User Info
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Kwiecieñ 19, 2025, 16:25:34

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
News Box

Key Stats
4001 wiadomo¶ci w 159 w±tkach, wys³ane przez 30 u¿ytkowników
Najnowszy u¿ytkownik: Tugemir
Strona g³ówna | Pomoc | Szukaj | Kalendarz | Zaloguj siê | Rejestracja
Tomaszowska Dru¿yna Wojów - Algiz  |  Rozdro¿a  |  Karczma  |  Ober¿a pod Krwawym Toporem « poprzedni nastêpny »
Strony: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 44 | Do do³u Drukuj
Autor W±tek: Ober¿a pod Krwawym Toporem  (Przeczytany 140362 razy)
Eilif
Administrator

Wiadomo¶ci: 268

« Odpowiedz #450 : Czerwiec 09, 2011, 19:20:27 »

Takie zapytania, je¶li bêdzie faktycznie padaæ, jest jakie¶ miejsce w Sosnowym Zaciszu aby siê roz³o¿yæ? Czy ¿yjemy w zgodzie z natur±?
Vestar
Starszy

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 513

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #451 : Czerwiec 11, 2011, 22:25:03 »

Ej ja mam takie pytanie co do wydzielania kasy. Czy by³ jaki¶ z góry ustalony regulamin co do tego, kto ile dostaje, czy ka¿dy dostawa³ tyle ile Tobie, panie Jaromir, siê uwidzia³o? Po za tym- kandydaci na niewolników nie maj± prawa braæ udzia³u w pokazach. A tym bardziej braæ za to wynagrodzenia. To jest w statucie. Co¶ tu chyba jest nie tak...

Zanim napiszesz co¶ g³upiego i zbêdnego zerknij tu:
http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
jary³o
Go¶æ
« Odpowiedz #452 : Czerwiec 12, 2011, 09:26:26 »

Jeste¶ irytuj±cy nawet na odleg³o¶æ Panie Vestarze    pieni±dze rozdzielam owszem Ja  z Iwanem tak, robiê  to na podstawie wlasnego uznania opieram siê na tym co osoba na pokazie robi³a i te¿ jak± pracê w³o¿y³a ¿eby sam pokaz mal miejsce. Co do udzia³u kandydatrow to masz racje nie powinno ich byc na pokazach  ale nie mamy tylu cz³onkow ¿ebym móg³ tylko na nich oprzeæ pokazy, wiêc  byæ musz±,.
Vestar
Starszy

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #453 : Czerwiec 12, 2011, 13:44:08 »

Có¿, nie mam na to nastêpcy, to muszê dalej ja byæ t± osob±. Ju¿ siê powinni¶cie z tym oswoiæ.

Co do rozdzielania kasy to chyba by³a na to osobna regulacja, któr± Iwan z Leszkiem obmy¶lili, a któr± wszyscy zatwierdzili. I wed³ug niej powinno byæ rozdzielania, a nie wg Twojego widzimisiê, bo to mo¿e rodziæ nadu¿ycia i nieporozumienia.

Skoro nie ma tylu cz³onków, ¿eby na nich oprzeæ pokazy, to róbmy tyle pokazów, ¿eby¶my mogli siê na nich oprzeæ... Ju¿ to postulowa³em nie raz.

http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
jary³o
Go¶æ
« Odpowiedz #454 : Czerwiec 12, 2011, 16:01:39 »

wiem Vestarze ¿e wiesz wszystko i do wszystkiego by¶ siê dopierdoli³, ale kasa jest rodowana sprawiedliwie i wed³ug zasad o których mowsz i do których ja siê stosuje. Czyli prowadz±cy dostaje wiêcej osoby ktore s± bardziej aktywne w pokazie rowniesz , za niew³asciwie zachowane na pokazach z kolei odejmujemy kasê Czê¶æ zostaje oddana do skarbca tak jak to bylo zawsze a czê¶æ na pokrycie kosztów paliwa , wrêczaj±æ kase rowniesz mowie komu ile i dlaczego wiêc skoro nie wiesz o czym piszesz to zaniechaj tego
Vestar
Starszy

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #455 : Czerwiec 12, 2011, 21:37:20 »

Wszystkiego nie wiem, nie musisz ironizowaæ ad personam. DOCZEPI£BYM (z ³aski swojej nie przeklinaj na forum, a admina proszê o zmodyfikowanie przekleñstw) siê do wszystkiego, co ma podstawy ¿eby siê czepiæ. A tu podstawa jest du¿a, bo kasa mia³a byæ rozdzielana wed³ug zajêæ który kto¶ robi, a nie wzglêdem postawy. Czyli taniec co¶ tam, walka co¶ tam, konferansjerka te¿. O odejmowaniu kasy nic nie by³o mówione. Je¶li rozdajesz kasê wed³ug swojego uznania, to mo¿e dochodziæ do niejasnych sytuacji w której kto¶ mo¿e uznaæ, ¿e odejmujesz mu kasê, bo masz do niego jak±¶ niechêæ. No i nie jeste¶, mimo wszystko, na tak wysokim szczeblu w hierarchii dru¿yny, ¿eby odpowiadaæ za tak wa¿n± kwestiê. A z tego powodu Twoje zdanie, na dobr± sprawê, mo¿e podwa¿yæ niemal ka¿dy cz³onek dru¿yny.

jary³o
Go¶æ
« Odpowiedz #456 : Czerwiec 12, 2011, 22:44:11 »

to miłe że tak bardzo udzielasz się w drużynie  Buziak (teraz to bym sobie trochę po przeklinał ale po co), Jesteś niezrównany (zajebisty)
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

Wiadomo¶ci: 680

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #457 : Czerwiec 13, 2011, 14:42:34 »

Ja mam natomiast pytanie o to czy jaka¶ czê¶æ z ka¿dego pokazu jest odprowadzana do skarbca? Co¶ o tym rozmawiali¶my ostatnio Jaromirze jak byli¶my w Sosnowym Zaciszu ale na niczym konkretnym nie stanê³o.
Vestar
Starszy

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #458 : Czerwiec 13, 2011, 15:35:04 »

Jaromirze, to co napisa³e¶ nie by³o wnioskowaniem z tego co ja napisa³em. Przeczytaj to sobie i zastanów siê, co mo¿esz odpisaæ na swoj± racjê, a nie zaczynasz wypisywaæ bzdury.

jary³o
Go¶æ
« Odpowiedz #459 : Czerwiec 13, 2011, 16:33:27 »

tak 150zl zosta³o przelane do skarbca , plus 50 za które  zostanie zatankowane auto
jary³o
Go¶æ
« Odpowiedz #460 : Czerwiec 13, 2011, 18:08:12 »

Jak ju¿ wspomnia³em Vestarze pieni±dze s±  rozdzielane  zgodne ze wcze¶niej ustalonymi zasadami, sprawiedliwie, jawnie, pieniêdzy  nie rozdzielam równie¿  samodzielnie, ani  nie robiê tego wed³ug swojego widzi misie  .
Powodów dala ktorych podnios³e¶  t± dyskusje, mogê siê tylko domy¶laæ .
Je¿eli chodzi o udzia³ kandydatów to zawsze  na pocz±tku rozmawiam z do¶wiadczonych cz³onkami dru¿yny, którzy nie zawsze dysponuj± czasem i dopiero wtedy kiedy brakuje ludzi na pokaz  szukam chêtnych w¶ród kandydatów .
Vestar
Starszy

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #461 : Czerwiec 13, 2011, 18:37:16 »

W³a¶nie ¿e ich NIE rozdzielasz wg wcze¶niej ustalonych zasad. Sprawiedliwie, bo wg Twojego uznania?, jawnie, bo mówisz kto ile dostaje?, niesamodzielnie? Kto Ci pomaga? Ponadto, daj mi miernik ciê¿ko w³o¿onej pracy, profesjonalizmu, obijania siê. Za³±cz go do ustaleñ wynagrodzenia, wtedy siê zgodzê. Bo nie mo¿e byæ tak, ¿e nikt nie bêdzie chcia³ Ci nic wypomnieæ i siê z Tob± nie zgodziæ, bo rozdzielasz kasê i nie chce Ci podpa¶æ, bo mu odejmiesz po³owê nale¿nego mu ¿o³du.

Co do pokazów, to by³o ustalone na allthingu ¿e mia³ byæ prowadzony kalendarzyk jakie pokazy s± kiedy, i ka¿dy siê wpisuje nañ, do ustalonego wcze¶niej deadline'u. Z tego co wiem, pokazy nadal wyskakuj± randomowo i dalej jest ta sama sytuacja, ¿e wydzwaniasz do ludzi i wyci±gasz ich z domu na dos³ownie na dzieñ przed pokazem. I na pokazach s± 4 osoby, które robi± zdjêcie i s± obsrywane przez konie zamiast czyniæ prawdziwy pokaz.

Eilif
Administrator

« Odpowiedz #462 : Czerwiec 13, 2011, 18:49:19 »

Mam propozycję, porozmawiaj z kilkoma różnymi członkami Drużyny, bo Twoja opinia Vestarze jest wielce subiektywna. Na ostatnim pokazie było 9 osób i nikt nikogo jak piszesz nie obsrał. Jeśli chodzi o spis ludzi na pokaz, jest takowy, w innym z tematów forów.
Wiem, że jestem niewolnicą, ale ogarnij się.
Vestar
Starszy

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #463 : Czerwiec 13, 2011, 19:14:34 »

Na temat czego ma porozmawiaæ?

Na ostatnim ok by³o 9. A na przedostatnim? przed przed ostatnim? Hmmm?

Kalendarz jest, ok... I to on ma byæ wyznacznikiem, kto mo¿e, a kto nie. A dalej siê dzwoni po ludziach i siê ich wyci±ga z domu. Nie ma chêtnych- nie ma pokazu. Kasa prywatna, a nie socjalizm, kto mo¿e i chce idzie i zarabia, kto nie, to nie idzie, jego wola.

Dyskusja zmierza nie w tym kierunku co mia³a. Ale co tam, je¶li wam pasuje to jak siê kasê rozdziela, jakie siê pokazy odbywaj± i co siê w dru¿ynie dziejê, to przeszkadzaæ wam nie bêdê. Bo w zasadzie nic mi do tego. Tak wiêc pióro kruszê i siê nie odzywam.

Eilif
Administrator

« Odpowiedz #464 : Czerwiec 13, 2011, 19:37:50 »

Nikt nie mówi aby¶ przesta³ siê odzywaæ i wypowiadaæ na temat Dru¿yny. Sugerujê, aby¶ porozmawia³ ze mn± lub ze Sval± równie¿, a nie opiera³ siê tylko na opinii ledwie pos³yszanej. Je¶li chodzi o mnie i o Svalê, a my¶lê, ¿e mam w jakiej¶ czê¶ci upowa¿nienie ¿eby siê w Jej imieniu wypowiadaæ, by³y¶my na wszystkich pokazach, które odby³y siê w przeci±gu ostatnich dwóch miesiêcy. Wiêc to jest ju¿ jakie¶ wsparcie, a je¶li chodzi o informacje o pokazach, s± podejmowane na ka¿dym treningu, które odbywaj± siê regularnie - je¶li pozwala na to oczywi¶cie pogoda. Nie jest mo¿e idealnie, ale nie neguj w ca³o¶ci naszej pracy, bo w ostatnim czasie zebrali¶my siê wszyscy w sobie.
Strony: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 44 | Do góry Drukuj 
« poprzedni nastêpny »
Skocz do: