User Info
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Kwiecieñ 04, 2025, 11:04:50

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
News Box

Key Stats
4001 wiadomo¶ci w 159 w±tkach, wys³ane przez 30 u¿ytkowników
Najnowszy u¿ytkownik: Tugemir
Strona g³ówna | Pomoc | Szukaj | Kalendarz | Zaloguj siê | Rejestracja
Tomaszowska Dru¿yna Wojów - Algiz  |  Althing  |  Allthingi minione  |  IX Althing TDW « poprzedni nastêpny »
Strony: 1 2 [3] 4 5 | Do do³u Drukuj
Autor W±tek: IX Althing TDW  (Przeczytany 18975 razy)
Eilif
Administrator

Wiadomo¶ci: 268

« Odpowiedz #30 : Sierpieñ 04, 2011, 15:13:33 »

Myślę, że jeśli będzie pogoda, to lepiej zrobić Allthing w 12-13, wrzesień lubi być deszczowy i zimny. Bo wyjdzie w końcu, że nie będzie żadnego w II połowie roku.
Wiem Avarr, że Ci tak wszelako odpowiada, ale drugi dzień możemy zakończyć o 12 powiedzmy, a nawet wcześniej lub jednodniowy Allthing.
Starszyzna i wolni niech zadecydują.

PS. O100% frekwencję będzie trudno, a kandydatów trzeba przyjąć.
Avarr
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Sierpieñ 04, 2011, 17:16:05 »

To mnie w takim razie nie bêdzie.....
Sigurdh
Wolny
**

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 117

chcesz pokoju, szykuj siê do wojny....

1894476
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #32 : Sierpieñ 06, 2011, 12:54:42 »

Avarr dlaczego nie pasuje Ci ten termin? Bo jest grupa osób która chcia³by wst±piæ oficjalnie do dru¿yny (Zamir, Dargorad, ja, Vlad, Pawe³)  przygotowaæ sobie ju¿ na tê okazjê strój i wszystkim chyba odpowiada
Eilif
Administrator

« Odpowiedz #33 : Sierpieñ 06, 2011, 13:14:53 »

Prawdopodobnie prywatne sprawy nie pozwalaj± mu na ten termin.. A co z Martyn±?
Sigurdh
Wolny
**

1894476
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #34 : Sierpieñ 07, 2011, 17:54:38 »

Warto ¿eby by³a... skontaktujemy siê ni±
Sigurdh
Wolny
**

1894476
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #35 : Sierpieñ 07, 2011, 17:55:56 »

Tylko co mam jej powiedzieæ, bo nadal nie jest ustalony termin. Ja proponuje 12 biesiada, 13 wiec z Jarlem. Niech ka¿dy napiszê czy mu odpowiada musimy ten temat zamkn±æ i i¶æ dalej
Harald
Administrator

Wiadomo¶ci: 10056

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #36 : Sierpieñ 07, 2011, 18:46:14 »

Po namy¶le przychylam siê do tego terminu. 12 bêdê od rana do nieustalonych jeszcze godzin popo³udniowych, podobnie 13.
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

Wiadomo¶ci: 680

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #37 : Sierpieñ 10, 2011, 19:02:23 »

Macie na oku jakie¶ wymarzone miejsce? Plan przebiegu? No i tradycyjnie dyskusje wiecu.
jary³o
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Sierpieñ 10, 2011, 21:28:59 »

Wed³ug mnie te terminy powinny siê zmieniæ  , ¿aden z kandydatów nie ma jeszcze stroju wiêc nie mo¿e zostaæ przyjêty . A jest to  g³ównym celem IX Althingu . .
A co do miejsca uwa¿am ¿e  Majdan Sopocki jest najlepsza opcja .
Svala
Otrok
*

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 44

2160324
« Odpowiedz #39 : Sierpieñ 11, 2011, 09:41:20 »

Mê¿czy¼ni... <facepalm>
Eilif
Administrator

« Odpowiedz #40 : Sierpieñ 11, 2011, 18:38:43 »

Mêsk± decyzje podejmijcie.To nie musi byæ typowy Allthing, planowali¶my kiedy¶ spanie pod namiotami po prostu. Wydawa³o mi siê, ¿e miejsce jest ju¿ ustalone na IX, by³a to dzia³ka Niemira.
Sigurdh
Wolny
**

1894476
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #41 : Sierpieñ 11, 2011, 20:31:53 »

o strój historyczny w tym terminie bêdzie trudno to prawda, ale Althing ci±gnie nam siê ju¿ bardzo d³ugo. Nowe osoby w tym i ja dostatecznie zas³u¿y³y siê, aby wst±piæ do dru¿yny i nie warto marnowaæ zapa³u. Althing to tak¿e dobra okazja do zacie¶niania wiêzi w dru¿ynie od czego jest biesiada. Moja propozycja :

1. Termin Althingu: 12-13
2. Miejsce Althingu: Majdan Sopocki (miejsce u Niemira jest idealne na tego typu imprezy, ale mo¿e zrobimy co¶ nowego?)
3. Przebieg Althingu

- 1 dzieñ do po³udnia treningi, przygotowanie obozowiska i miejsca na biesiadê, wieczór biesiada w³a¶ciwa
- 2 dzieñ wiec w³a¶ciwy z Jarlem

4. Przebieg wiecu:

- przyjêcie nowych cz³onków
- omówienie najbli¿szych wydarzeñ dla dru¿yny:
=osada
= pokazy i Cieszanów
= 2 projekty

Rzeczy do zrobienia:
Aldias jako kucharz lista zakupów (moim zdaniem mo¿e byæ ta co na Cieszanów, któr± Bas zaproponowa³ nam kupiæ)
Harald jako G³osiciel Praw przebieg Althingu i wiecu w tym czuwanie nad jego przestrzeganiem. Dodatkowo przygotowanie namiotów i sprzêtu (garniec, trójnóg, ruszt itp.)
Ja - kontakt z Leszkiem i przygotowanie busa (kupi³em akumulator za 320 z³ i zap³aci³em za naprawê 120a to gówno nadal nie je¼dzi sic! )
Jaromir - napoje wyskokowe historyczne
Niewiasty - ogólnie dobry wygl±d, piêkna aparycja, dowcipy , tak powa¿nie ³uki i tarcza
Niemir - w trakcie Althingu przygotowanie drewna, rozstawienie obozu oraz transport

To moja propozycja. Kto siê nie zgadza niech piszê. Jutro popo³udniu o godz. 12 podejmiemy decyzjê i napiszemy na forum
S³awa
Harald
Administrator

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #42 : Sierpieñ 11, 2011, 23:02:25 »

W nastêpuj±cym gronie: Aldias, Harald, Sigurdh, Jaromir - doszli¶my do wniosku i¿ zaproponowany wcze¶niej termin, tj. 12-13 sierpnia, nie odpowiada nam z nastêpuj±cych powodów:
- awaria samochodu
- nat³ok prac zwi±zanych z osad±
- nieukoñczenie strojów
- wa¿ny pokaz nastêpnego dnia (14.)
W zamian proponuje walne spotkanie w sobotê, o nieustalonej jeszcze godzinie i miejscu.
Sigurdh
Wolny
**

1894476
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #43 : Sierpieñ 12, 2011, 11:00:51 »

Jak najbardziej by³a to decyzja s³uszna odno¶nie Althingu. Chcia³em to przyspieszyæ bo nie lubiê ci±gn±cych siê spraw i nie chcê ostudzaæ zapa³u nowych cz³onków. Jnie mo¿emy robiæ wszystkiego na raz, wa¿ne aby móc na spokojnie cieszyæ siê Althingiem.

Samochód w koñcu je¼dzi, poca³owa³em go w brudna maskê i poklepa³em po tyle...kocham go, wiêc na pokaz jest gotowy. Spotkanie proponujê na dzi¶ na godz. 20 w   Republice. Termin jest podyktowany tym, ¿e musimy omówiæ pokaz niedzielny, aby dokonaæ stosownych zakupów, prac i dzia³añ trzeba nam soboty. Wiêc jutro bêdzie zbyt pó¼no.  Drugim tematem jest projekt, osada i promocja jak widzicie pewne rzeczy le¿±. Niestety g³ównie z mojej winy a dok³adnie z braku czasu. mam pod sob± kilka projektów i muszê dzia³aæ na zasadzie priorytetów... potrzebuje waszej pomocy aby to przyspieszyæ.
Harald
Administrator

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #44 : Sierpieñ 12, 2011, 13:23:14 »

Tak jak wczoraj mówi³em, mnie i Artura nie bêdzie. Je¶li pracujesz do 19 w czajnii to mo¿emy zrobiæ spotkanie tam w jakiej¶ wcze¶niejszej godzinie, np. 16
Strony: 1 2 [3] 4 5 | Do góry Drukuj 
« poprzedni nastêpny »
Skocz do: