o strój historyczny w tym terminie bêdzie trudno to prawda, ale Althing ci±gnie nam siê ju¿ bardzo d³ugo. Nowe osoby w tym i ja dostatecznie zas³u¿y³y siê, aby wst±piæ do dru¿yny i nie warto marnowaæ zapa³u. Althing to tak¿e dobra okazja do zacie¶niania wiêzi w dru¿ynie od czego jest biesiada. Moja propozycja :
1. Termin Althingu: 12-13
2. Miejsce Althingu: Majdan Sopocki (miejsce u Niemira jest idealne na tego typu imprezy, ale mo¿e zrobimy co¶ nowego?)
3. Przebieg Althingu
- 1 dzieñ do po³udnia treningi, przygotowanie obozowiska i miejsca na biesiadê, wieczór biesiada w³a¶ciwa
- 2 dzieñ wiec w³a¶ciwy z Jarlem
4. Przebieg wiecu:
- przyjêcie nowych cz³onków
- omówienie najbli¿szych wydarzeñ dla dru¿yny:
=osada
= pokazy i Cieszanów
= 2 projekty
Rzeczy do zrobienia:
Aldias jako kucharz lista zakupów (moim zdaniem mo¿e byæ ta co na Cieszanów, któr± Bas zaproponowa³ nam kupiæ)
Harald jako G³osiciel Praw przebieg Althingu i wiecu w tym czuwanie nad jego przestrzeganiem. Dodatkowo przygotowanie namiotów i sprzêtu (garniec, trójnóg, ruszt itp.)
Ja - kontakt z Leszkiem i przygotowanie busa (kupi³em akumulator za 320 z³ i zap³aci³em za naprawê 120a to gówno nadal nie je¼dzi sic! )
Jaromir - napoje wyskokowe historyczne
Niewiasty - ogólnie dobry wygl±d, piêkna aparycja, dowcipy

, tak powa¿nie ³uki i tarcza
Niemir - w trakcie Althingu przygotowanie drewna, rozstawienie obozu oraz transport
To moja propozycja. Kto siê nie zgadza niech piszê. Jutro popo³udniu o godz. 12 podejmiemy decyzjê i napiszemy na forum
S³awa