User Info
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Kwiecieñ 10, 2025, 12:44:22

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
News Box

Key Stats
4001 wiadomo¶ci w 159 w±tkach, wys³ane przez 30 u¿ytkowników
Najnowszy u¿ytkownik: Tugemir
Strona g³ówna | Pomoc | Szukaj | Kalendarz | Zaloguj siê | Rejestracja
Tomaszowska Dru¿yna Wojów - Algiz  |  Organizacja  |  Og³oszenia  |  Wa¿ne sprawy « poprzedni nastêpny »
Strony: [1] | Do do³u Drukuj
Autor W±tek: Wa¿ne sprawy  (Przeczytany 3098 razy)
Sigurdh
Wolny
**

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 117

chcesz pokoju, szykuj siê do wojny....

1894476
Zobacz profil Email
« : Marzec 13, 2011, 17:11:26 »

I. Na pocz±tek kilka dobrych wiadomo¶ci:

1. Mamy now± stronê ALGIZu www.woje.tomaszowskie.pl i tutaj pro¶ba do wszystkich o jej promocjê u¿ywanie jej adresu na forach w mailach itp. dziêki temu bêdzie siê wy¶wietlaæ w wy¿szej pozycji w przegl±darce. Piszcie jakie macie uwagi. Ja postaram siê je wprowadziæ w ¿ycie.

I przypomnienie Niemir ze 2 tygodnie temu obieca³e¶, ¿e zrobisz opisy cz³onków dru¿yny wraz z ich stopniem i zdjêciem. Nadal tego nie mam. Proszê zrób to jak najszybciej, a teraz napisz mi kiedy to mogê mieæ.

Cieszê siê, ¿e dziewczyny mocno zajê³y siê tañcem i wci±gnê³y w to resztê grupy. Jeste¶my na dobrej drodze do rozwoju dru¿yny i poprawy naszych pokazów.

2. Mamy now± ulotkê/ofertê pod tym linkiem: http://hotfile.com/dl/110078545/e9d5676/ulotka2.pdf.html
 Jak widaæ wspó³praca z CES siê jako¶ op³aci³a. Bêdê chcia³ j± wydrukowaæ tak aby s³u¿y³a nam na wszelakich pokazach i imprezach. Warto by j± tak¿e roznie¶æ po okolicy szczególnie restauracjach (tych du¿ych) które organizuj± czêsto dla swoich go¶ci dodatkowe atrakcje. Wymaga ona jeszcze kosmetycznych zmian danych i wykre¶lenia tañca z ogniem. Po zmianach wrzucimy ja na nasz± stronê i facebooka

3. Pokazy

a) Uda³o siê przekonaæ Sosnowe Zacisze do przeprowadzenia zajêæ dla dzieci 5 godzin na 11 czerwca o godz. 10 za ca³kiem dobr± kasê
Proszê Was o potwierdzenie czy bêdziecie. Musimy byæ w jak najliczniejszym sk³adzie:
Po pierwsze dlatego, ¿e pokaz jest dobrze p³atny
Po drugie oni co chwila co¶ tego typu organizuj± wiêc jak siê dobrze zaprezentujemy mo¿e uda siê zachêciæ do kolejnych wystêpów.
Szczegó³y przeka¿e wam Jary³o

b) 7-8 maja 2011 organizowane s± w Lublinie Targi Turystyczne z pewno¶ci± Roztocze bêdzie promowa³ LOT Roztocze i LGD Roztocze chcia³bym aby¶my i my siê tam zaprezentowali nie pyta³em jeszcze o ich zgodê, poniewa¿ chcê od Was siê dowiedzieæ czy wed³ug Was jest to dobry pomys³ na nasza promocjê (wi±¿e siê to z wydatkami oko³o 200 z³ za stanowisko, koszt dojazdu, noclegu i wy¿ywienia, które mogli by¶my pokryæ z naszych pokazów) i kto z was jest chêtny do pomocy przy zorganizowaniu stanowiska oraz jego zaprezentowanie w Lublinie?

c) Mój znajomy z Czajni  zaprasza nas na Gorajeckie Folkowisko w zamian za nasz pokaz 16.07 oferuje wej¶cie, które normalnie jest biletowane (koszt 30 z³ od os.) . Pod tym linkiem macie przewidywany plan imprezy

http://www.facebook.com/event.php?eid=150813274968447

Dajcie znaæ co o tym my¶licie najpó¼niej do ¶rody.
I tak trzeba by z³o¿yæ siê na benzynê, ale wed³ug mnie fajna impreza.

II. Teraz kilka innych spraw:

- dlaczego treningi odbywaj± siê nieregularnie i jaki macie pomys³ aby to zmieniæ. Od tego tygodnia treningi musz± odbywaæ siê co najmniej raz w tygodniu Jary³o jeste¶ za to odpowiedzialny. Je¶li na trening maj± przyj¶æ 4 os. zamiast 10 to i tak trening musi siê odbyæ, co z dyscyplina i sankcjami za nieobecno¶ci ?!

- co z naprawieniem tarcz na kiedy umawiamy siê na zakup i naprawê, trwa to zdecydowanie zbyt d³ugo. Ja proponujê sobotê po lub przed treningiem 19.03

- z racji kampanii zbierania 1% podatku ka¿dy wolontariusz/cz³onek Czajni pomaga w akcji. Szczególnie, ¿e dopisuj±c "m³odzie¿" lub "gród" kasa idzie na nas Klub Wolontariusza wzi±³ na siebie ulotki i roznoszenie w czê¶ci po³udniowej miasta, BIO w pó³nocnej i pod ko¶cio³em, nam pozostaje rozniesienie wzd³u¿ Lwowskiej.

Obecno¶æ obowi±zkowa. Zbiórka w ¶rodê w Czajni o godz. 15. Zajmie nam to chwilê.

Czekam na wasze odpowiedzi. S³awa!

jary³o
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Marzec 13, 2011, 19:06:23 »

Z tego co wiem to Niemir ma zepsuty laptop i nie zrobi tych opisów , ja na jego polecenie  przej±³em od niego to zadania zrobiê to do ¶rody, co do propozycji udzia³u w targach to moim zdaniem w tej chwili nie ma to sens ze wzglêdu na koszty które siê z tym wi±¿± i to co mo¿emy  na nich zyskaæ i co  ;/. Wyjazd do Chutor Gorajec wydaje siê byæ dobrym pomys³em ale musimy siê targowaæ ¿on daj±c jad³a i napitków do syta gratis i zwrotu kosztów podró¿y i mo¿e co¶ jeszcze
Sigurdh
Wolny
**

Wiadomo¶ci: 117

chcesz pokoju, szykuj siê do wojny....

1894476
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Marzec 13, 2011, 19:56:21 »

http://hotfile.com/dl/110103184/b18a417/ulotka2.pdf.html

http://hotfile.com/dl/110103184/b18a417/ulotka2.pdf.html

który¶ z tych powinien dzia³aæ (ULOTKA/OFERTA)
Damroka
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Marzec 13, 2011, 20:09:13 »

Jaryle wys³a³am zdjêcia z Cieszanowa, z Raciborza i z pokazu z Krynic jakby co
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

Wiadomo¶ci: 680

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Marzec 15, 2011, 18:19:06 »

Dorwa³em siê na nieco d³u¿ej komputera wiêc co¶ napiszê.
I
1. Mi siê strona nawet podoba. Najlepsza z tych co mieli¶my. Trzeba bêdzie napisaæ do Midgardu ¿eby zmienili nam adres strony na now±. Z tego co pamiêtam tamta powsta³a tylko po to ¿eby mieæ zdjêcia. Ale nie jestem pewien czy przypadkiem tylko Jarl nie ma takiej w³adzy. Musze Ciê Iwan przeprosiæ za te obiecane podpisy. Przeci±gnê³a mi siê trochê sesja a teraz jeszcze trafi³o komputer (i notatki na zajêcia które tam mia³em...)
2. Ulotka nie jest z³a. Co prawda moja morda nie bardzo mi na niej odpowiada ale nic na to nie powiem ju¿ ;P tylko na tym przedostatnim prawie nie widaæ kija o który siê opieram i wygl±da jakbym siê modli³...
3. Na pierwszym pokazie (ten w Sosnowym Zaciszu) zg³aszam swoj± obecno¶æ. Co do tych Targów to ciê¿ko mi na razie powiedzieæ co¶ wiêcej. A na festiwal niestety ale nie pojadê, mimo, ¿e jest to do¶æ kusz±ca propozycja. Powód - w tym samym czasie jest Wilczy Trop. Je¶li ¿adna z imprez nie zmieni daty to jadê tam.
II
 - Co do tego o treningach. Na swoje usprawiedliwienie mam to, ¿e kursujê miêdzy dwoma miastami i nie zawsze jestem. A ogólnie. W teorii powinni¶my p³aciæ za u¿ytkowanie tej sali. I gdy bywa³y sytuacje gdy planowa³o siê pojawiæ jedna lub dwie osoby op³ata za u¿ytkowanie tej sali by³aby zbyt wysoka. Na szczê¶cie robi siê ju¿ coraz cieplej, i bêdzie mo¿na wyj¶æ na ¶wie¿e powietrze, zatem ten problem zostanie rozwi±zany.

- z racji kampanii zbierania 1% podatku ka¿dy wolontariusz/cz³onek Czajni pomaga w akcji. Szczególnie, ¿e dopisuj±c "m³odzie¿" lub "gród" kasa idzie na nas Klub Wolontariusza wzi±³ na siebie ulotki i roznoszenie w czê¶ci po³udniowej miasta, BIO w pó³nocnej i pod ko¶cio³em, nam pozostaje rozniesienie wzd³u¿ Lwowskiej.
- W sprawie ulotek ju¿ raz siê wypowiedzia³em. Sam niestety bêdê wtedy w Lublinie ale zachêcam innych do obecno¶ci.

Co do zdjêæ te¿ mam chyba jakie¶, ale na razie nie mogê nawet do pasjansa siê dobraæ ;P
Svala
Otrok
*

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 44

2160324
« Odpowiedz #5 : Marzec 15, 2011, 21:36:31 »

Moim zdaniem (o ile mam prawo siê wypowiedzieæ ) treningi powinny siê odbywaæ mo¿liwie jak najczê¶ciej, a najlepiej w³a¶nie co tydzieñ. Wiem, ¿e to ró¿nie wychodzi z czasem, jednak jaki¶ czas temu Emil wynalaz³ chêtnego, przyszli¶my, a treningu nie by³o. Za wcze¶nie przejrza³am forum, a zapomnia³am zrobiæ to jeszcze raz przed wyj¶ciem. Ostatnio ten sam cz³owiek pyta³ mnie, czy te treningi w ogóle siê odbywaj±. Obawiam siê, ¿e której¶ soboty ponownie siê nas nie doczeka³.
Damroka
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Marzec 16, 2011, 19:10:48 »

Wybaczcie, ¿e wypowiem te s³owa: bol±czk± jest to, ¿e nikt nie uprzedza kiedy nie bêdzie treningu. O ile mi wiadomo wiêkszo¶æ dru¿yny kursuje miêdzy dwoma miastami a w mojej sytuacji nawet trzema. Wiêc taka ma³a pro¶ba do wszystkich. Uprzedzajcie kiedy ma nie byæ. Przepraszam za nieco egoizmu ale nie op³aca³oby mi siê zaplanowaæ popo³udnia na trening, dojechaæ po to tylko, ¿eby siê dowiedzieæ, ¿e nie ma treningu.

Co do strony. Ogólnie fajno wysz³o. Konkretne informacje, konkretne zdjêcia, ¿e co¶ siê dzieje.
jary³o
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Marzec 20, 2011, 17:28:19 »

WSTÊPNY PROGRAM FOLKOWISKA- toplan  imprezy na ktory, zostali¶my zaproszeni 
Pi±tek – 15.07.2011
Wieczór Opowiadaczy – w pi±tek na dobry pocz±tek zapraszamy na noc opowie¶ci, ba¶ni i historii podró¿niczych. Dziadek Olek opowie swoje Przytyckie historie, Yuriy Cymbal przedstawi kilka ukraiñskich opowie¶ci, przygody Bombla poznamy dziêki Mateuszowi Piotrowskiemu, Grzegorz Baræ pokarze nam swoje fotografie z Alp.

Biesiada z zespo³em Salsa – Pierwszej nocy przy blasku ognisk aklimatyzowaæ bêdziemy siê z naszymi lokalnymi gwiazdami. Zespó³ Salsa wyst±pi w 4/5 osobowym sk³adzie, oprócz najwiêkszych hitów „wspó³czesnego folku” czekaj± nas przeró¿ne biesiadne zabawy, jak na najprawdziwszym wiejskim weselu!

Sobota – 16.07.2011

Powitanie s³oñca – okolicê najlepiej znaj± miejscowi, dlatego te¿ na porann± wyprawê w pobliskie lasy poprowadzi nas najprawdziwszy zielarz. Pan Zbyszek zna ka¿dy zakamarek, wie gdzie szukaæ grzybów i potrafi niesamowicie opowiadaæ o sekretach lasu.

Rajd Ekstremalny – W tym roku spenetrujemy kolejn± z roztoczañskich rzek, z Gorajca ruszymy w górê nurtu rzeczki £ówczanki (od lat nieregulowana wróci³a w swoje dawne dzikie koryto). Rzeka meandruje przez okoliczne ³±ki i lasy, a w kilku miejscach przeciêta jest urokliwymi stawid³ami, marsz utrudniaj± zwalone drzewa. Letnia wyprawa rzek± zapewnia przyjemn± och³odê od lipcowego skwaru, pomagaj±c uchroniæ siê przed grasuj±c± w letnie dni „po³udnic±”.

W trakcie naszej wyprawy postaramy siê odnale¼æ ukryte w gêstwinach le¶nych schrony i podziemne magazyny s³ynnej sotni UPA „Mesnyki”. W¶ród le¶nych mokrade³ spenetrujemy równie¿ pozosta³o¶ci osady Sihla.

Mini Rajd Roztoczañski dla zmotoryzowanych – równie¿ mi³o¶nicy motoryzacji znajd± co¶ ciekawego dla siebie na tegorocznym Folkowisku. Bocznymi drogami wyruszymy w podró¿ po Roztoczu w poszukiwaniu ¶ladów ró¿nych nacji zamieszkuj±cych niegdy¶ okolice. Niemcy, Austriacy, Polacy, Ukraiñcy, ¯ydzi, Tatarzy i Rosjanie pozostawili liczne materialne ¶lady swojego bytowania na tych terenach. Punktem kulminacyjnym wyprawy bêdzie odnalezienie w¶ród lasów najpiêkniejszego cmentarza Roztocza w wysiedlonej pod koniec lat 40 XX wieku wsi Stare Brusno. Na wyprawê warto zabraæ ze sob± dobre latarki, które umo¿liwi± penetracjê umocnieñ linii Mo³otowa.

Gorajec Tour – patrz±c na mapê niewiele mo¿na by siê spodziewaæ po Gorajcu, to jednak tylko pozory. Historia miejscowo¶ci kryje sporo tajemnic, a jej najwiêkszy zabytek to prawdziwa pere³ka drewnianej architektury sakralnej. Nasi przewodnicy oprowadz± grupy chêtnych po cerkwi, cmentarzu, dotrzemy do kaplicy cudami s³yn±cej, odnajdziemy ¶lady dawnego pa³acu baronów Brunickich, dotrzemy do granicy sowiecko-niemieckiej dziel±cej niegdy¶ miejscowo¶æ na dwie czê¶ci.

Cieszanów Tour – Wraz z urzêdem gminy w Cieszanowie, zapraszamy do zwiedzenia tego pobliskiego miasteczka. Darmowy transport oraz opiekê przewodnick± zapewniaj± organizatorzy.

Wojowie Algis - nasza regionalna dru¿yna wojów rozbije swój obóz na Gorajeckim Folkowisku. W sobotnie popo³udnie bêdzie mo¿na wys³uchaæ ich opowie¶ci z dawnych grodów czerwieñskich wzbogaconych pokazami szermierki oraz sprawno¶ci wojów. (Nie uzyskali¶my jeszcze 100% potwierdzenia udzia³u)

Sp³yw kajakowy – Najpiêkniejsz± rzek± Roztocza jest niew±tpliwie Tanew i to w³a¶nie na niej organizujemy tegoroczny sp³yw. Wyruszymy w tym roku z Paar docieraj±c a¿ do s³yn±cych ze swoich „szumów” Rebizant. Wynajem kajaku - 35 zl.>

Paintball Je¶li potrzebujecie dawki adrenaliny, najlepszym rozwi±zaniem bêdzie wspólna wyprawa na paintballowy poligon w pobliskiej Podemszczy¼nie. Starcie odbêdzie siê na terenie dawnego PGR-u, a to ju¿ nie lada gratka. Pakiet szeregowego: sprzêt + 120 kulek - 35z³

Koncert zespo³u ¯mije zespó³ ten doskonale po³±czy³ folk z rokiem, co tworzy niesamowit± atmosferê na koncertach, a o¶mioosobowy sk³ad zapewnia bogactwo brzmienia. ¯mije doskonale radz± sobie na koncertach plenerowych .
Strony: [1] | Do góry Drukuj 
« poprzedni nastêpny »
Skocz do: