User Info
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Kwiecień 14, 2025, 02:55:43

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
News Box

Key Stats
4001 wiadomości w 159 wątkach, wysłane przez 30 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Tugemir
Strona główna | Pomoc | Szukaj | Kalendarz | Zaloguj się | Rejestracja
Tomaszowska Drużyna Wojów - Algiz  |  Inicjatywy  |  Wyprawy  |  Wilczy Trop « poprzedni następny »
Strony: 1 [2] 3 | Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Wilczy Trop  (Przeczytany 12531 razy)
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 02, 2009, 12:52:16 »

OK Panowie ... oficjalnie przyjêto Nasze zg³oszenie na Wilczy Trop, tak¿e jedynie co Nas teraz czeka to zorganizowanie sobie transportu na miejsce oraz przygotowania na du¿¹ skalê. Co do transportu wystarczy nam jakieœ kombi, wszystko siê tam raczej zmieœci, Passat którym jeŸdzimy jest raczej w¹t³ej konstrukcji i wola³bym go nie braÌ. Ale mam na oku jakiegoœ innego, co nie oznacza ¿e wy te¿ nie macie zadbaÌ o transport, byÌ mo¿e uda siê zabraÌ z Grodami Czerwieùskimi ( ale KniaŸ siê coœ na Nas krzywi³, tym bardziej ¿e oni te¿ mog¹ mieÌ sporo sprzêtu). Co do sprzêtu warto siê zaopatrzyÌ w skóry i jakieœ nie wspó³czesne koce, ¿ebyœmy nie marzli w nocy, ja ju¿ mam skórê z barana. Brakuje na pewno nam jeszcze sporo naczyù, a tym bardziej buk³aków. Warto te¿ sobie poszyÌ kaptury takie co Niemir ma (mia³), na z³¹ pogodê, pamiêtajcie ¿e to s¹ Bieszczady, i mo¿e ca³¹ imprezê padaÌ. Zapoznajcie te¿ siê z regulaminem imprezy i z zasadami na stronie Wilczego Tropu, tym bradziej i¿ jesteœmy w grupie najeŸdŸców a co oznacza:

"OddziaÂł "najeÂźdÂźcĂłw" nie ma staÂłego obozu, jest to druÂżyna zbrojnych (bez kobiet i dzieci przemieszczajÂąca siĂŞ po okolicy z maksymalnie ograniczonym wyposaÂżeniem (z tym co oprĂłcz uzbrojenia uniosÂą na swoich grzbietach)."

Bogowie chroĂącie mnie przed wrogami bo z wami to se poradzĂŞ
BronisÂław
WĂŞdrowiec
*

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 02, 2009, 21:10:39 »

Postawcie siĂŞ na jego miejscu-> nieznane  wam bractwo che sie wbiĂŚ na  waszÂą impreze, waszym transportem  nie pytajÂąc wogule czy speÂłnia wszystkie wymogi i czy zostaÂło przyjĂŞte.  z tego co wiem ma to byĂŚ impreza historyczna a znajÂąc Kniazia to raczej nie pozwoli nikomu na Âżadne mroki.
ps. do spania polecam sienniki dopbrze izolujÂą sÂą lekknie zajmujÂą mniej miejsca niz skury i mogÂą sÂłuÂżyc jako torby.
Harald
Administrator

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 02, 2009, 21:18:23 »

Masz racje, ale zwaÂż jeszcze na to - to czy w ogĂłle pojechalibyÂśmy na tĂŞ imprezĂŞ, mogÂło zaleÂżeĂŚ od kosztĂłw transportu, ktĂłre w wypadku samodzielnego wyjazdu bĂŞdÂą najprawdopodobniej sporo wiĂŞksze.
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 02, 2009, 22:02:07 »

A ¿e tak zapytam Bronek ... ty jak siê tam wybierasz ?? Poza tym wystarczy³o zg³osiÌ siê na Wilczy Trop - a nie "wbiÌ" - i wp³aciÌ kasê ... to by³y wszystkie wymogi, i nie chcieliœmy siê "zabraÌ" - tylko rozpocz¹Ì rozmowy na temat tego jakim transportem podró¿uj¹ grody, no i faktycznie wyjazd zale¿a³ od tego o czym mówi³ Corvin ... tak¿e wydaje mi siê ¿e trochê postawa Kniazia, o której z reszt¹ dowiedzieliœmy siê od osoby trzeciej wydaje mi siê trochê nie na miejscu ... chyba ¿e ktoœ trochê ubarwi³ co nieco. Ca³y czas te¿ wspominasz o tym jakie to KniaŸ nie ma zdanie na temat historycznoœci i mówisz o mrokach - rozumiem ¿e uwa¿asz ¿e siejemy mrok Co? Przyznam ¿e oczekiwa³em od Ciebie znacznie bardziej pomocnej postawy ...

Sienniki ?? opisz

Vestar
Starszy

Starszy sceptyk druÂżyny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 03, 2009, 16:43:22 »

Siennik jest to d³ugi prostok¹tny kawa³ek lnu z³o¿ony na pó³ i zszyty z trzech stron tak aby powsta³a "dziura" w któr¹ przed snem wpycha siê siano (st¹d te¿ nazwa ) lub inne trawy (trzeba uwa¿aÌ z niektórymi rodzajami œciêtych traw bo mogê mieÌ efekty usypiaj¹ce-mam na myœli, ¿e mo¿na siê nie obudziÌ nastêpnego dnia, czyli zapaœÌ w œpi¹czke).

Corvin ma IMHO bardzo dobry len na to.

Mam nadziejĂŞ, Âże dobrze to wyjaÂśniÂłem

Zanim napiszesz coÂś gÂłupiego i zbĂŞdnego zerknij tu:
http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 03, 2009, 18:23:17 »

no to coÂś takiego co ja miaÂłem na Althingu tylko Âże nie zszyte

Vestar
Starszy

Starszy sceptyk druÂżyny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 03, 2009, 20:09:19 »

No to zszycie jest najwazniejsze bo do dziurawego to siana nie wlozysz XD

http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
BronisÂław
WĂŞdrowiec
*

« Odpowiedz #22 : Czerwiec 03, 2009, 23:02:01 »

sienik to worek wypchany sianem ... im wiĂŞkszy tym lepszy do wypychania polecam stare siano mÂłode wydziela trujÂące gazy (nie wiem na ile sÂą szkodliwe) lub ubrania. Ja uÂżywam lnianego worka po mÂące.   
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Czerwiec 24, 2009, 12:14:39 »

Kilka nowoÂści dotyczÂących Wilczego Tropu, pobrane z ich strony
I wpadÂłem jeszcze na pewien pomysÂł. JeÂśli siĂŞ postaramy i wygramy pierwszÂą bitwĂŞ to nie mamy siĂŞco martwiĂŚ o bukÂłaki. wystarczy tylko zabraĂŚ martwym:D

Cytat: Wilczy Trop
- mamy potwierdzonych(wp³aconymi sk³adkami), oko³o 120 uczestników z 23 dru¿yn z ca³ej Polski, w tym oko³o 90 walcz¹cych (³¹cznie z ³ucznikami)

- dokÂładne miejsce imprezy to wzgĂłrza oddalone okoÂło 3km na poÂłudnie od Kalwarii PacÂławskiej, miejscowoÂści Âłatwej do zlokalizowania na kaÂżdej mapie drogowej (http://mapa.targeo.pl/Kalwaria%20Pac%C5%82awska,obiekt,pascal,co_zwiedzic_23494 )

-impreza rusza oficjalnie w piÂątek popoÂłudniu (lepiej byĂŚ wczeÂśniej!)

- w piÂątek od rana zapewniamy transport z PrzemyÂśla, ludzi odbieraĂŚ bĂŞdziemy w 2 lub 3 turach(wszelkie informacje na ten temat - lubomir64@interia.pl )

- prosimy o zabranie ze sobÂą naczyĂą do transportu wody (nie bĂŞdzie plastikowych butelek!, a przechowywania wody pitnej np. w miskach nie polecamy Wink ), pojemnikĂłw do transportu i przechowywania ÂżywnoÂści (kosze, lniane worki itp.) a takÂże historycznego sprzĂŞtu obozowego

- ³uczników prosimy o zabranie ze sob¹ pacynek (z g³ówkami o œrednicy nie mniejszej ni¿ 5cm!)

- zapewniamy w Kalwarii PacÂławskiej strzeÂżony parking dla samochodĂłw uczestnikĂłw

Na miejsce nale¿y przybyÌ najpóŸniej do godz. 16.00 w pi¹tek(najlepiej wczeœniej).Z miejsca gdzie zostawiamy samochody, po przebraniu siê w stroje historyczne nale¿y jeszcze przejœÌ oko³o 2 km (najeŸdŸcy 3km) na docelowe miejsce imprezy, wiêc radzimy ograniczyÌ zbêdny ekwipunek. Przypominam wszystkim uczestnikom aby dobrze zapoznali siê z regulaminem i zasadami imprezy dostêpnymi w dziale Regulamin oraz by przyjrzeli siê swojemu wyposa¿eniu i ekwipunkowi pod wzglêdem historycznoœci

EDIT
Na treningu by³a dyskusja czy mo¿na zabieraÌ ró¿ne rzeczy poleg³ym. Zobaczny co na ten temat powie Wilczy Trop
Cytat: Wilczy Trop
Obie strony maj¹ prawo braÌ jeùców i ³upy( du¿e przedmioty, ¿ywnoœÌ, elementy uzbrojenia).
Czyli teoretycznie mogĂŞ nam zabaĂŚ nawet miecze
Vestar
Starszy

Starszy sceptyk druÂżyny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Czerwiec 25, 2009, 12:08:38 »

Ale ja tego zabierania trochĂŞ nie kapuje: bo przecieÂż po Âśmierci idziemy na cmentarz to kiedy nas obrabujÂą? A tak miecz zabraĂŚ to chamsko nieco :/

Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #25 : Czerwiec 25, 2009, 12:51:10 »

Wiesz, to nie jest WoW, Âże zwÂłoki graczy od razu znikajÂą.
BronisÂław
WĂŞdrowiec
*

« Odpowiedz #26 : Czerwiec 25, 2009, 22:31:02 »

Radze k³aœÌ siê na swoim mieczu lub nieroz¿ucaÌ broni i trzymaÌ j¹ na tyle blisko aby muc rozponaÌ z³odzieja. Innysposub to gryzienie po nogach grabie¿ców , (na chudowie gryzienie nie pomog³o ale fajna zabawa by³a:) czu³em siê jak berserker ]
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Czerwiec 26, 2009, 10:48:13 »

http://members.lycos.co.uk/hendomir/sklad.htm
RadzĂŞ zapamiĂŞtaĂŚ twarz tego Pana gdyÂż jest naszym oficjalnym dowodcÂą. Chodzi oczywiÂście o pierwszÂą osobĂŞ na liÂście czyli o Jarla Hendomira z Nordlige Sverda Hird
BronisÂław
WĂŞdrowiec
*

« Odpowiedz #28 : Czerwiec 26, 2009, 22:54:44 »

GratulujĂŞ dowudcy napewno bĂŞdzie wam z nim wesoÂło Autor najlepszych wrzut na ogrodzieĂącu Âświetny czÂłowiek z wielkÂą charymÂą. Cecha charakterystyczna niewidocznana zdjĂŞciu ma ÂłysÂą gÂłowĂŞ.
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Czerwiec 28, 2009, 17:47:12 »

No ... w sumie wszyscy liczymy Âże poznamy sporo ludzi i sporo siĂŞ nauczymy ... a co do wyjazdu to proponujĂŞ wyjazd o 8 ... ??

Strony: 1 [2] 3 | Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do: