User Info
Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
Kwiecieñ 04, 2025, 11:03:09
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Szukaj:
Szukanie zaawansowane
News Box
Key Stats
4001
wiadomo¶ci w
159
w±tkach, wys³ane przez
30
u¿ytkowników
Najnowszy u¿ytkownik:
Tugemir
Strona g³ówna
|
Pomoc
|
Szukaj
|
Kalendarz
|
Zaloguj siê
|
|
Althing
|
Allthingi minione
|
IX Althing TDW
« poprzedni
nastêpny »
Strony:
[
1
]
2
3
...
5
|
Do do³u
Drukuj
Autor
W±tek: IX Althing TDW (Przeczytany 18971 razy)
Harald
Administrator
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 10056
Email
IX Althing TDW
«
:
Maj 29, 2011, 18:22:42 »
Pojawi³ siê pomys³, aby kolejny Althing przeprowadziæ przed Wilczym Tropem. Koniecznie z noclegiem, aby przetestowaæ nasze przygotowanie do tej imprezy.
Moja propozycja terminu to 2-3 lipca (sobota i niedziela). Miejsce? Prawdopodobnie dzia³ka Niemira, je¶li siê zgadza.
Czy jest kto¶, komu ten termin wybitnie nie pasuje, a chcia³by byæ?
Piszcie równie¿ swoje sugestie.
jary³o
Go¶æ
Odp: IX Althing TDW
«
Odpowiedz #1 :
Maj 29, 2011, 18:55:54 »
do 5 mam sesje , proponuje 7-8 lipiec. Mam równie¿ propozycje aby nie by³a to dzia³ka Niemira, a np. Susiec, czy te¿ jakie¶ inne miejsce przy wodzie a mimo to zdalna od cywilizacji.
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 680
Email
«
Odpowiedz #2 :
Maj 29, 2011, 20:08:09 »
Równie¿ jestem za tym pó¼niejszym terminem z wy¿ej wymienionych powodów. Je¶li chodzi o mój las to nie widzê przeciwwskazañ. Je¶li bêdziemy chcieli stoi dla nas otworem. Je¶li chodzi Ci Jaromir o jak±¶ wodê do picia to Tanew i tak jest II klasy czysto¶ci wiêc i tak trzeba by jako¶ uzdatniaæ. Je¶li ma byæ tru to niech bêdzie tru. Zatem ¿adnych zapa³ek ani zapalniczek. Krzesiwem nikt pos³ugiwaæ siê nie umie ani zapewne ¶widrem (mi siê raz prawie uda³o :/) Wiêc je¶liby zrezygnowaæ z gotowania to kocio³ mo¿na przeznaczyæ na "¼ród³o". Ale miejsce to jeszcze sprawa do dyskusji. Ja natomiast proponowa³bym zrezygnowanie z namiotów, oraz warty przez ca³± noc. Mniej ¶wi±teczny, a bardziej militarny charakter.
jary³o
Go¶æ
«
Odpowiedz #3 :
Maj 29, 2011, 21:54:13 »
maj±c na my¶li wodê chodzi³o mi o miejsce gdzie mogliby¶my pop³ywaæ
a co do bardziej militarnego charakteru jestem ca³kowicie za to bêdzie dobry trening przed wilczym tropem , ale jeden namiot dla dziewczyn trzeba zabraæ . Co do rozpalania ognia za pomoc± krzesiwa to ja to robi³em i potrafiê to zrobiæ ale krzesiwem wspó³czesnym nie wiem jak by mi posz³o z tym które ty posiadasz ale mo¿emy spróbowaæ zawsze bêdzie wiêcej zabawy i nowe historie przy ognisku ( podobno wa¿ny jest krzemieñ najlepiej u¿ywaæ bia³ego )
Harald
Administrator
P³eæ:
Email
«
Odpowiedz #4 :
Maj 30, 2011, 01:50:37 »
7-8 lipiec mo¿e nie wypaliæ. W Kalendarzu Pokazów pod tymi datami jest zapisany cykl biegów na orientacje (od 4 do 9 lipca). Nie wiem jakie jest prawdopodobieñstwo tego, ¿e siê odbêd±. Warty i spanie pod chmurk± - dla mnie OK. Jednak namiot trzeba wzi±æ. Dla niewiast, a byæ mo¿e i dla nas, je¶li zaskoczy nas niespodziewana burza.
Co do miejsca to optuje jednak za Maidheimem, ale inna, realna, propozycja te¿ mnie mo¿e przekonaæ ("We¼my gdzie¶ pojed¼my" siê nie liczy
).
Jaromirze, a co z aspektami prawnymi takiego rozbijania siê z dala od cywilizacji (okolice Su¶ca to chyba rezerwat)?
jary³o
Go¶æ
«
Odpowiedz #5 :
Maj 30, 2011, 19:59:46 »
Co do aspektu prawnego to trzeba zadzwoniæ do nadle¶nictwa i zapytaæ siê o zgodê i nastêpnie osobi¶cie siê u nich stawiæ ze stosownymi pismem , (my¶lê ¿e z tym nie ma problemów i mogê w¿±æ to na swoje barki ) ale, jak ju¿ wspomina³em nie musi to byæ Susiec mo¿e Krasnobród mo¿e i jakie¶ inne ³adne miejsce blisko wiêkszego lasu, jeziora . masz racjê ta data 7-8 odpada , ze wzglêdu na biegi na orientacjê które jeszcze nie s± pewne na 100% dzis by³o w ty celu sptkanie pani Ewy Piwko Witkowskiej z naszym Iwanem -do koñca tygodnia poznamy odpowiedz ) , módlcie siê do Peruna i innych bogów ¿eby jednak by³y bo to one maj± nam sfinansowaæ projekt i pozostawiæ w kasie dru¿yny sporo grosiwa.
Wiêc kiedy pozostaje nam 10- 11 ale je¿eli althing ma przede wszystkim s³u¿yæ przygotowaniom do wilczego tropu te daty nie maj± sensu . postuluje I w tym temacie zasiêgnê jeszcze jêzyka po³±czyæ biegi na orientacjê po³±czyæ z althingiem co by³o by bardziej sensowne ale dla nas uci±¿liwe .
Eilif
Administrator
Wiadomo¶ci: 268
«
Odpowiedz #6 :
Maj 30, 2011, 20:30:13 »
W³a¶ciwie czy zrobimy allthing tydzieñ czy dwa przed Tropem, to bez ró¿nicy, nie pozwoli nam to w pe³ni siê doposa¿yæ. Wiêkszo¶æ trzeba i tak zamówiæ przez Internet.
Dopasujê siê do w³a¶ciwej daty.
Gormr
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 58
«
Odpowiedz #7 :
Maj 31, 2011, 21:18:58 »
Mi althing i jakikolwiek inny wyjazd w Lipcu odpada po za tymi planowanymi wcze¶niej
jary³o
Go¶æ
«
Odpowiedz #8 :
Czerwiec 14, 2011, 14:14:44 »
Postanowi³em pobudziæ was do dalszej dyskusji na temat przysz³ego Althingu. Wiemy ju¿ na sto procent, ¿e biegów na orientacjê nie bêdzie w lipcu, ale za to bêd± we wrze¶niu. Wiêc terminy po 5 lipca wchodz± w rachubê.
Dok³adn± datê nale¿y jeszcze ustaliæ na którym¶ z treningów i skonsultowaæ j± z nieobecnymi.
Pojawi³ siê pomys³ którego jestem zwolennikiem
¿eby Althing by³ bezalkoholowy.
Moj± propozycj± jest aby nie odbywa³ siê na dzia³ce Niemira a w innym miejscu.
Niech ka¿dy siê wypowie na ten temat, rozwa¿y za i przeciw i zrobimy referendum .
Eilif
Administrator
«
Odpowiedz #9 :
Czerwiec 14, 2011, 19:24:12 »
Ja ju¿ widzê t± bezalkoholowy allthing - bez nazwisk oczywi¶cie!;D Z reszt±, musimy wiedzieæ jak Wy reagujecie na pewne napoje przed Wilczym Tropem, trzeba byæ przygotowanym, absolutnie.
Z 8 na 9 lipca?
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 680
Email
«
Odpowiedz #10 :
Czerwiec 15, 2011, 12:06:59 »
Mi pasuje data. Co do miejsca to podaj Waæpan jaki¶ konkret i plan co mieliby¶my tam robiæ.
Svala
Otrok
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 44
«
Odpowiedz #11 :
Czerwiec 28, 2011, 19:14:07 »
Co z allthingiem? Proponowana przez Was data zbli¿a siê, a my nadal nie mamy nic ustalonego. Przede wszystkim, kiedy konkretnie? 8-9 by³by dobry, ale z tego, co napisa³ Jaromir, wynika, ¿e mamy mieæ wtedy pokaz.
Harald
Administrator
P³eæ:
Email
«
Odpowiedz #12 :
Czerwiec 28, 2011, 19:15:59 »
My¶lê ¿e poczekamy a¿ wróci Niemir, Vestar i Avarr, czyli gdzie¶ po 4, reszta do ustalenia.
Eilif
Administrator
«
Odpowiedz #13 :
Czerwiec 28, 2011, 19:26:26 »
Tak, to ju¿ w³a¶ciwie by³o ustalone. Chodzi mi bardziej o konkretn± datê, bo chcieli¶my zrobiæ allthing przed Wilczym, a nam siê tu szykuj± pokazy i to pewnie du¿o pokazów. Zaproponowa³am 8-9, ale w tym momencie musieliby¶my wybraæ miêdzy allthingiem a pokazem.
jary³o
Go¶æ
«
Odpowiedz #14 :
Czerwiec 29, 2011, 15:47:03 »
Data Althingu zosta³a ustalona na 7-8 lipiec
Strony:
[
1
]
2