User Info
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Kwiecieñ 03, 2025, 18:14:43

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
News Box

Key Stats
4001 wiadomo¶ci w 159 w±tkach, wys³ane przez 30 u¿ytkowników
Najnowszy u¿ytkownik: Tugemir
Strona g³ówna | Pomoc | Szukaj | Kalendarz | Zaloguj siê | Rejestracja
Tomaszowska Dru¿yna Wojów - Algiz  |  Kroniki  |  Kroniki Prawne  |  Kroniki Prawne « poprzedni nastêpny »
Strony: [1] | Do do³u Drukuj
Autor W±tek: Kroniki Prawne  (Przeczytany 7348 razy)
Bodvar
Starszy

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 285

G³osiciel Praw

8742251
Zobacz profil Email
« : Listopad 17, 2008, 10:50:36 »

Oto zbiór dekretów, postanowieñ i rozporz±dzeñ, które ¿yciu naszej dru¿ynie formê nadaj±

Bogowie chroñcie mnie przed przyjació³mi bo z wrogami sobie poradzê
Bodvar
Starszy

G³osiciel Praw

8742251
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Listopad 17, 2008, 10:51:16 »

Dekret G³osiciela Praw

" Z mocy prawa, tak boskiego jak i ludzkiego, którego zobowi±zali¶my siê przestrzegaæ zwo³uje siê Allthing na dzieñ 26 kwietnia na godzine 14 w miejscu osiedlenia siê Jarla naszego. Zbiórka pod  LO o sta³ej porze to jest 13.30. Obecno¶æ jest obowi±zkowa, a ci co stawic sie nie mog± zawiadomiæ winni G³osiciela Praw b±d¼ Godiego b±d¼ Jarla, powód swej nieobecno¶ci podj±æ. Tych którzy o przyjêcie w szeregi Druzy chc± siê straæ, winni posiadaæ swój strój w³asny oraz zadane próby z pomy¶lno¶ci± wykonaæ. Wszyscy co g³os maj± zabraæ mog± go istotne sprawy do ca³ej wiadomo¶ci Dru¿yny przedk³adaj±c. Tako rzecze
                                                                 Bodvar, zwany krwawym,  G³osiciel Praw Tomaszowskiej Dru¿yny Wojów "Algiz""

Bodvar
Starszy

G³osiciel Praw

8742251
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Listopad 17, 2008, 10:51:50 »

Dekret G³osiciela Praw

"Jeno Jarl, G³osiciel Praw oraz Godi upowa¿nieni s± z mocy prawa, tak boskiego jak ludzkiego, co by w temacie Allthing pisaæ
                                                                 Bodvar, zwany krwawym,  G³osiciel Praw Tomaszowskiej Dru¿yny Wojów "Algiz""

Bodvar
Starszy

G³osiciel Praw

8742251
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Listopad 17, 2008, 10:54:45 »

Dekret G³osiciela Praw

" Z mocy prawa, tak boskiego jak i ludzkiego, którego zobowi±zali¶my siê przestrzegaæ zwo³uje siê Allthing na dzieñ 8 listopada na godzinê 8 w miejscu osiedlenia siê Corvina, Stra¿nika Praw. Stamt±d wyruszymy ku miesi±cu gdzie Niemir nasz kap³an rezyduje, by nasz ¶wiêty wiec odbyæ. Obecno¶æ jest obowi±zkowa, a ci co stawiæ siê nie mog± zawiadomiæ winni G³osiciela Praw b±d¼ Godiego b±d¼ Jarla, powód swej nieobecno¶ci podaj±c. Tych którzy o przyjêcie w szeregi Druzy chc± siê straæ, winni posiadaæ swój strój w³asny oraz zadane próby z pomy¶lno¶ci± wykonaæ. Wszyscy co g³os maj± zabraæ mog± go istotne sprawy do ca³ej wiadomo¶ci Dru¿yny przedk³adaj±c. Tako rzecze
                                                          Bodvar, zwany krwawym, G³osiciel Praw Tomaszowskiej Dru¿yny Wojów "Algiz""

Bodvar
Starszy

G³osiciel Praw

8742251
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Listopad 17, 2008, 10:57:32 »

Dekret G³osiciela Praw

" Dnia 8 listopada roku 2008 kandydat Gomr zosta³ przyjêty przez Jarla w poczet otroków. Podlega w³adzy Bodvara."
                                                                     Bodvar, zwany krwawym, G³osiciel Praw Tomaszowskiej Dru¿yny Wojów "Algiz"

Bodvar
Starszy

G³osiciel Praw

8742251
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Listopad 17, 2008, 11:01:34 »

Dekret G³osiciela Praw

" Dnia 8 listopada roku 2008 otrok Aldias zosta³ przyjêty przez Jarla w poczet wolnych. Uwolni³ siê poprzez sprawiedliw± walkê"
                                                                     Bodvar, zwany krwawym, G³osiciel Praw Tomaszowskiej Dru¿yny Wojów "Algiz"

Strony: [1] | Do góry Drukuj 
« poprzedni nastêpny »
Skocz do: