User Info
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Kwiecień 15, 2025, 11:49:01

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
News Box

Key Stats
4001 wiadomości w 159 wątkach, wysłane przez 30 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Tugemir
Strona główna | Pomoc | Szukaj | Kalendarz | Zaloguj się | Rejestracja
Tomaszowska Drużyna Wojów - Algiz  |  Althing  |  Allthingi minione  |  IX Althing TDW « poprzedni następny »
Strony: [1] 2 3 ... 5 | Do dołu Drukuj
Autor Wątek: IX Althing TDW  (Przeczytany 19111 razy)
Harald
Administrator

Zobacz profil Email
« : Maj 29, 2011, 18:22:42 »

PojawiÂł siĂŞ pomysÂł, aby kolejny Althing przeprowadziĂŚ przed Wilczym Tropem. Koniecznie z noclegiem, aby przetestowaĂŚ nasze przygotowanie do tej imprezy.
Moja propozycja terminu to 2-3 lipca (sobota i niedziela). Miejsce? Prawdopodobnie dziaÂłka Niemira, jeÂśli siĂŞ zgadza.
Czy jest ktoÂś, komu ten termin wybitnie nie pasuje, a chciaÂłby byĂŚ?
Piszcie rĂłwnieÂż swoje sugestie.

jaryÂło
Gość
« Odpowiedz #1 : Maj 29, 2011, 18:55:54 »

do 5 mam sesje , proponuje 7-8 lipiec. Mam rĂłwnieÂż propozycje aby nie byÂła to dziaÂłka  Niemira, a np. Susiec, czy teÂż jakieÂś inne miejsce przy wodzie a mimo to zdalna od cywilizacji.
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Maj 29, 2011, 20:08:09 »

Równie¿ jestem za tym póŸniejszym terminem z wy¿ej wymienionych powodów. Jeœli chodzi o mój las to nie widzê przeciwwskazaù. Jeœli bêdziemy chcieli stoi dla nas otworem. Jeœli chodzi Ci Jaromir o jak¹œ wodê do picia to Tanew i tak jest II klasy czystoœci wiêc i tak trzeba by jakoœ uzdatniaÌ. Jeœli ma byÌ tru to niech bêdzie tru. Zatem ¿adnych zapa³ek ani zapalniczek. Krzesiwem nikt pos³ugiwaÌ siê nie umie ani zapewne œwidrem (mi siê raz prawie uda³o :/) Wiêc jeœliby zrezygnowaÌ z gotowania to kocio³ mo¿na przeznaczyÌ na "Ÿród³o". Ale miejsce to jeszcze sprawa do dyskusji. Ja natomiast proponowa³bym zrezygnowanie z namiotów, oraz warty przez ca³¹ noc. Mniej œwi¹teczny, a bardziej militarny charakter.
jaryÂło
Gość
« Odpowiedz #3 : Maj 29, 2011, 21:54:13 »

majÂąc na myÂśli wodĂŞ chodziÂło mi o miejsce gdzie moglibyÂśmy popÂływaĂŚ  a co do bardziej militarnego charakteru jestem caÂłkowicie  za to bĂŞdzie dobry trening przed wilczym tropem , ale jeden namiot dla dziewczyn  trzeba zabraĂŚ . Co do  rozpalania ognia  za pomocÂą krzesiwa to ja to robiÂłem i potrafiĂŞ  to zrobiĂŚ ale krzesiwem wspó³czesnym nie wiem jak  by mi poszÂło  z tym ktĂłre ty posiadasz  ale moÂżemy sprĂłbowaĂŚ zawsze bĂŞdzie wiĂŞcej zabawy i nowe historie przy ognisku ( podobno waÂżny jest krzemieĂą najlepiej uÂżywaĂŚ biaÂłego )
Harald
Administrator

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Maj 30, 2011, 01:50:37 »

7-8 lipiec mo¿e nie wypaliÌ. W Kalendarzu Pokazów pod tymi datami jest zapisany cykl biegów na orientacje (od 4 do 9 lipca). Nie wiem jakie jest prawdopodobieùstwo tego, ¿e siê odbêd¹. Warty i spanie pod chmurk¹ - dla mnie OK. Jednak namiot trzeba wzi¹Ì. Dla niewiast, a byÌ mo¿e i dla nas, jeœli zaskoczy nas niespodziewana burza.
Co do miejsca to optuje jednak za Maidheimem, ale inna, realna, propozycja teÂż mnie moÂże przekonaĂŚ ("WeÂźmy gdzieÂś pojedÂźmy" siĂŞ nie liczy ).
Jaromirze, a co z aspektami prawnymi takiego rozbijania siĂŞ z dala od cywilizacji (okolice SuÂśca to chyba rezerwat)?
jaryÂło
Gość
« Odpowiedz #5 : Maj 30, 2011, 19:59:46 »

Co do aspektu prawnego to trzeba zadzwoniĂŚ do nadleÂśnictwa i zapytaĂŚ siĂŞ o zgodĂŞ i nastĂŞpnie  osobiÂście siĂŞ u nich stawiĂŚ ze stosownymi pismem , (myÂślĂŞ Âże z tym nie ma problemĂłw i mogĂŞ w¿¹Ì  to na swoje barki ) ale, jak juÂż wspominaÂłem nie musi to byĂŚ  Susiec moÂże KrasnobrĂłd moÂże i jakieÂś inne Âładne miejsce blisko wiĂŞkszego  lasu, jeziora . masz racjĂŞ ta data 7-8 odpada , ze wzglĂŞdu na biegi na orientacjĂŞ ktĂłre jeszcze nie sÂą pewne na 100% dzis byÂło w ty celu sptkanie pani Ewy Piwko Witkowskiej z naszym Iwanem -do  koĂąca tygodnia poznamy odpowiedz ) , mĂłdlcie siĂŞ do Peruna i innych bogĂłw Âżeby jednak byÂły bo to one majÂą nam sfinansowaĂŚ projekt i pozostawiĂŚ w kasie druÂżyny sporo grosiwa.

WiĂŞc kiedy pozostaje nam 10- 11 ale jeÂżeli althing ma przede wszystkim sÂłuÂżyĂŚ przygotowaniom do wilczego tropu te daty nie majÂą sensu . postuluje I w tym temacie zasiĂŞgnĂŞ jeszcze jĂŞzyka po³¹czyĂŚ biegi  na orientacjĂŞ po³¹czyĂŚ  z althingiem  co byÂło by bardziej sensowne ale dla nas uci¹¿liwe .
Eilif
Administrator

« Odpowiedz #6 : Maj 30, 2011, 20:30:13 »

W³aœciwie czy zrobimy allthing tydzieù czy dwa przed Tropem, to bez ró¿nicy, nie pozwoli nam to w pe³ni siê doposa¿yÌ. WiêkszoœÌ trzeba i tak zamówiÌ przez Internet.
DopasujĂŞ siĂŞ do wÂłaÂściwej daty.
Gormr
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #7 : Maj 31, 2011, 21:18:58 »

Mi althing i jakikolwiek inny wyjazd w Lipcu odpada po za tymi planowanymi wczeÂśniej
jaryÂło
Gość
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 14, 2011, 14:14:44 »

PostanowiÂłem pobudziĂŚ was do dalszej dyskusji na temat przyszÂłego Althingu. Wiemy juÂż na sto procent, Âże biegĂłw na orientacjĂŞ nie bĂŞdzie w lipcu, ale za to bĂŞdÂą we wrzeÂśniu. WiĂŞc terminy po 5 lipca wchodzÂą w rachubĂŞ.
DokÂładnÂą datĂŞ naleÂży jeszcze ustaliĂŚ na ktĂłrymÂś z treningĂłw i skonsultowaĂŚ jÂą z nieobecnymi.
PojawiÂł siĂŞ pomysÂł ktĂłrego jestem zwolennikiem Szok Âżeby Althing byÂł bezalkoholowy.
MojÂą propozycjÂą jest aby nie odbywaÂł siĂŞ na dziaÂłce Niemira a w innym miejscu.
Niech kaÂżdy siĂŞ wypowie na ten temat, rozwaÂży za i przeciw i zrobimy referendum .
Eilif
Administrator

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 14, 2011, 19:24:12 »

Ja juÂż widzĂŞ tÂą bezalkoholowy allthing - bez nazwisk oczywiÂście!;D Z resztÂą, musimy wiedzieĂŚ jak Wy reagujecie na pewne napoje przed Wilczym Tropem, trzeba byĂŚ przygotowanym, absolutnie.
Z 8 na 9 lipca?
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 15, 2011, 12:06:59 »

Mi pasuje data. Co do miejsca to podaj WaĂŚpan jakiÂś konkret i plan co mielibyÂśmy tam robiĂŚ.
Svala
Otrok
*

2160324
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 28, 2011, 19:14:07 »

Co z allthingiem? Proponowana przez Was data zbliÂża siĂŞ, a my nadal nie mamy nic ustalonego. Przede wszystkim, kiedy konkretnie? 8-9 byÂłby dobry, ale z tego, co napisaÂł Jaromir, wynika, Âże mamy mieĂŚ wtedy pokaz.
Harald
Administrator

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 28, 2011, 19:15:59 »

MyÂślĂŞ Âże poczekamy aÂż wrĂłci Niemir, Vestar i Avarr, czyli gdzieÂś po 4, reszta do ustalenia.
Eilif
Administrator

« Odpowiedz #13 : Czerwiec 28, 2011, 19:26:26 »

Tak, to juÂż wÂłaÂściwie byÂło ustalone. Chodzi mi bardziej o konkretnÂą datĂŞ, bo chcieliÂśmy zrobiĂŚ allthing przed Wilczym, a nam siĂŞ tu szykujÂą pokazy i to pewnie duÂżo pokazĂłw. ZaproponowaÂłam 8-9, ale w tym momencie musielibyÂśmy wybraĂŚ miĂŞdzy allthingiem a pokazem.
jaryÂło
Gość
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 29, 2011, 15:47:03 »

Data Althingu zostaÂła ustalona na 7-8 lipiec
Strony: [1] 2 3 ... 5 | Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do: