Lestek
Thing

Email
|
 |
« Odpowiedz #30 : Czerwiec 05, 2009, 21:30:23 » |
|
Dziewoje i Wojowie jestem po rozmowach z dyrektorem Hanejko z Naszego Regionalnego Muzeum ... wyrazi³ on niezmiern¹ radoœÌ w momencie gdy zaproponowa³em mu wspó³pracê z Dru¿yn¹, od razu zagwarantowa³ Nam dostêp, a tak¿e kopie wszystkich dostêpnych materia³ów jakie Nam siê tylko zamarz¹ oraz obieca³ tak¿e przecieraÌ Nam œcie¿ki w innych muzeach nawet w Muzeum Wojska Polskiego... tak¿e myœlê ¿e najbli¿sze wakacje warto sobie zaplanowaÌ na zbiorow¹ prace nad Naszym przysz³ym jeszcze niedosz³ym grodem  Ja planuje spotkanie z nim w nastêpnym tygodniu i dograÌ szczegó³y o Czerwieniu.
|
|
|
|
Bogowie chroĂącie mnie przed wrogami bo z wami to se poradzĂŞ 
|
|
|
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

Email
|
 |
« Odpowiedz #31 : Czerwiec 05, 2009, 21:41:54 » |
|
Jak bĂŞdziesz miaÂł termin ustalony to daj znaĂŚ. Z chĂŞciÂąl bym siĂŞ przeszedl z Toba. DziÂś jak byÂłem w domu kombatanta to muÂślaÂłem czy nie udaĂŚ siĂŞ tam, i powiedzieĂŚ jaka jest sprawa i czy moÂżna by byÂło porozmawiaĂŚ, popytaĂŚ i pare zdjĂŞĂŚ zrobiĂŚ. Ale widze, Âże Ty lepiej to zaÂłatwiÂłeÂś
|
|
|
|
|
|
|
BronisÂław
WĂŞdrowiec

|
 |
« Odpowiedz #32 : Czerwiec 08, 2009, 22:41:08 » |
|
Rozmawia³em Z Dyrektorem Zamojskiego muzeum w sprawie budowy grodu. okaza³o siê ¿e robi³ magisterke na temat umocnieù wczesnoiœredniowiecznych. Jego prace i materia³y jakie zgromadzi³ na temat Czermna s¹ w Zamojskim muzemum , dostêpne w godzinach jego pracy. Urbaùski okaz³ siê ¿yczliwy i wysuna kilka sugesti miedzy innymi ¿eby solidnie przy³o¿yœÌ siê do planów i przemyœleÌ budowê aby wytsz³o coœ historycznego i choÌ w czêœci daj¹cego obraz dawnych umocnieù. s³ysza³ coœ o budowie grodu od w³adz tyszowiec jednak nie wiedzia³ o istnieniu TDW. Niestety nie bywam w Zamoscu na tygodniu wiêc nie mogê dotrzeÌ do materia³ów ktoœ inny musi po nie pujœÌ.
|
|
|
|
|
|
|
Lestek
Thing

Email
|
 |
« Odpowiedz #33 : Czerwiec 08, 2009, 23:51:28 » |
|
Super ... pomog³eœ ta informacj¹ niezmiernie  nakreœlaj¹c ju¿ ca³¹ sytuacje wiele ju¿ tylko zale¿y od Nas jak i od w³adz Tyszowiec ... tak¿e nale¿ny trwaÌ w przekonaniu i¿ zamiary nasze ju¿ nied³ugo zakwitn¹ na polach Czermna ... 
|
|
|
|
|
|
|
BronisÂław
WĂŞdrowiec

|
 |
« Odpowiedz #34 : Lipiec 01, 2009, 08:42:05 » |
|
byÂłem U UrbaĂąskiego sxerowaÂłem co trzeba (plan podobnego grodu , rodzaje wczesnych umocnieĂą z rysunkami oraz opis wyglÂądu i funkcji grodu) w sumie jakieÂś 90 stron. do odebrania na zielonym rynku. ps jaki planujecie budÂżet i jak majÂą wyglÂądaĂŚ umocnienia?
|
|
|
|
|
|
|
Lestek
Thing

Email
|
 |
« Odpowiedz #35 : Lipiec 02, 2009, 00:31:53 » |
|
bud¿etu jeszcze nie mamy ... ale co do umocnieù to w³aœnie zbieramy materia³y ... ¿eby dojœÌ do konsensusu ... po Wilczym tropie mamy spotkanie z archeologiem .... zak³adamy ¿e wiêkszoœÌ drewna zafunduj¹ sponsorzy ...
|
|
|
|
|
|
|
Lestek
Thing

Email
|
 |
« Odpowiedz #36 : Sierpień 17, 2009, 09:02:32 » |
|
Niemir na kiedy muzeum kazaÂło siĂŞ zgÂłosiĂŚ ?? i Te warsztaty rekonstrukcyjne o ktĂłrych wspominali to kiedy sÂą ??
|
|
|
|
|
|
|
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

Email
|
 |
« Odpowiedz #37 : Sierpień 17, 2009, 09:10:47 » |
|
Pierwsze pytanie - spyta³em siê czy mamy ustaliÌ jak¹œ datê czy zostawiÌtelefon. Powiedzeili, ¿e lepiej jeœli zostawiê telefon. Teraz dochodzê do wniosku, ¿e lepiej by³o ustaliÌ termin, byliby wtedy jakoœ zmobilizowani. Co do drugiego to wspomnia³em Ci datê przez telefon ... Nic nie mówi³eœ o nich konkretnego ani wtedy ani póŸnij to w koùcu sam przesta³em o tym myœleÌ ... Trwaj¹ od 11 do 22 sierpnia.
|
|
|
|
|
|
|
Lestek
Thing

Email
|
 |
« Odpowiedz #38 : Sierpień 17, 2009, 09:29:03 » |
|
To tak trochê siê nam pokrywa³o z wyjazdami. Có¿ mo¿e w przysz³ym roku siê za³apiemy.
|
|
|
|
|
|
|
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

Email
|
 |
« Odpowiedz #39 : Sierpień 25, 2009, 09:08:34 » |
|
W zwi¹zku z wczorajsz¹ rozmow¹ odœwierzam temat. Radzê przeczytaÌ go od poczatku i znów zacz¹Ì dyskutowaÌ.
|
|
|
|
|
|
|
Lestek
Thing

Email
|
 |
« Odpowiedz #40 : Wrzesień 15, 2009, 18:41:17 » |
|
Nawi¹za³em kontakt z Panem Paw³em Lisem z muzeum w Kazimierzu Dolnym. Pan Lis zajmuje siê archeologi¹ eksperymentaln¹, w nastêpnym tygodniu planuje pojechaÌ do niego na spotkanie. Zajmuje siê on rekonstrukcja okresu wczesnego œredniowiecza. Od nastêpnego tygodnia bêd¹ tez siê tam znajdowaÌ do 27 wrzeœnia studenci którzy bêd¹ prowadziÌ ró¿ne eksperymenty. Czemu ma s³u¿yÌ ten wyjazd, otó¿ za rad¹ Naszego muzeum ma on nam pomóc w okreœleniu jak by mia³ wygl¹daÌ Nasz gród. Mam siê z nim skontaktowaÌ na pocz¹tku nastêpnego tygodnia kiedy byœmy siê mieli u niego pojawiÌ. Ja na pewno tam pojadê, niestety bêdzie to raczej na œrodku tygodnia nastêpnego, je¿eli ktoœ by chcia³ siê ze mn¹ zabraÌ zapraszam. Myœlê ¿e to bêdzie pocz¹tek wspó³pracy i to ca³kiem owocnej.  A dla Nas nieocenione zród³o praktycznej wiedzy 
|
|
|
|
|
|
|
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

Email
|
 |
« Odpowiedz #41 : Wrzesień 15, 2009, 21:16:57 » |
|
Dla mnie moÂżesz juÂż grzaĂŚ fotel w samochodzie.
|
|
|
|
|
|
|
Vestar
Starszy

Starszy sceptyk druÂżyny
Email
|
 |
« Odpowiedz #42 : Wrzesień 16, 2009, 20:19:02 » |
|
Dla mnie zaleÂży od dnia tygodnia, woli rodzicĂłw i tego co siĂŞ bĂŞdzie w szkole dziaĂŚ... Czyli pewnie nie grzej :/
|
|
|
|
|
|
|
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

Email
|
 |
« Odpowiedz #43 : Wrzesień 16, 2009, 21:48:11 » |
|
Z tego co pamiĂŞtam to wybraliÂśmy piÂątek, 25 wrzeÂśnia. Po osoby przebywajÂące w ZamoÂściu prawdopodobnie wpadniemy. MoÂżliwe, Âże sam wtedy tam bĂŞdĂŞ w tym zacnym mieÂście. Aha i w miarĂŞ moÂżliwoÂści jeÂśli to bĂŞdzie np w-f to zwolnijcie siĂŞ z ostatniej lekcji.
|
|
|
|
|
|
|
Vestar
Starszy

Starszy sceptyk druÂżyny
Email
|
 |
« Odpowiedz #44 : Wrzesień 17, 2009, 14:56:07 » |
|
No Âświetnie, akurat w piÂątek 25 mnie nie ma... Ech nvm, bĂŞdziecie sobie musieli poradziĂŚ bez mojego wszechogarniajÂącego sceptycyzmu^^
|
|
|
|
|
|
|
|