User Info
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Kwiecień 15, 2025, 20:05:14

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
News Box

Key Stats
4001 wiadomości w 159 wątkach, wysłane przez 30 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Tugemir
Strona główna | Pomoc | Szukaj | Kalendarz | Zaloguj się | Rejestracja
Tomaszowska Drużyna Wojów - Algiz  |  Odtwarzanie  |  ÂŻycie codzienne  |  Nasz pierwszy grĂłd « poprzedni następny »
Strony: 1 2 [3] 4 5 | Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Nasz pierwszy grĂłd  (Przeczytany 18655 razy)
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #30 : Czerwiec 05, 2009, 21:30:23 »

Dziewoje i Wojowie jestem po rozmowach z dyrektorem Hanejko z Naszego Regionalnego Muzeum ... wyrazi³ on niezmiern¹ radoœÌ w momencie gdy zaproponowa³em mu wspó³pracê z Dru¿yn¹, od razu zagwarantowa³ Nam dostêp, a tak¿e kopie wszystkich dostêpnych materia³ów jakie Nam siê tylko zamarz¹ oraz obieca³ tak¿e przecieraÌ Nam œcie¿ki w innych muzeach nawet w Muzeum Wojska Polskiego... tak¿e myœlê ¿e najbli¿sze wakacje warto sobie zaplanowaÌ na zbiorow¹ prace nad Naszym przysz³ym jeszcze niedosz³ym grodem

Ja planuje spotkanie z nim w nastêpnym tygodniu i dograÌ szczegó³y o Czerwieniu.

Bogowie chroĂącie mnie przed wrogami bo z wami to se poradzĂŞ
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #31 : Czerwiec 05, 2009, 21:41:54 »

Jak bĂŞdziesz miaÂł termin ustalony to daj znaĂŚ. Z chĂŞciÂąl bym siĂŞ przeszedl z Toba. DziÂś jak byÂłem w domu kombatanta to muÂślaÂłem czy nie udaĂŚ siĂŞ tam, i powiedzieĂŚ jaka jest sprawa i czy moÂżna by byÂło porozmawiaĂŚ, popytaĂŚ i pare zdjĂŞĂŚ zrobiĂŚ. Ale widze, Âże Ty lepiej to zaÂłatwiÂłeÂś
BronisÂław
WĂŞdrowiec
*

« Odpowiedz #32 : Czerwiec 08, 2009, 22:41:08 »

RozmawiaÂłem Z Dyrektorem Zamojskiego muzeum w sprawie budowy grodu. okazaÂło siĂŞ Âże robiÂł magisterke na temat umocnieĂą wczesnoiÂśredniowiecznych. Jego  prace i materiaÂły jakie zgromadziÂł na temat Czermna sÂą w Zamojskim muzemum , dostĂŞpne w godzinach jego pracy.  UrbaĂąski okazÂł siĂŞ Âżyczliwy i wysuna kilka sugesti miedzy innymi Âżeby solidnie przyÂłoÂżyœÌ siĂŞ do planĂłw i przemyÂśleĂŚ budowĂŞ aby wytszÂło coÂś historycznego i choĂŚ w czĂŞÂści dajÂącego obraz dawnych umocnieĂą. sÂłyszaÂł coÂś o budowie grodu od wÂładz tyszowiec jednak nie wiedziaÂł o istnieniu TDW. Niestety nie bywam w Zamoscu na tygodniu wiĂŞc nie mogĂŞ dotrzeĂŚ do materia³ów ktoÂś inny musi po nie pujœÌ.

Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #33 : Czerwiec 08, 2009, 23:51:28 »

Super ... pomog³eœ ta informacj¹ niezmiernie nakreœlaj¹c ju¿ ca³¹ sytuacje wiele ju¿ tylko zale¿y od Nas jak i od w³adz Tyszowiec ... tak¿e nale¿ny trwaÌ w przekonaniu i¿ zamiary nasze ju¿ nied³ugo zakwitn¹ na polach Czermna ...

BronisÂław
WĂŞdrowiec
*

« Odpowiedz #34 : Lipiec 01, 2009, 08:42:05 »

byÂłem  U UrbaĂąskiego sxerowaÂłem co trzeba (plan podobnego grodu , rodzaje wczesnych umocnieĂą z rysunkami oraz opis wyglÂądu i funkcji grodu) w sumie jakieÂś 90 stron. do odebrania na zielonym rynku. ps jaki planujecie budÂżet i jak majÂą wyglÂądaĂŚ umocnienia?
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #35 : Lipiec 02, 2009, 00:31:53 »

bud¿etu jeszcze nie mamy ... ale co do umocnieù to w³aœnie zbieramy materia³y ... ¿eby dojœÌ do konsensusu ... po Wilczym tropie mamy spotkanie z archeologiem .... zak³adamy ¿e wiêkszoœÌ drewna zafunduj¹ sponsorzy ...

Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #36 : Sierpień 17, 2009, 09:02:32 »

Niemir na kiedy muzeum kazaÂło siĂŞ zgÂłosiĂŚ ?? i Te warsztaty rekonstrukcyjne o ktĂłrych wspominali to kiedy sÂą ??

Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #37 : Sierpień 17, 2009, 09:10:47 »

Pierwsze pytanie - spyta³em siê czy mamy ustaliÌ jak¹œ datê czy zostawiÌtelefon. Powiedzeili, ¿e lepiej jeœli zostawiê telefon. Teraz dochodzê do wniosku, ¿e lepiej by³o ustaliÌ termin, byliby wtedy jakoœ zmobilizowani.
Co do drugiego to wspomniaÂłem Ci datĂŞ przez telefon ... Nic nie mĂłwiÂłeÂś o nich konkretnego ani wtedy ani póŸnij to w koĂącu sam przestaÂłem o tym myÂśleĂŚ ... TrwajÂą od 11 do 22 sierpnia. 
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #38 : Sierpień 17, 2009, 09:29:03 »

To tak trochê siê nam pokrywa³o z wyjazdami. Có¿ mo¿e w przysz³ym roku siê za³apiemy.

Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #39 : Sierpień 25, 2009, 09:08:34 »

W zwi¹zku z wczorajsz¹ rozmow¹ odœwierzam temat. Radzê przeczytaÌ go od poczatku i znów zacz¹Ì dyskutowaÌ.
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #40 : Wrzesień 15, 2009, 18:41:17 »

NawiÂązaÂłem  kontakt z Panem PawÂłem Lisem z muzeum w Kazimierzu Dolnym. Pan Lis zajmuje siĂŞ archeologiÂą eksperymentalnÂą, w nastĂŞpnym tygodniu planuje pojechaĂŚ do niego na spotkanie. Zajmuje siĂŞ on rekonstrukcja okresu wczesnego Âśredniowiecza. Od nastĂŞpnego tygodnia bĂŞdÂą tez siĂŞ tam znajdowaĂŚ do 27 wrzeÂśnia studenci ktĂłrzy bĂŞdÂą prowadziĂŚ ró¿ne eksperymenty. Czemu ma sÂłuÂżyĂŚ ten wyjazd, otó¿ za radÂą Naszego muzeum ma on nam pomĂłc w okreÂśleniu jak by miaÂł wyglÂądaĂŚ Nasz grĂłd. Mam siĂŞ z nim skontaktowaĂŚ na poczÂątku nastĂŞpnego tygodnia kiedy byÂśmy siĂŞ mieli u niego pojawiĂŚ. Ja na pewno tam pojadĂŞ, niestety bĂŞdzie to raczej na Âśrodku tygodnia nastĂŞpnego, jeÂżeli ktoÂś by chciaÂł siĂŞ ze mnÂą zabraĂŚ zapraszam. MyÂślĂŞ Âże to bĂŞdzie poczÂątek wspó³pracy i to caÂłkiem owocnej. A dla Nas nieocenione zrĂłdÂło praktycznej wiedzy

Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #41 : Wrzesień 15, 2009, 21:16:57 »

Dla mnie moÂżesz juÂż grzaĂŚ fotel w samochodzie.
Vestar
Starszy

Starszy sceptyk druÂżyny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #42 : Wrzesień 16, 2009, 20:19:02 »

Dla mnie zaleÂży od dnia tygodnia, woli rodzicĂłw i tego co siĂŞ bĂŞdzie w szkole dziaĂŚ... Czyli pewnie nie grzej :/

Zanim napiszesz coÂś gÂłupiego i zbĂŞdnego zerknij tu:
http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #43 : Wrzesień 16, 2009, 21:48:11 »

Z tego co pamiĂŞtam to wybraliÂśmy piÂątek, 25 wrzeÂśnia. Po osoby przebywajÂące w ZamoÂściu prawdopodobnie wpadniemy. MoÂżliwe, Âże sam wtedy tam bĂŞdĂŞ w tym zacnym mieÂście. Aha i w miarĂŞ moÂżliwoÂści jeÂśli to bĂŞdzie np w-f to zwolnijcie siĂŞ z ostatniej lekcji.
Vestar
Starszy

Starszy sceptyk druÂżyny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #44 : Wrzesień 17, 2009, 14:56:07 »

No Âświetnie, akurat w piÂątek 25 mnie nie ma... Ech nvm, bĂŞdziecie sobie musieli poradziĂŚ bez mojego wszechogarniajÂącego sceptycyzmu^^

Zanim napiszesz coÂś gÂłupiego i zbĂŞdnego zerknij tu:
http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
Strony: 1 2 [3] 4 5 | Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do: