User Info
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Kwiecieñ 04, 2025, 11:13:33

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
News Box

Key Stats
4001 wiadomo¶ci w 159 w±tkach, wys³ane przez 30 u¿ytkowników
Najnowszy u¿ytkownik: Tugemir
Strona g³ówna | Pomoc | Szukaj | Kalendarz | Zaloguj siê | Rejestracja
Tomaszowska Dru¿yna Wojów - Algiz  |  Inicjatywy  |  Wyprawy  |  Manewry « poprzedni nastêpny »
Strony: [1] | Do do³u Drukuj
Autor W±tek: Manewry  (Przeczytany 2598 razy)
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 680

13993064
Zobacz profil Email
« : Marzec 02, 2010, 16:49:59 »

Pytanie jest proste. Czy s± osoby chêtne do dwu-trzy dniowej wyprawy? Proponowa³bym nied³ugo po bitwie. Proponujê, bo nie bêdzie to wyj¶cie oficjalne z Dru¿yny, ale dla ochotników, a je¶li nikt by nie by³ chêtny to poszed³bym wtedy sam w ¶wiat. A wiêc tak. Allthing jest raczej ¶wiêtem naszej Dru¿yny i atmosfera na nim jest raczej swawolna. Natomiast ta wyprawa by³aby nastawiona wy³±cznie militarnie. Marsze, æwiczenia, treningi, sparingi i temu podobne. Ze skarbca (który i tak ¶wieci pustkami) nie usz³aby ani moneta. Ewentualne koszta w zakresie uczestników. Je¶li zebra³oby siê kilka osób chcia³bym jednak wzi±æ kilka rzeczy ze zbrojowni, takich jak tarcze, rêkawice, he³my, bokkeny/miecze. Nocleg bez namiotu, przy ognisku, ewentualnie w sza³asie gdyby pogoda siê popsu³a. Jedyne wspó³czesne elementy ekwipunku to to z czym mamy problemy na razie, czyli pojemniki na wodê, oraz bielizna. ¯adnych swetrów pod ubraniami czy czego¶ takiego. I tak wiêkszo¶æ bêdzie ca³y czas w przeszywanicach. Na wyprawê mo¿e i¶æ ka¿dy. Jednak je¶li nie bêdzie on zbrojny nie powinien zak³uciaæ przebiegu marszu. Osoba taka powinna odnale¼æ swoje miejsce w oddziale oraz s³uchaæ rozkazów dowódcy (je¶li takowy zostanie wybrany). Na wojennej wyprawie znajdzie siê miejsce dla ka¿dego. Trasê wybiorê gdy bêdê wiedzia³ kto jest chêtny oraz ustalimy datê. Ale bêd± to na pewno okolice Tomaszowa.
Vandil
Otrok
*

Wiadomo¶ci: 51

« Odpowiedz #1 : Marzec 02, 2010, 17:49:54 »

Je¶li nikt nie by³by przeciwny to ja bym z wielk± chêci± wzi±³ w tym udzia³.
Avarr
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Marzec 02, 2010, 18:32:50 »

My¶lê, ¿e to dobry pomys³.
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

Wiadomo¶ci: 680

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Marzec 02, 2010, 19:44:56 »

Wszyscy mog± wzi±æ w tym udzia³. Ju¿ widzê zaanga¿owanie wiêc nazbiera siê chyba kilka osób. Na pewno nie zabraknie marszów z ca³ym sprzêtem na plecach. W nocy obowi±zkowo warta w celach zarówno praktycznym (dziki, borsuki) jak i edukacyjnym (przygotowanie przed takimi imprezami jak np. Wilczy Trop). Na dzieñ te¿ znajdzie siê jakie¶ zajêcia. Miêdzy innymi sparingi itp. Je¶li s± jakie¶ propozycje to s³ucham. Ustali siê wtedy dok³adny plan dzia³ania.
Bodvar
Starszy

Wiadomo¶ci: 285

G³osiciel Praw

8742251
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Marzec 02, 2010, 20:49:48 »

Ba wyprawa?! Nie mo¿e zabrakn±æ s³ugi Odyna czyli mnie

Bogowie chroñcie mnie przed przyjació³mi bo z wrogami sobie poradzê
Vestar
Starszy

Wiadomo¶ci: 513

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Marzec 04, 2010, 19:22:20 »

Ja chêtnie siê przejdê, ale to po maturze. Bo im bli¿ej matury tym prawdopodobieñstwo, ¿e nie pójdê ro¶nie wyk³adniczo. I nie to, ¿e uczê siê ca³y czas, ale jednak zarwanie dwóch weekendów z rzêdu (bitwa + manewry) to za du¿o jak na dwa tygodnie przed matur±. Czyli jak dla mnie- po 20 maja. Wtedy i na tydzieñ mogê i¶æ

Zanim napiszesz co¶ g³upiego i zbêdnego zerknij tu:
http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
Strony: [1] | Do góry Drukuj 
« poprzedni nastêpny »
Skocz do: