User Info
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Kwiecieñ 04, 2025, 11:00:43

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
News Box

Key Stats
4001 wiadomo¶ci w 159 w±tkach, wys³ane przez 30 u¿ytkowników
Najnowszy u¿ytkownik: Tugemir
Strona g³ówna | Pomoc | Szukaj | Kalendarz | Zaloguj siê | Rejestracja
Tomaszowska Dru¿yna Wojów - Algiz  |  Inicjatywy  |  Wyprawy  |  Manewry « poprzedni nastêpny »
Strony: [1] 2 | Do do³u Drukuj
Autor W±tek: Manewry  (Przeczytany 7089 razy)
Harald
Administrator

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 10056

Zobacz profil Email
« : Styczeñ 23, 2009, 17:13:55 »

Gdzie¶ na feriach zamojska komandoria Szpitalników* planuje zrobiæ manewry w szkole w Sitañcu. Nie jest to pokaz, lecz co¶ w stylu d³u¿szego treningu, bez publiczno¶ci.
Jakby¶my siê chcieli wkrêciæ, to Bronis³aw zaprasza.

*Dowiedzia³em siê, ¿e nie ma ju¿ Braci Wilków, poniewa¿ rozpadli siê na Zamojska Komandoriê Szpitalników (XIII) i filiê Grodów Czerwieñskich (Wczesne).
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

Wiadomo¶ci: 680

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Styczeñ 23, 2009, 22:50:52 »

Ja osobi¶cie jestem za. Nawet bardzo za. Podaj jakie¶ dok³adniejsze informacje, Znaczy siê dok³adn± datê, i czas pobytu. A pytanie do naszych. ile osób by jecha³o i czy jedziemy wspólnym transportem, czy jako¶ busami siê t³uczemy kto chce? Chocia¿ busa bezpo¶rednio nie ma, nie wiem jak autobusy stoj±. Czy stroje tam obowi±zuj±ce s± historyczne czy wspó³czesne? Osobi¶cie s±dzê, ze nawet je¶li nie przewidzieli obowi±zku strojów historycznych to mo¿na siê tam pokazaæ w pe³nym umudurowaniu i pokazaæ klasê.
Lestek
Thing

Wiadomo¶ci: 634

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Styczeñ 24, 2009, 00:53:17 »

No mi te¿ siê wydaje ¿e jak ju¿ to w pe³nym uzbrojeniu ... myslê ¿e tam to ju¿ by sie przyda³ jaki¶ konkretny transport ... chyba ¿e znajdziemy jakie¶ po³±czenia do tego sitañca .... Corvin powiedz co¶ wiêcej o tej filii Grodów czerwieñskich ??

Bogowie chroñcie mnie przed wrogami bo z wami to se poradzê
Harald
Administrator

Wiadomo¶ci: 10056

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Styczeñ 24, 2009, 11:41:05 »

Filia Grodów to dawniejsza wczesno¶redniowieczna sekcja Braci Wilków, czyli Bronis³aw + otrokowie i czasem Harry. Wilcy rozpadli siê z rok temu, a na DJW Bronis³aw wpad³ prawdopodobnie na pomys³ nawi±zania wspó³pracy z Grodami.
Dok³adniejsza data nie jest jeszcze znana, ale my¶lê, ¿e do koñca ferii ju¿ j± ustala (postaram siê o to ;d).
Tak¿e my¶lê, ¿e wyjazd w historycznych strojach to dobry pomys³, ca³e uzbrojenie obowi±zkowo + apteczki (Jezus ^^) no i co¶ do picia/jedzenia je¶li ma to byæ d³u¿sze spotkanie.
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Styczeñ 24, 2009, 15:33:35 »

Hmm to trzeba jako¶ wykorzystaæ kontakty Bronis³awa i siê podpinaæ pod jakie¶ inne imprezy ... tak jak pod te MAnewry

Bronis³aw
Wêdrowiec
*

Wiadomo¶ci: 52

« Odpowiedz #5 : Styczeñ 26, 2009, 16:31:48 »

Ogulnie maj± to byæ manewry (ca³odniowy ciê¿ki trening) ca³ej komandori lubelskiej (lublin+zamo¶æ+rzeszów) oraz innych zaproszonych bractw XIIIwiecznych.
Z wczesnego ¶redniowiecza jak narazie potwierdzili¶cie chêæ udzia³u wy³±cznie Wy i moja filja. Termin zosta³ ostatnio przesuniêty i na dzisiaj moge powiedzieæ ¿e trening bedzie na feriach na sali gimnastycznej w Sitañcu. Z zamo¶cia do sitañca je¿d¿± podmiejskie co  godzine, co 30 min z zale¿no¶ci od pory dnia. wiêcej konkretów podam jutro.

Do filli nale¿e du¿o d³u¿ej bo formalnie od rozw±zania Braci wilków, i oficjalnie Harry jest jej przywudc±. Co do podpinania siê na imprezy to radze wam naw±zaæ wspu³prace z  bardziej do¶wiadczonym bractwem np z Grodami Czerwieñskimi ale je¿eli bêdê co¶ organiwowa³ to was napewno poinformuje.
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Styczeñ 26, 2009, 16:39:12 »

Ale mo¿emy siê tam pojawiæ bez oficjalnego maila do Grodów?
Bronis³aw
Wêdrowiec
*

« Odpowiedz #7 : Styczeñ 28, 2009, 00:05:55 »

Manewry maj± odbyæ siê na Wysokiem ale 22 lutego ale niestety nie bêdzie tam wczesnych z zamo¶cia poniewa¿ mamy wtedy trening z sojuszem.
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Styczeñ 28, 2009, 14:19:00 »

A kiedy macie trening z sojuszem i gdzie ??

Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Styczeñ 28, 2009, 14:21:32 »

i czy mo¿emy siê tam podpi±æ?
Bronis³aw
Wêdrowiec
*

« Odpowiedz #10 : Luty 18, 2009, 18:14:08 »

Guzik wyszed³ z wyjazdu , wiêc zamo¶æ powinien  byæ w komplecie.  Sale w szkole mamy od 9 rano do 17.  Zakonnych powinno byæ od cholery i chêtnie  bêd± brali udzia³ w walkach mieszanych.  We¼cie  ze sob± broñ  (równie¿ bokeny) i opancerzenie.  Z dojazdem to linia pomiejska numer 3 doje¿d¿a 3 km od szko³y.
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Luty 18, 2009, 18:27:56 »

Dwa pytania
Kiedy? Poda³e¶ godzinê ale nie datê. chyba, ¿e chodzi o ten wspomniany raz 22 II
Gdzie? Na miejsce dojedziemy pewnie wszyscy samochodami z Tomaszowa. Czy w dalszym Ciagu chodzi o Sitaniec lub Wysokie?
Bronis³aw
Wêdrowiec
*

« Odpowiedz #12 : Luty 19, 2009, 00:04:09 »

Chodzi o trening z zakonnymi w Wysokiem 21 lutego. Alkochol i na³o¿nice ka¿dy za³atwia we w³asnym zakresie.
http://img338.imageshack.us/img338/6707/mapahl8.jpg   mapa dojazdu
 Ile osub od was by jecha³o?
Gormr
U¿ytkownik
**

Wiadomo¶ci: 58

« Odpowiedz #13 : Luty 19, 2009, 19:21:35 »

ja moge jechaæ na pokaz
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator