User Info
Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
Kwiecieñ 04, 2025, 11:03:08
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Szukaj:
Szukanie zaawansowane
News Box
Key Stats
4001
wiadomo¶ci w
159
w±tkach, wys³ane przez
30
u¿ytkowników
Najnowszy u¿ytkownik:
Tugemir
Strona g³ówna
|
Pomoc
|
Szukaj
|
Kalendarz
|
Zaloguj siê
|
|
Inicjatywy
|
Wyprawy
|
Wilczy Trop
« poprzedni
nastêpny »
Strony:
1
[
2
]
3
|
Do do³u
Drukuj
Autor
W±tek: Wilczy Trop (Przeczytany 12453 razy)
Lestek
Thing
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 634
Email
Odp: Wilczy Trop
«
Odpowiedz #15 :
Czerwiec 02, 2009, 12:52:16 »
OK Panowie ... oficjalnie przyjêto Nasze zg³oszenie na Wilczy Trop, tak¿e jedynie co Nas teraz czeka to zorganizowanie sobie transportu na miejsce oraz przygotowania na du¿± skalê. Co do transportu wystarczy nam jakie¶ kombi, wszystko siê tam raczej zmie¶ci, Passat którym je¼dzimy jest raczej w±t³ej konstrukcji i wola³bym go nie braæ. Ale mam na oku jakiego¶ innego, co nie oznacza ¿e wy te¿ nie macie zadbaæ o transport, byæ mo¿e uda siê zabraæ z Grodami Czerwieñskimi ( ale Knia¼ siê co¶ na Nas krzywi³, tym bardziej ¿e oni te¿ mog± mieæ sporo sprzêtu). Co do sprzêtu warto siê zaopatrzyæ w skóry i jakie¶ nie wspó³czesne koce, ¿eby¶my nie marzli w nocy, ja ju¿ mam skórê z barana. Brakuje na pewno nam jeszcze sporo naczyñ, a tym bardziej buk³aków. Warto te¿ sobie poszyæ kaptury takie co Niemir ma (mia³), na z³± pogodê, pamiêtajcie ¿e to s± Bieszczady, i mo¿e ca³± imprezê padaæ. Zapoznajcie te¿ siê z regulaminem imprezy i z zasadami na stronie Wilczego Tropu, tym bradziej i¿ jeste¶my w grupie naje¼d¼ców a co oznacza:
"Oddzia³ "naje¼d¼ców" nie ma sta³ego obozu, jest to dru¿yna zbrojnych (bez kobiet i dzieci
przemieszczaj±ca siê po okolicy z maksymalnie ograniczonym wyposa¿eniem (z tym co oprócz uzbrojenia unios± na swoich grzbietach)."
Bogowie chroñcie mnie przed wrogami bo z wami to se poradzê
Bronis³aw
Wêdrowiec
Wiadomo¶ci: 52
«
Odpowiedz #16 :
Czerwiec 02, 2009, 21:10:39 »
Postawcie siê na jego miejscu-> nieznane wam bractwo che sie wbiæ na wasz± impreze, waszym transportem nie pytaj±c wogule czy spe³nia wszystkie wymogi i czy zosta³o przyjête.
z tego co wiem ma to byæ impreza historyczna a znaj±c Kniazia to raczej nie pozwoli nikomu na ¿adne mroki.
ps. do spania polecam sienniki dopbrze izoluj± s± lekknie zajmuj± mniej miejsca niz skury i mog± s³u¿yc jako torby.
Harald
Administrator
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 10056
Email
«
Odpowiedz #17 :
Czerwiec 02, 2009, 21:18:23 »
Masz racje, ale zwa¿ jeszcze na to - to czy w ogóle pojechaliby¶my na tê imprezê, mog³o zale¿eæ od kosztów transportu, które w wypadku samodzielnego wyjazdu bêd± najprawdopodobniej sporo wiêksze.
Lestek
Thing
P³eæ:
Email
«
Odpowiedz #18 :
Czerwiec 02, 2009, 22:02:07 »
A ¿e tak zapytam Bronek ... ty jak siê tam wybierasz ?? Poza tym wystarczy³o zg³osiæ siê na Wilczy Trop - a nie "wbiæ" - i wp³aciæ kasê ... to by³y wszystkie wymogi, i nie chcieli¶my siê "zabraæ" - tylko rozpocz±æ rozmowy na temat tego jakim transportem podró¿uj± grody, no i faktycznie wyjazd zale¿a³ od tego o czym mówi³ Corvin ... tak¿e wydaje mi siê ¿e trochê postawa Kniazia, o której z reszt± dowiedzieli¶my siê od osoby trzeciej wydaje mi siê trochê nie na miejscu ... chyba ¿e kto¶ trochê ubarwi³ co nieco. Ca³y czas te¿ wspominasz o tym jakie to Knia¼ nie ma zdanie na temat historyczno¶ci i mówisz o mrokach - rozumiem ¿e uwa¿asz ¿e siejemy mrok
Przyznam ¿e oczekiwa³em od Ciebie znacznie bardziej pomocnej postawy ...
Sienniki ?? opisz
Vestar
Starszy
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 513
Starszy sceptyk dru¿yny
Email
«
Odpowiedz #19 :
Czerwiec 03, 2009, 16:43:22 »
Siennik jest to d³ugi prostok±tny kawa³ek lnu z³o¿ony na pó³ i zszyty z trzech stron tak aby powsta³a "dziura" w któr± przed snem wpycha siê siano (st±d te¿ nazwa
) lub inne trawy (trzeba uwa¿aæ z niektórymi rodzajami ¶ciêtych traw bo mogê mieæ efekty usypiaj±ce-mam na my¶li, ¿e mo¿na siê nie obudziæ nastêpnego dnia, czyli zapa¶æ w ¶pi±czke).
Corvin ma IMHO bardzo dobry len na to.
Mam nadziejê, ¿e dobrze to wyja¶ni³em
Zanim napiszesz co¶ g³upiego i zbêdnego zerknij tu:
http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
Lestek
Thing
P³eæ:
Email
«
Odpowiedz #20 :
Czerwiec 03, 2009, 18:23:17 »
no to co¶ takiego co ja mia³em
na Althingu tylko ¿e nie zszyte
Vestar
Starszy
P³eæ:
Starszy sceptyk dru¿yny
Email
«
Odpowiedz #21 :
Czerwiec 03, 2009, 20:09:19 »
No to zszycie jest najwazniejsze bo do dziurawego to siana nie wlozysz XD
http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
Bronis³aw
Wêdrowiec
«
Odpowiedz #22 :
Czerwiec 03, 2009, 23:02:01 »
sienik to worek wypchany sianem ... im wiêkszy tym lepszy do wypychania polecam stare siano m³ode wydziela truj±ce gazy (nie wiem na ile s± szkodliwe) lub ubrania. Ja u¿ywam lnianego worka po m±ce.
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 680
Email
«
Odpowiedz #23 :
Czerwiec 24, 2009, 12:14:39 »
Kilka nowo¶ci dotycz±cych Wilczego Tropu, pobrane z ich strony
I wpad³em jeszcze na pewien pomys³. Je¶li siê postaramy i wygramy pierwsz± bitwê to nie mamy siêco martwiæ o buk³aki. wystarczy tylko zabraæ martwym:D
Cytat: Wilczy Trop
- mamy potwierdzonych(wp³aconymi sk³adkami), oko³o 120 uczestników z 23 dru¿yn z ca³ej Polski, w tym oko³o 90 walcz±cych (³±cznie z ³ucznikami)
- dok³adne miejsce imprezy to wzgórza oddalone oko³o 3km na po³udnie od Kalwarii Pac³awskiej, miejscowo¶ci ³atwej do zlokalizowania na ka¿dej mapie drogowej (
http://mapa.targeo.pl/Kalwaria%20Pac%C5%82awska,obiekt,pascal,co_zwiedzic_23494
)
-impreza rusza oficjalnie w pi±tek popo³udniu (lepiej byæ wcze¶niej!)
- w pi±tek od rana zapewniamy transport z Przemy¶la, ludzi odbieraæ bêdziemy w 2 lub 3 turach(wszelkie informacje na ten temat -
lubomir64@interia.pl
)
- prosimy o zabranie ze sob± naczyñ do transportu wody (nie bêdzie plastikowych butelek!, a przechowywania wody pitnej np. w miskach nie polecamy Wink ), pojemników do transportu i przechowywania ¿ywno¶ci (kosze, lniane worki itp.) a tak¿e historycznego sprzêtu obozowego
- ³uczników prosimy o zabranie ze sob± pacynek (z g³ówkami o ¶rednicy nie mniejszej ni¿ 5cm!)
- zapewniamy w Kalwarii Pac³awskiej strze¿ony parking dla samochodów uczestników
Na miejsce nale¿y przybyæ najpó¼niej do godz. 16.00 w pi±tek(najlepiej wcze¶niej).Z miejsca gdzie zostawiamy samochody, po przebraniu siê w stroje historyczne nale¿y jeszcze przej¶æ oko³o 2 km (naje¼d¼cy 3km) na docelowe miejsce imprezy, wiêc radzimy ograniczyæ zbêdny ekwipunek. Przypominam wszystkim uczestnikom aby dobrze zapoznali siê z regulaminem i zasadami imprezy dostêpnymi w dziale Regulamin oraz by przyjrzeli siê swojemu wyposa¿eniu i ekwipunkowi pod wzglêdem historyczno¶ci
EDIT
Na treningu by³a dyskusja czy mo¿na zabieraæ ró¿ne rzeczy poleg³ym. Zobaczny co na ten temat powie Wilczy Trop
Cytat: Wilczy Trop
Obie strony maj± prawo braæ jeñców i ³upy( du¿e przedmioty, ¿ywno¶æ, elementy uzbrojenia).
Czyli teoretycznie mogê nam zabaæ nawet miecze
Vestar
Starszy
P³eæ:
Starszy sceptyk dru¿yny
Email
«
Odpowiedz #24 :
Czerwiec 25, 2009, 12:08:38 »
Ale ja tego zabierania trochê nie kapuje: bo przecie¿ po ¶mierci idziemy na cmentarz to kiedy nas obrabuj±? A tak miecz zabraæ to chamsko nieco :/
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator
P³eæ:
Email
«
Odpowiedz #25 :
Czerwiec 25, 2009, 12:51:10 »
Wiesz, to nie jest WoW, ¿e zw³oki graczy od razu znikaj±.
Bronis³aw
Wêdrowiec
«
Odpowiedz #26 :
Czerwiec 25, 2009, 22:31:02 »
Radze k³a¶æ siê na swoim mieczu lub nieroz¿ucaæ broni i trzymaæ j± na tyle blisko aby muc rozponaæ z³odzieja. Innysposub to gryzienie po nogach grabie¿ców , (na chudowie gryzienie nie pomog³o ale fajna zabawa by³a:) czu³em siê jak berserker ]
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator
P³eæ:
Email
«
Odpowiedz #27 :
Czerwiec 26, 2009, 10:48:13 »
http://members.lycos.co.uk/hendomir/sklad.htm
Radzê zapamiêtaæ twarz tego Pana gdy¿ jest naszym oficjalnym dowodc±. Chodzi oczywi¶cie o pierwsz± osobê na li¶cie czyli o Jarla Hendomira z Nordlige Sverda Hird
Bronis³aw
Wêdrowiec
«
Odpowiedz #28 :
Czerwiec 26, 2009, 22:54:44 »
Gratulujê dowudcy napewno bêdzie wam z nim weso³o
Autor najlepszych wrzut na ogrodzieñcu ¶wietny cz³owiek z wielk± charym±. Cecha charakterystyczna niewidocznana zdjêciu ma ³ys± g³owê.
Lestek
Thing
P³eæ:
Email
«
Odpowiedz #29 :
Czerwiec 28, 2009, 17:47:12 »
No ... w sumie wszyscy liczymy ¿e poznamy sporo ludzi
i sporo siê nauczymy ... a co do wyjazdu to proponujê wyjazd o 8 ... ??
Strony:
1
[
2
]
3
|
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »