A wiêc postanowione zosta³o ostatnio, ¿e urz±dzamy ognisko na Siwej Dolinie. Osoby które by³y na treningu (przepraszam za swoj± nieobecno¶æ) niech napisz± dok³adnie co ustalono.
Ze swojej strony dodam co uwa¿am za s³uszne
-strój dowolny. Je¶li kto¶ chce mo¿e przyj¶æ w historycznym, ale nic siê nie stanie je¶li przyjdziemy równie¿ w dresie lub D¿insach
-Ka¿dy kto mo¿e niech we¼mie tyle drewna ile tylko zdo³a, mamy ju¿ do¶wiadczenie, ¿e drewno idzie pod kot³em szybko, a trzeba bêdzie zrobiæ wiêkszy ogieñ ¿eby siê ogrzaæ
-dowiedzia³em siê od Corvina, ¿e ognisko odbêdzie siê w pierwsz± sobotê ferii ale nie sprecyzowa³ czy chodzi³o o sobotê 30 I czy mo¿e 7 II. Je¶li w pierwszym przypadku to w pi±tek trzeba wzi±æ ze szko³y potrzebny sprzêt, a je¶li drugi termin to zorientowaæ siê czy bêdzie czynna na feriach, a je¶li nie to sprawê ze sprzêtem za³atwiæ wcze¶niej
-Przygotowaæ sk³adniki do potraw. Ciasto do podp³omyków mo¿na ugnie¶æ wcze¶niej w domu.
-S±dzê, ¿e bêdzie mo¿na przeprowadziæ ma³e manewry w terenie. Zbrojni bêd± oblegaæ wa³ który stoi na miejscu i bêdzie broniony przez Mieszkañców. Je¶li nie bêdzie du¿ego ¶niegu £ucznicy mog± æwiczyæ strzelanie z ³uku. Mile widziany by³by ³uk Gormra.
-Co do stroju proponuje zabraæ co¶ na zmianê, chocia¿by buty lub same skarpety.
-znacie moje zdanie co do "rozgrzewaj±cych trunków". Nie wiem co zosta³o ustalone lecz proponowa³bym pokazaæ pewn± kulturê oraz to, ¿e umiemy bawiæ siê bez dopalaczy. Jednak nie bêdê nic mówi³ (a nawet podziêkujê takiej osobie) je¶li kto¶ we¼mie herbatê z rumem w termos. Oczywi¶cie je¶li to bêdzie herbata z rumem a nie rum z herbat±
-no i w³asne termosy ze zwyk³± herbat± te¿ s± mile widziane.
-nie bierzemy namiotu ale trzeba bêdzie wzi±æ jak±¶ p³achtê lub koc (np ten mój który jest chyba jeszcze u Corvina). I nie mówiê tu o tym ¿eby¶my my mieli na czym siedzieæ tylko ¿eby by³o na czym sk³adowaæ sprzêt. Je¶li kto¶ po³o¿y jak±¶ czê¶æ sprzêtu na ¶niegu marny jego los
I S£AWA JARLOWI W DNIU JEGO URODZIN!!!!