User Info
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Kwiecień 10, 2025, 22:56:54

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
News Box

Key Stats
4001 wiadomości w 159 wątkach, wysłane przez 30 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Tugemir
Strona główna | Pomoc | Szukaj | Kalendarz | Zaloguj się | Rejestracja
Tomaszowska Drużyna Wojów - Algiz  |  Inicjatywy  |  Wyprawy  |  CieszanĂłw Rock Festiwal « poprzedni następny »
Strony: [1] 2 3 | Do dołu Drukuj
Autor Wątek: CieszanĂłw Rock Festiwal  (Przeczytany 10115 razy)
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« : Lipiec 21, 2012, 19:30:49 »

Cieszanów Rock Festiwal .... mamy zg³osiÌ im program co bêdziemy przedstawiaÌ .... ja nie wiem czy tam bêdê wiêc pytam Was... Na pewno robicie obozu, gry i zabawy œredniowieczne, nauka walki bia³¹ broni¹ ..... co jeszcze Co?

Bogowie chroĂącie mnie przed wrogami bo z wami to se poradzĂŞ
Eilif
Administrator

« Odpowiedz #1 : Lipiec 23, 2012, 10:17:42 »

Najpierw muszą znaleźć się osoby, które będą ogarniać organizacje przed Cieszanowem i w trakcie oraz te, które będą odpowiadać 'głową'. Ja nie jestem w stanie, mam do załatwienia parę prywatnych spraw, także nie uda mi się tego pogodzić.

Jeśli chodzi o samą aktywność, można dodać naukę wyszywania.
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Lipiec 23, 2012, 17:32:38 »

Nie pamiĂŞtam juÂż jak byÂło w latach poprzednich. Mamy zwrot za paliwo?
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Lipiec 24, 2012, 17:15:45 »

najpierw to ja bym chciaÂł wiedzieĂŚ czy ktoÂś w ogĂłle siĂŞ wybiera ... bo nie wiem czy ktoÂś jedzie

Eilif
Administrator

« Odpowiedz #4 : Lipiec 24, 2012, 18:51:43 »

Nie ma organizacji to nikt siĂŞ nie wybiera, tak pokrĂłtce. ChĂŞtni by siĂŞ znaleÂźli o ile mi wiadomo.
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Lipiec 25, 2012, 16:01:26 »

Czyli po staremu .... kaÂżdy czeka na gotowe

Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Lipiec 25, 2012, 21:51:08 »

Z tego co wiem transport organizuje Dargorat wraz z jego ojcem... bĂŞdzie on mĂłgÂł zabraĂŚ 5 osĂłb. ProszĂŞ Âżeby osoby ktĂłre bĂŞdÂą jechaĂŚ aby miaÂły ustalony program. Ja wysyÂłam do ogÂłoszenia przez organizatorĂłw ogĂłlny program, a poza tym mam wysÂłaĂŚ listĂŞ osĂłb ktĂłre dostanÂą darmowe wejÂściĂłwki wiĂŞc bĂŞdĂŞ jÂą musiaÂł poznaĂŚ wkrĂłtce. SÂława

Eilif
Administrator

« Odpowiedz #7 : Lipiec 26, 2012, 16:37:28 »

Jest szansa na zmianę programu tak w ogóle? Na wielu stronach widnieje już plan Strefy Aktywności.
Pokrótce wymyśliłyśmy plan z Magdą:

25 sierpnia

10.00 przejście się po polu namiotowym (wszyscy),

10.30 zapasy, warsztaty haftowania i tworzenia krajek ( Svala, Eilif, plus dwóch panów do pokazania zapasów, później zostanie jeden do pilnowania ludzi)

11.00 walka na równoważni (Asfora, plus jedna osoba)

12.00 warsztaty walki białą bronią i strzelanie z łuku ( dwóch panów plus niewiasta)

13.00 pijany wiking, przeciąganie liny ( trzy osoby)

26 sierpnia

11.00 zabawy, które najbardziej podobały się ludzom

12.00 warsztaty walki białą bronią

Chodzi nam tu o to, że można zorganizować czas ludziom intensywniej, a my przy okazji za bardzo się nie zmęczymy, do każdej godziny potrzebne są po 3 osoby (reszta może odpocząć lub pomóc, oczywiście nie wypoczywać przez całą godzinę  ), przy czym pewne 'dyscypliny' mogą być organizowane równolegle, jeśli np. znajdzie się więcej ludzi do haftowania czy strzelania z łuku ( mamy dwie strzały!!!! plus pacyny i nie mamy do czego strzelać!!! panowie ) Jeśli plan zostanie zaakceptowany to przydzielimy konkretne osoby.

Jedzie:

- Mateusz Karwan (Dargorad),
- Radowit,
- Wojtek Jabłoński (Aldias),
- Karolina Bielecka (Svala),
- Magda Pełka (Asfora),
- Katarzyna Pyrek (Eilif),
- Maciek Adamczuk (Niemir),
- Adrian Kochański (Zamir).

Nie wiem jaki jest plan zabierania sprzętu i czy jakiś jest, ale nie ma sensu brać tyle rzeczy co w tamtym roku. 2-3 miecze, toporek, namiot, koce. Nie ma sensu się tam aż tak lansować, inna sprawa, że raczej nie będzie chętnych do pilnowania.
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Lipiec 26, 2012, 18:59:34 »

Nie wiem czy bĂŞdziesz na tej imprezie Lestku. JeÂśli nie to daj nam jakiÂś kontakt do kogoÂś z gĂłry Strefy. Co do Strefy... Nie wiedziaÂłem nawet kiedy jest Festiwal wiĂŞc wszedÂłem na ich strony. ZnalazÂłem tam program.
http://www.cieszanowrockfestiwal.pl/strefa.php
21.VIII - Warsztaty kulinarne. Mam tylko nadziejĂŞ, Âże nie chodzi tutaj o jakieÂś nasze warsztaty. Chyba, Âże Aldias bĂŞdzie prezentowaÂł robienie podpÂłomykĂłw. JeÂśli tak to ok.
Strzelanie z Âłuku... CoÂś na ostatnim allthingu byÂło chyba dywagowane o tym Âżeby powaÂżnie to przemyÂśleĂŚ. Ja chcĂŞ stan¹Ì ze swoim majdanem, moÂżliwe, Âże zajmĂŞ siĂŞ z kimÂś naukÂą fechtunku, wiĂŞc nie wiem czy bĂŞdĂŞ miaÂł czas (i wybaczcie, ale rĂłwnieÂż chĂŞci) na to by stan¹Ì na Âłuku. Chyba, Âże ta "niewiasta" ktĂłra byÂła wspomniana w programie jest od razu do tego oddelegowana. Wtedy nie ma problemu 
Lestek napisaÂł, Âże Dargorad zabierze do piĂŞciu osĂłb. To siĂŞ nie wciÂśniemy wszyscy. Ale nasze auto powinno byĂŚ juÂż chyba wtedy odpalone. Poza tym ze sprzĂŞtem tym bardziej byÂłoby ciĂŞÂżko siĂŞ zabraĂŚ. Jeden namiot by siĂŞ przydaÂł, przynajmniej do stania w dzieĂą. Do warsztatĂłw fechtunku bokkeny. Tarcza strzelnicza jest. Potrzeba jeszcze liny do zabaw i biaÂło-czerwonÂą taÂśmĂŞ z piwnicy do ogrodzenia naszego terenu i stanowiska strzelniczego. Mam nadziejĂŞ, Âże o niczym nie zapomniaÂłem.
Eilif
Administrator

« Odpowiedz #9 : Lipiec 27, 2012, 09:45:58 »

Program jest z tamtego roku, na ich stronie. A jeśli chodzi o łuk nie mamy ani strzał ani tarczy, także i tak jest problem. Dargorad jest chętny na naukę strzelania z łuku, jeśli o to chodzi. Nie wyobrażam też sobie żeby przez godzinę z hakiem on tylko stał, czy też osoba ucząca walki mieczem, będziemy się wymieniać. Co nie zmienia faktu, że porządnie trzeba się zastanowić nad tym łukiem.
Problemem nie jest aż tak dojazd są jeszcze PKSy.
Asfora
Otrok
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Lipiec 27, 2012, 13:40:35 »

Moim zdaniem warsztaty kulinarne nie majÂą sensu... lepiej wiĂŞcej ...zabaw ...  Na to sÂą bardziej chĂŞtni ludzie.

Zamir
Otrok
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Lipiec 27, 2012, 20:41:46 »

Nie ma ze mnÂą kontaktu. mam tylko dwa dni neta i koniec. nie wiem co poxniej. ;p klawatura niemiecka trudmo pisac. Napiszcie co mam robiĂŚ. Dam odpowiedz czy jade jutro.
Eilif
Administrator

« Odpowiedz #12 : Lipiec 27, 2012, 21:38:56 »

Musimy się spotkać przed Cieszanowem i to dogadać, także trudno mi powiedzieć, ale coś typu pilnowanie zapasów, pijanego wikinga czy nauka walki mieczem, raczej nie damy ci nauki haftowania

Myślę, że łuk to zły pomysł.
Zamir
Otrok
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Lipiec 28, 2012, 17:56:30 »

KoÂło 10 bĂŞdĂŞ w Tomaszowie to siĂŞ zgadamy (Telefonu tez nie odbiorĂŞ bo nie mam nic na koncie, a tu trzeba pÂłaciĂŚ w dwie strony jak wiecie )
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Lipiec 30, 2012, 20:46:53 »

mnie tam nie bĂŞdzie, lista osĂłb jest ok co do kontaktu do osoby to jest to Pan MichaÂł BasiĂąski (ten co zawsze) 604544636 . CaÂłym tym majdanem zarzÂądza oczywiÂście Dargorad z Niemirem jak coÂś spierdzielicie do was wywalÂą . Program organizujcie taki ktĂłry moÂżecie zrealizowaĂŚ. Dla  mnie twoja wystawka Niemir jest ok. NajwaÂżniejsze aby zadbaĂŚ o sprzĂŞt, Âżeby nie byÂło tak, Âże jest go coraz mniej ( tu pytanie gdzie jest jeden stary, maÂły namiot?). Strzelanie z Âłuku to moÂżecie  na pacynach ĂŚwiczyĂŚ. Powodzenia co do pytaĂą dzwoĂącie. SÂława.

Strony: [1] 2 3 | Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do: