User Info
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Kwiecień 16, 2025, 19:01:24

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
News Box

Key Stats
4001 wiadomości w 159 wątkach, wysłane przez 30 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Tugemir
Strona główna | Pomoc | Szukaj | Kalendarz | Zaloguj się | Rejestracja
Tomaszowska Drużyna Wojów - Algiz  |  Inicjatywy  |  Wyprawy  |  Manewry « poprzedni następny »
Strony: [1] 2 | Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Manewry  (Przeczytany 7139 razy)
Harald
Administrator

Zobacz profil Email
« : Styczeń 23, 2009, 17:13:55 »

GdzieÂś na feriach zamojska komandoria SzpitalnikĂłw* planuje zrobiĂŚ manewry w szkole w SitaĂącu. Nie jest to pokaz, lecz coÂś w stylu dÂłuÂższego treningu, bez publicznoÂści.
JakbyÂśmy siĂŞ chcieli wkrĂŞciĂŚ, to BronisÂław zaprasza.

*DowiedziaÂłem siĂŞ, Âże nie ma juÂż Braci WilkĂłw, poniewaÂż rozpadli siĂŞ na Zamojska KomandoriĂŞ SzpitalnikĂłw (XIII) i filiĂŞ GrodĂłw CzerwieĂąskich (Wczesne).
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Styczeń 23, 2009, 22:50:52 »

Ja osobiœcie jestem za. Nawet bardzo za. Podaj jakieœ dok³adniejsze informacje, Znaczy siê dok³adn¹ datê, i czas pobytu. A pytanie do naszych. ile osób by jecha³o i czy jedziemy wspólnym transportem, czy jakoœ busami siê t³uczemy kto chce? Chocia¿ busa bezpoœrednio nie ma, nie wiem jak autobusy stoj¹. Czy stroje tam obowi¹zuj¹ce s¹ historyczne czy wspó³czesne? Osobiœcie s¹dzê, ze nawet jeœli nie przewidzieli obowi¹zku strojów historycznych to mo¿na siê tam pokazaÌ w pe³nym umudurowaniu i pokazaÌ klasê.
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Styczeń 24, 2009, 00:53:17 »

No mi te¿ siê wydaje ¿e jak ju¿ to w pe³nym uzbrojeniu ... myslê ¿e tam to ju¿ by sie przyda³ jakiœ konkretny transport ... chyba ¿e znajdziemy jakieœ po³¹czenia do tego sitaùca .... Corvin powiedz coœ wiêcej o tej filii Grodów czerwieùskich ??

Bogowie chroĂącie mnie przed wrogami bo z wami to se poradzĂŞ
Harald
Administrator

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Styczeń 24, 2009, 11:41:05 »

Filia Grodów to dawniejsza wczesnoœredniowieczna sekcja Braci Wilków, czyli Bronis³aw + otrokowie i czasem Harry. Wilcy rozpadli siê z rok temu, a na DJW Bronis³aw wpad³ prawdopodobnie na pomys³ nawi¹zania wspó³pracy z Grodami.
DokÂładniejsza data nie jest jeszcze znana, ale myÂślĂŞ, Âże do koĂąca ferii juÂż jÂą ustala (postaram siĂŞ o to ;d).
TakÂże myÂślĂŞ, Âże wyjazd w historycznych strojach to dobry pomysÂł, caÂłe uzbrojenie obowiÂązkowo + apteczki (Jezus ^^) no i coÂś do picia/jedzenia jeÂśli ma to byĂŚ dÂłuÂższe spotkanie.
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Styczeń 24, 2009, 15:33:35 »

Hmm to trzeba jakoÂś wykorzystaĂŚ kontakty BronisÂława i siĂŞ podpinaĂŚ pod jakieÂś inne imprezy ... tak jak pod te MAnewry

BronisÂław
WĂŞdrowiec
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 26, 2009, 16:31:48 »

Ogulnie maj¹ to byÌ manewry (ca³odniowy ciê¿ki trening) ca³ej komandori lubelskiej (lublin+zamoœÌ+rzeszów) oraz innych zaproszonych bractw XIIIwiecznych.
Z wczesnego Âśredniowiecza jak narazie potwierdziliÂście chĂŞĂŚ udziaÂłu wy³¹cznie Wy i moja filja. Termin zostaÂł ostatnio przesuniĂŞty i na dzisiaj moge powiedzieĂŚ Âże trening bedzie na feriach na sali gimnastycznej w SitaĂącu. Z zamoÂścia do sitaĂąca jeÂżd¿¹ podmiejskie co  godzine, co 30 min z zaleÂżnoÂści od pory dnia. wiĂŞcej konkretĂłw podam jutro.

Do filli naleÂże duÂżo dÂłuÂżej bo formalnie od rozwÂązania Braci wilkĂłw, i oficjalnie Harry jest jej przywudcÂą. Co do podpinania siĂŞ na imprezy to radze wam nawÂązaĂŚ wspuÂłprace z  bardziej doÂświadczonym bractwem np z Grodami CzerwieĂąskimi ale jeÂżeli bĂŞdĂŞ coÂś organiwowaÂł to was napewno poinformuje.
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Styczeń 26, 2009, 16:39:12 »

Ale moÂżemy siĂŞ tam pojawiĂŚ bez oficjalnego maila do GrodĂłw?
BronisÂław
WĂŞdrowiec
*

« Odpowiedz #7 : Styczeń 28, 2009, 00:05:55 »

Manewry majÂą odbyĂŚ siĂŞ na Wysokiem ale 22 lutego ale niestety nie bĂŞdzie tam wczesnych z zamoÂścia poniewaÂż mamy wtedy trening z sojuszem.
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Styczeń 28, 2009, 14:19:00 »

A kiedy macie trening z sojuszem i gdzie ??

Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Styczeń 28, 2009, 14:21:32 »

i czy mo¿emy siê tam podpi¹Ì?
BronisÂław
WĂŞdrowiec
*

« Odpowiedz #10 : Luty 18, 2009, 18:14:08 »

Guzik wyszedÂł z wyjazdu , wiĂŞc zamoœÌ powinien  byĂŚ w komplecie.  Sale w szkole mamy od 9 rano do 17.  Zakonnych powinno byĂŚ od cholery i chĂŞtnie  bĂŞdÂą brali udziaÂł w walkach mieszanych.  WeÂźcie  ze sobÂą broĂą  (rĂłwnieÂż bokeny) i opancerzenie.  Z dojazdem to linia pomiejska numer 3 dojeÂżdÂża 3 km od szkoÂły.
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Luty 18, 2009, 18:27:56 »

Dwa pytania
Kiedy? PodaÂłeÂś godzinĂŞ ale nie datĂŞ. chyba, Âże chodzi o ten wspomniany raz 22 II
Gdzie? Na miejsce dojedziemy pewnie wszyscy samochodami z Tomaszowa. Czy w dalszym Ciagu chodzi o Sitaniec lub Wysokie?
BronisÂław
WĂŞdrowiec
*

« Odpowiedz #12 : Luty 19, 2009, 00:04:09 »

Chodzi o trening z zakonnymi w Wysokiem 21 lutego. Alkochol i naÂłoÂżnice kaÂżdy zaÂłatwia we wÂłasnym zakresie.
http://img338.imageshack.us/img338/6707/mapahl8.jpg   mapa dojazdu
 Ile osub od was by jechaÂło?
Gormr
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #13 : Luty 19, 2009, 19:21:35 »

ja moge jechaĂŚ na pokaz
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email