŚ Âżeby nikomu nie padÂł.
DO ZABRANIA
-igÂły, nici i dratwa (nigdy nie wiadomo kiedy coÂś siĂŞ zepsuje lub porwie)
-sznur. nie ma chyba sensu braĂŚ caÂłego. Kilka metrĂłw wystarczy
-moÂże jeszcze lina
-gdyby jednak zabrako jedzenia w okolicy jest sklep, trzosik zÂłota wiĂŞc rĂłwnieÂż siĂŞ moÂże przydaĂŚ
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #31 : Kwiecień 09, 2009, 00:58:05 »

sznur raczej ca³y ... nie wiadomo co przyjdzie do g³owy ... a ten sklep dobrze zaopatrzony ?? mo¿e mniej jedzenia ze sob¹ wzi¹Ì a w tym sklepie kupiÌ ??

Bogowie chroĂącie mnie przed wrogami bo z wami to se poradzĂŞ
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #32 : Kwiecień 09, 2009, 09:43:32 »

hmm w tym roku jeszcze w nim nie by³em. Mija³em tylko dwa razy jak wraca³em z bia³ej góry. Na pewno jeszcze istnieje. Zaopatrzony powinen byÌ, bo to jedyny sklep na kilka kilometrów. Nastêpne s¹ na krzy¿ówce w Sabaudii i gdzieœ w Justynówce. Czynny nawet w niedzielê bo znajduje siê na parterze domu w³aœcicieli i po naciœnieciu magicznego guziczka zbiega z góry Pani W Fartuszku. Mieso, kasza i ró¿ne takie powinny byÌ.
Vestar
Starszy

Starszy sceptyk druÂżyny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #33 : Kwiecień 23, 2009, 18:36:59 »

No dobra, to o ktĂłrej siĂŞ zbieramy?

Czy jest pozwolenie na wziêci œpiworów (bo nasza m³odsza braÌ chcia³aby wzi¹Ì)?

BĂŞdzie to opowiadanie sag przy ognisku? Bo ja jestem gotowy, coÂś powiedzieĂŚ.

I w ogĂłle trochĂŞ organizacji by siĂŞ przydaÂło tu powiedzieĂŚ bo nikogo z thingu nie byÂło na treningu dzisiaj :/

Zanim napiszesz coÂś gÂłupiego i zbĂŞdnego zerknij tu:
http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #34 : Kwiecień 23, 2009, 19:10:41 »

W poprzednich postach napisaÂłem liste rzeczy do zabrania i wymieniÂłem miĂŞdzy innymi tam spiwĂłr ... takÂże moÂżna braĂŚ ... moÂże uda nam sie dostaĂŚ trochĂŞ sÂłomy od pobliskich gospodarzy to bedzie wysciuÂłka na noc gÂłeboko tez siĂŞ zastanawiam nad noclegiem ... ale myslĂŞ Âże jednak nie bedzie tak Âźle a raczej tak zimno ... wyjscie proponuje o 8 z rana ... takze u Corvina proponuje byĂŚ o 7 30 ... raczej bez spóŸnieĂą ... jutro teÂż trzeba po reszte rzeczy iœÌ  do szko³óy za duzo moÂże tam nie ma ale troche zostaÂło ... no najwaÂżniejszy namiot ... ja koÂło 14 bede pewnie tam z kluczem ... co do przebiegu Althingu z tego co mi wiadomo zajmuje siĂŞ tym Godi ... takÂże wszelkie propozycje do Godiego ... no i najwaÂżniejsza jest oczywiÂście dyskusja ..

Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #35 : Kwiecień 24, 2009, 18:45:05 »

hmm ... spotkaÂłem dzisiaj Corvina i pomyslaÂłem Âże jednak tak wczesna pora jest nie na miejscu ... mysle Âże zbiĂłrka u Corvina bedzie o 8 30 ... po dzisiejszej nocy zadecydujemy o noclegu

Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #36 : Kwiecień 24, 2009, 21:52:36 »

Drodzy Wojowie ... zanotowaÂłem 5 stopni na termometrze ... temperatura iÂście niepokojÂąca ...

Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #37 : Kwiecień 24, 2009, 21:57:18 »

dziœ mo¿e spaœÌ do zera. Ale ja i tak przy otwartym siê przeœpiê
Vestein
Nowy uÂżytkownik
*

10017606
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #38 : Kwiecień 24, 2009, 22:03:08 »

ja siê przygotowa³em na 2-dniowy althing i z tego co wiem ma byÌ tak ok. 4-5 stopni w nocy.Moze by wziasc wiecej ubraù wspó³czesnych.

ZaprawdĂŞ powiadam wam, oto nadchodzi wiek miecza i topora, wiek wilczej zamieci. Nadchodzi Czas BiaÂłego Zimna i BiaÂłego ÂświatÂła, Czas SzaleĂąstwa i Czas Pogardy, Tedd Deireadh, Czas KoĂąca.
Vestar
Starszy

Starszy sceptyk druÂżyny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #39 : Kwiecień 24, 2009, 22:13:40 »

Proponuje dla miĂŞkkich Âśpiwory  (w 0 stopni bez problemu mozna spac tylko w nos zimno ), a dla twardszych np. dwa koce pod spod i dwa na wierzch. Albo cos takiego.

I co do diaska z tymi opowieÂściami??

http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #40 : Kwiecień 24, 2009, 23:38:45 »

nikt Ci nie broni opowiadaÌ ... a je¿eli chcesz dawaÌ takie rady to mo¿e tez weŸmiesz odpowiedzialnoœÌ za ca³e zdrowie innych ?? i ciekawe jaki podzia³ zrobisz gdy temperatura spadnie poni¿ej zera ?? poza tym jak chcesz te¿ braÌ 4 koce to ¿yczê powodzenia

Vestar
Starszy

Starszy sceptyk druÂżyny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #41 : Kwiecień 25, 2009, 08:08:50 »

No ja biore. Dlatego daÂłem takÂą radĂŞ, bo sam z niej skorzystam... KaÂżdy niech robi jak uwaÂża, jego zdrowie jego sprawa.

Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #42 : Kwiecień 26, 2009, 23:08:44 »

Panowie mam nadzieje Âże sobie zrobiliÂście inspekcje po wizycie w lesie ... ja znalazÂłem u siebie dwa kleszcze ... takÂże to sporo ... uwaÂżajcie!

Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #43 : Kwiecień 27, 2009, 12:30:05 »

A wystarczaÂło siĂŞ tylko ubieraĂŚ tak jak ja . Kilka warstw ubraĂą ochroniÂły przed insektami.
Czy mogÂłbyÂś Lestku jak najszybciej wrzuciĂŚ te zdjĂŞcia na jakiÂś portal (jesli dasz na taki do ÂściÂągania to proszĂŞ kaÂżdy byle nie rapidshare)?
Valgard
Nowy uÂżytkownik
*

10140594
« Odpowiedz #44 : Kwiecień 27, 2009, 14:27:50 »

Ja proponujĂŞ, abyÂś wrzuciÂł na http://odsiebie.com/upload.html   .

Strony: 1 2 [3] 4 | Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do: