User Info
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Kwiecieñ 19, 2025, 10:54:51

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
News Box

Key Stats
4001 wiadomo¶ci w 159 w±tkach, wys³ane przez 30 u¿ytkowników
Najnowszy u¿ytkownik: Tugemir
Strona g³ówna | Pomoc | Szukaj | Kalendarz | Zaloguj siê | Rejestracja
Tomaszowska Dru¿yna Wojów - Algiz  |  Rozdro¿a  |  Karczma  |  Ober¿a pod Krwawym Toporem « poprzedni nastêpny »
Strony: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 44 | Do do³u Drukuj
Autor W±tek: Ober¿a pod Krwawym Toporem  (Przeczytany 140291 razy)
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 680

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #420 : Marzec 23, 2011, 23:51:35 »

Opisy na stronê dla ka¿dego z nas. Suche fakty napisane przeze mnie. Opisy bardziej fabularne zrobione przez Jary³ê z moimi dopieszczeniami. Stara³em siê ¿eby o nikim nie by³o nic obra¼liwego czy co¶ takiego, ale jednocze¶nie ¿eby by³a odrobina humoru. Je¶li wed³ug was jest bardzo do kitu mo¿na bêdzie to i owo jeszcze dopie¶ciæ.

Starszyzna
Imiê historyczne – Lestek
Imiê wspó³czesne – Leszek
Pozycja - Jarl/Knia¼
Odtwarza - S³owianin
W Dru¿ynie od – Od za³o¿enia
Nasz wódz i przewodnik od pocz±tków istnienia Dru¿yny. Weso³y lekkoduch. Nic mu w ¿yciu nie wysz³o tak dobrze jak w³osy. Jest dla nas jest jak ojciec i matka w jednej osobie. Jego rêka umie i szczodrze wynagradzaæ, jak i sprawiedliwie karaæ. Niezwyciê¿ony wódz, który wojów swych do bitwy z podniesionym czo³em zawsze prowadzi.

Imiê historyczne – Bodvar
Imiê wspó³czesne – Wiktor
Pozycja – G³osiciel Praw
Odtwarza - Wareg
W Dru¿ynie od – 2007r
Woj o równie wielkim brzuchu jak i sercu. Dopóki nie usidli³a go pewna niewiasta, nie przepu¶ci³ ¿adnej kobiecie od lat szesnastu wzwy¿. Bodvar nie potrzebuje naparu z grzybów ¿eby staæ siê berserkerem. On siê nim urodzi³.

Imiê historyczne – Niemir
Imiê wspó³czesne – Maciej
Pozycja w Dru¿ynie – Godi/¯erca
Odtwarza - S³owianin
W Dru¿ynie od – od za³o¿enia
Najchêtniej nie wychodzi³by z lasu. Zje wszystko co mu siê nawinie pod rêkê. Uwielbia walkê pod ka¿d± postaci±.

Wojowie

Imiê historyczne – Vestar
Imiê wspó³czesne – Konrad
Pozycja w Dru¿ynie – starszy
Odtwarza - Wareg
W Dru¿ynie od – od za³o¿enia
Jeden z naszych przoduj±cych wojowników. Si³a w rêkach, odwaga w sercu. To w³a¶nie Vestar który staje do boju zawsze gdy jest taka potrzeba.

Imiê historyczne – Harald
Imiê wspó³czesne – Mateusz
Pozycja w Dru¿ynie – Wolny
Odtwarza - Wareg
W Dru¿ynie od – 2007
Bez niego wspólne wyjazdy na pewno nie by³yby takie same. Dusza towarzystwa o specyficznym poczuciu humoru. Zazwyczaj sprawia wra¿enie jakby wiedzia³ wszystko o wszystkim. Jak przeciêtny Polanin po kilku g³êbszych. W dalszym ci±gu trwaj± dyskusje nad tym ile w jego ¿y³ach p³ynie chazarskiej krwi...

Imiê historyczne – Avarr
Imiê wspó³czesne – Artur
Odtwarza - Wareg
W Dru¿ynie od - 2007
Na pozycje w dru¿ynie ciê¿ko pracowa³, a teraz godnie j± sprawuje. W bitwie i turniejach mê¿nie staje reprezentuj±c dobre imiê Naszej Dru¿yny

Imiê historyczne – Gormr
Imiê wspó³czesne – Emil
Odtwarza - Wareg
W Dru¿ynie od - Listopad 2008
Zapa³em doskonali umiejêtno¶ci bojowe, a obdarzony jest mocnym uderzeniem. A i rzemie¶lnictwo nie jest mu obce.

Imiê historyczne – Jary³o
Imiê wspó³czesne – Mateusz
Odtwarza - S³owianin
W Dru¿ynie od – Lipiec 2010
Dziki cz³owiek z lasu. ¯ywi siê tylko piwem i miêsem. Ryczy okrutnie, p³osz±c dzik± zwierzynê. Zgodnie uznali¶my, ¿e jest bardziej humanitarny, gdy t³ucze ludzi toporem, ni¿ gdy ¶piewa.

Imiê historyczne – Vandil
Imiê wspó³czesne – Jakub
Pozycja w Dru¿ynie – Otrok
Odtwarza - S³owianin
W Dru¿ynie od – kwiecieñ 2009
Dobry woj, sprawdza siê w starciu, a i na wyjazdy nie trzeba go woziæ. Dojdzie sam na piechotê. Jednak o bitwie nale¿y informowaæ go przynajmniej godzinê wcze¶niej, ¿eby zd±¿y³ id±c na skróty, bo uparcie twierdzi, ¿e drogi i szlaki s± dla miêczaków

Niewiasty

Imiê historyczne – Asfora
Imiê wspó³czesne – Magda
Odtwarza - Ware¿ka
W Dru¿ynie od – lipiec 2010
Radosna dziewczyna skora do ¶miechu i tañców. Nie znalaz³a siê osoba co by potrafi³a na d³ugo usadowiæ j± w spokoju. Czasami wydaje siê, ¿e jest w kilku miejscach naraz.

Imiê historyczne – Damroka
Imiê wspó³czesne – Katarzyna
Odtwarza - S³owianka
Niezrównana ³uczniczka  która nasze szeregi zasili³a i umiejêtno¶ci swe doskonali, kobita demon boi siê jej chyba ka¿dy a gdy z³o¶ci± wytry¶nie uciekaj± wszyscy .

Imiê historyczne – Eilif
Imiê wspó³czesne – Katarzyna
Odtwarza - Ware¿ka
Jedna z naszych dru¿ynowych niewiast, gor±ca kiedy z ogniem tañczy, ch³odna jak lodowiec gdy jej kto¶ za skórê zalezie
Vestar
Starszy

Wiadomo¶ci: 513

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #421 : Marzec 24, 2011, 00:02:07 »

Mo¿esz co¶ o moim irytuj±cym sceptycyzmie dopisaæ, albo czym¶ innym, bo jeszcze wyjdzie, ¿e ja taki szlachetny , dobry i bez wad jestem 

Zanim napiszesz co¶ g³upiego i zbêdnego zerknij tu:
http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
jary³o
Go¶æ
« Odpowiedz #422 : Marzec 24, 2011, 09:45:05 »

moje wersje bez poprawek w wiêkszo¶ci bardziej mi siê podoba³y ale ty tu rz±dzisz   
( np.Gorrmr-(Wolny )z zapa³em doskonali umiejêtno¶ci bojowe, a obdarzony jest mocnym uderzeniemTakie dobre dziecko...
Drewno przyniesie, dziurê wykopie a jak trzeba to w ³eb da.
Vestar (starszy )– W lesie siê najlepiej czuje, uroczyska nawiedza, ze szczególnym upodobaniem niewinne, zab³±kane dziewcz±tka napastuje.)

wydaje mi siê ze to jeszcze nie wszyscy ?

Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #423 : Marzec 24, 2011, 13:05:08 »

Nie wszyscy opisani czy nie wszystkie zmiany poda³e¶? Co do rz±dzenia to pewnie czepiasz siê o to co napisa³em w tej dyskusji o pokazach W³a¶nie dlatego da³em to tutaj do dyskusji a nie od razy na stronê ¿eby mo¿na by³o w razie potrzeby to i owo podrasowaæ. Jeszcze da³em zmianê u Bodvara i Haralda. Asfory nie by³o w ogóle i ... Damroka jest p³ci ¿eñskiej je¶li tego nie zobaczy³e¶, a po³owa jej opisu by³a w formie mêskiej ;P Jak co¶ mogê wys³aæ to co mi poda³e¶ lub po prostu je¶li kto¶ uzna³by, ¿e jego opis mu bardzo (podkre¶lam - bardzo) nie pasuje to co¶ siê jeszcze inaczej zmieni. Dlatego da³em to do dyskusji jeszcze. ¯eby potem nie by³o jaki¶ sprzeczek lub nieprzyjemno¶ci, ¿e kto¶ zosta³ przedstawiony w niezbyt dobrze padaj±cym ¶wietle.
Damroka
Go¶æ
« Odpowiedz #424 : Marzec 24, 2011, 13:09:29 »

Tak a pro po opisu co do mojej osoby. Chyba wybuchnie a nie wytry¶nie. Wybaczcie ale w pe³ni czuje siê KOBIET¡ (gdyby kto¶ mia³ w±tpliwo¶ci bo takowe s³uchy mnie dosz³y, tak tak Jary³o- nie jestem mê¿czyzn±). Proszê to uwzglêdniæ (dziêki Niemir za drobn± poprawkê z tym).

Dodatkowo je¶li mo¿na dodaæ do opisu to poproszê o wzmiankê o zami³owaniu do zwierz±t. Broñ bo¿e dra¿niæ zwierzê w mojej obecno¶ci bo mo¿e to ¼le siê skoñczyæ.
jary³o
Go¶æ
« Odpowiedz #425 : Marzec 24, 2011, 14:17:11 »

Przepraszam Damroka  Niezdecydowany
Eilif
Administrator

Wiadomo¶ci: 268

« Odpowiedz #426 : Marzec 24, 2011, 21:32:02 »

Ciekawe, ciekawe.

PS. Zacznijmy rozwi±zywaæ spory twarz± w twarz.
jary³o
Go¶æ
« Odpowiedz #427 : Marzec 25, 2011, 11:08:42 »

to zale¿y czy chcesz kupiæ drut i robiæ z niego kó³ka samemu czy idziesz na ³atwiznê i kupisz gotowe kó³ka , pierwszym przypadku jest to koszt nie przekraczaj±cy 50z³
natomiast w drugim ( 1 kg kó³ek =12z³/12kg bo pewnie tyle mniej wiêcej  bêdzie warzyæ daje nam 144z³ ) z przesy³k± jakie¶ 160z³
Harald
Administrator

Wiadomo¶ci: 10056

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #428 : Kwiecieñ 19, 2011, 18:40:13 »

Klucze do kanciapy w Trójce s± tymczasowo u mnie.
Harald
Administrator

Wiadomo¶ci: 10056

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #429 : Kwiecieñ 27, 2011, 22:18:57 »

Ma kto¶ moc ¿eby zablokowaæ tê stronê? Albo zrobiæ przekierowanie? - http://www.algiz.tomaszowskie.pl/

Bo wy¶wietla siê w li¶cie przed t±, która jak rozumiem jest najaktualniejsza - woje.tomaszowskie.pl/

No i jeszcze zostaje to, trochê ni¿ej, ale mo¿e byæ myl±ce.

http://www.algiz.pl.tl/
Eilif
Administrator

« Odpowiedz #430 : Kwiecieñ 28, 2011, 17:12:05 »

siê ich namno¿y³o. Mo¿na by troszkê zmieniæ grafikê.
W majowym wydaniu gazetki szkolnej mojego LO mam zamiar napisaæ o nas artyku³. Je¶li chcecie wrzucê moje wypociny, kiedy je ukoñczê.
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #431 : Kwiecieñ 29, 2011, 08:09:11 »

Pewnie pewnie. Mo¿esz wrzuciæ, z chêci± poczytamy.
Vestar
Starszy

Wiadomo¶ci: 513

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #432 : Kwiecieñ 30, 2011, 13:24:17 »

Je¶li by kto¶ w przepastnych odmêtach internetu znalaz³ nasz± dzisiejsz± audycjê dla Radia Lublin to niech wrzuci. Z chêci± pos³ucham bzdur, które napletli¶my

Zanim napiszesz co¶ g³upiego i zbêdnego zerknij tu:
http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
Eilif
Administrator

« Odpowiedz #433 : Maj 01, 2011, 11:30:00 »

http://www.radio.lublin.pl/index.php?site=galeria&year=2011&id=2016 zdjêcia. Mo¿na wrzuciæ je na fb, czy chronione s± prawami autorskimi?
Eilif
Administrator

« Odpowiedz #434 : Maj 03, 2011, 20:56:34 »

Mo¿na by dodaæ opis Svali jeszcze. Kto zajmuje siê t± stron±? Póki co to nie widzê tam opisów cz³onków.
Strony: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 44 | Do góry Drukuj 
« poprzedni nastêpny »
Skocz do: