User Info
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Kwiecieñ 04, 2025, 11:01:25

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
News Box

Key Stats
4001 wiadomo¶ci w 159 w±tkach, wys³ane przez 30 u¿ytkowników
Najnowszy u¿ytkownik: Tugemir
Strona g³ówna | Pomoc | Szukaj | Kalendarz | Zaloguj siê | Rejestracja
Tomaszowska Dru¿yna Wojów - Algiz  |  Odtwarzanie  |  ¯ycie codzienne  |  Nasz pierwszy gród « poprzedni nastêpny »
Strony: 1 2 [3] 4 5 | Do do³u Drukuj
Autor W±tek: Nasz pierwszy gród  (Przeczytany 18527 razy)
Lestek
Thing

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 634

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #30 : Czerwiec 05, 2009, 21:30:23 »

Dziewoje i Wojowie jestem po rozmowach z dyrektorem Hanejko z Naszego Regionalnego Muzeum ... wyrazi³ on niezmiern± rado¶æ w momencie gdy zaproponowa³em mu wspó³pracê z Dru¿yn±, od razu zagwarantowa³ Nam dostêp, a tak¿e kopie wszystkich dostêpnych materia³ów jakie Nam siê tylko zamarz± oraz obieca³ tak¿e przecieraæ Nam ¶cie¿ki w innych muzeach nawet w Muzeum Wojska Polskiego... tak¿e my¶lê ¿e najbli¿sze wakacje warto sobie zaplanowaæ na zbiorow± prace nad Naszym przysz³ym jeszcze niedosz³ym grodem

Ja planuje spotkanie z nim w nastêpnym tygodniu i dograæ szczegó³y o Czerwieniu.

Bogowie chroñcie mnie przed wrogami bo z wami to se poradzê
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

Wiadomo¶ci: 680

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #31 : Czerwiec 05, 2009, 21:41:54 »

Jak bêdziesz mia³ termin ustalony to daj znaæ. Z chêci±l bym siê przeszedl z Toba. Dzi¶ jak by³em w domu kombatanta to mu¶la³em czy nie udaæ siê tam, i powiedzieæ jaka jest sprawa i czy mo¿na by by³o porozmawiaæ, popytaæ i pare zdjêæ zrobiæ. Ale widze, ¿e Ty lepiej to za³atwi³e¶
Bronis³aw
Wêdrowiec
*

Wiadomo¶ci: 52

« Odpowiedz #32 : Czerwiec 08, 2009, 22:41:08 »

Rozmawia³em Z Dyrektorem Zamojskiego muzeum w sprawie budowy grodu. okaza³o siê ¿e robi³ magisterke na temat umocnieñ wczesnoi¶redniowiecznych. Jego  prace i materia³y jakie zgromadzi³ na temat Czermna s± w Zamojskim muzemum , dostêpne w godzinach jego pracy.  Urbañski okaz³ siê ¿yczliwy i wysuna kilka sugesti miedzy innymi ¿eby solidnie przy³o¿y¶æ siê do planów i przemy¶leæ budowê aby wytsz³o co¶ historycznego i choæ w czê¶ci daj±cego obraz dawnych umocnieñ. s³ysza³ co¶ o budowie grodu od w³adz tyszowiec jednak nie wiedzia³ o istnieniu TDW. Niestety nie bywam w Zamoscu na tygodniu wiêc nie mogê dotrzeæ do materia³ów kto¶ inny musi po nie puj¶æ.

Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #33 : Czerwiec 08, 2009, 23:51:28 »

Super ... pomog³e¶ ta informacj± niezmiernie nakre¶laj±c ju¿ ca³± sytuacje wiele ju¿ tylko zale¿y od Nas jak i od w³adz Tyszowiec ... tak¿e nale¿ny trwaæ w przekonaniu i¿ zamiary nasze ju¿ nied³ugo zakwitn± na polach Czermna ...

Bronis³aw
Wêdrowiec
*

Wiadomo¶ci: 52

« Odpowiedz #34 : Lipiec 01, 2009, 08:42:05 »

by³em  U Urbañskiego sxerowa³em co trzeba (plan podobnego grodu , rodzaje wczesnych umocnieñ z rysunkami oraz opis wygl±du i funkcji grodu) w sumie jakie¶ 90 stron. do odebrania na zielonym rynku. ps jaki planujecie bud¿et i jak maj± wygl±daæ umocnienia?
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #35 : Lipiec 02, 2009, 00:31:53 »

bud¿etu jeszcze nie mamy ... ale co do umocnieñ to w³a¶nie zbieramy materia³y ... ¿eby doj¶æ do konsensusu ... po Wilczym tropie mamy spotkanie z archeologiem .... zak³adamy ¿e wiêkszo¶æ drewna zafunduj± sponsorzy ...

Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #36 : Sierpieñ 17, 2009, 09:02:32 »

Niemir na kiedy muzeum kaza³o siê zg³osiæ ?? i Te warsztaty rekonstrukcyjne o których wspominali to kiedy s± ??

Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #37 : Sierpieñ 17, 2009, 09:10:47 »

Pierwsze pytanie - spyta³em siê czy mamy ustaliæ jak±¶ datê czy zostawiætelefon. Powiedzeili, ¿e lepiej je¶li zostawiê telefon. Teraz dochodzê do wniosku, ¿e lepiej by³o ustaliæ termin, byliby wtedy jako¶ zmobilizowani.
Co do drugiego to wspomnia³em Ci datê przez telefon ... Nic nie mówi³e¶ o nich konkretnego ani wtedy ani pó¼nij to w koñcu sam przesta³em o tym my¶leæ ... Trwaj± od 11 do 22 sierpnia. 
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #38 : Sierpieñ 17, 2009, 09:29:03 »

To tak trochê siê nam pokrywa³o z wyjazdami. Có¿ mo¿e w przysz³ym roku siê za³apiemy.

Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #39 : Sierpieñ 25, 2009, 09:08:34 »

W zwi±zku z wczorajsz± rozmow± od¶wierzam temat. Radzê przeczytaæ go od poczatku i znów zacz±æ dyskutowaæ.
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #40 : Wrzesieñ 15, 2009, 18:41:17 »

Nawi±za³em  kontakt z Panem Paw³em Lisem z muzeum w Kazimierzu Dolnym. Pan Lis zajmuje siê archeologi± eksperymentaln±, w nastêpnym tygodniu planuje pojechaæ do niego na spotkanie. Zajmuje siê on rekonstrukcja okresu wczesnego ¶redniowiecza. Od nastêpnego tygodnia bêd± tez siê tam znajdowaæ do 27 wrze¶nia studenci którzy bêd± prowadziæ ró¿ne eksperymenty. Czemu ma s³u¿yæ ten wyjazd, otó¿ za rad± Naszego muzeum ma on nam pomóc w okre¶leniu jak by mia³ wygl±daæ Nasz gród. Mam siê z nim skontaktowaæ na pocz±tku nastêpnego tygodnia kiedy by¶my siê mieli u niego pojawiæ. Ja na pewno tam pojadê, niestety bêdzie to raczej na ¶rodku tygodnia nastêpnego, je¿eli kto¶ by chcia³ siê ze mn± zabraæ zapraszam. My¶lê ¿e to bêdzie pocz±tek wspó³pracy i to ca³kiem owocnej. A dla Nas nieocenione zród³o praktycznej wiedzy

Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #41 : Wrzesieñ 15, 2009, 21:16:57 »

Dla mnie mo¿esz ju¿ grzaæ fotel w samochodzie.
Vestar
Starszy

Wiadomo¶ci: 513

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #42 : Wrzesieñ 16, 2009, 20:19:02 »

Dla mnie zale¿y od dnia tygodnia, woli rodziców i tego co siê bêdzie w szkole dziaæ... Czyli pewnie nie grzej :/

Zanim napiszesz co¶ g³upiego i zbêdnego zerknij tu:
http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #43 : Wrzesieñ 16, 2009, 21:48:11 »

Z tego co pamiêtam to wybrali¶my pi±tek, 25 wrze¶nia. Po osoby przebywaj±ce w Zamo¶ciu prawdopodobnie wpadniemy. Mo¿liwe, ¿e sam wtedy tam bêdê w tym zacnym mie¶cie. Aha i w miarê mo¿liwo¶ci je¶li to bêdzie np w-f to zwolnijcie siê z ostatniej lekcji.
Vestar
Starszy

Wiadomo¶ci: 513

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #44 : Wrzesieñ 17, 2009, 14:56:07 »

No ¶wietnie, akurat w pi±tek 25 mnie nie ma... Ech nvm, bêdziecie sobie musieli poradziæ bez mojego wszechogarniaj±cego sceptycyzmu^^

Zanim napiszesz co¶ g³upiego i zbêdnego zerknij tu:
http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
Strony: 1 2 [3] 4 5 | Do góry Drukuj 
« poprzedni nastêpny »
Skocz do: