User Info
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Kwiecieñ 04, 2025, 11:04:49

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
News Box

Key Stats
4001 wiadomo¶ci w 159 w±tkach, wys³ane przez 30 u¿ytkowników
Najnowszy u¿ytkownik: Tugemir
Strona g³ówna | Pomoc | Szukaj | Kalendarz | Zaloguj siê | Rejestracja
Tomaszowska Dru¿yna Wojów - Algiz  |  Althing  |  Allthingi minione  |  VI Allthing TDW « poprzedni nastêpny »
Strony: 1 2 3 [4] 5 | Do do³u Drukuj
Autor W±tek: VI Allthing TDW  (Przeczytany 19033 razy)
jary³o
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Czerwiec 07, 2010, 13:40:51 »

program do montowania mogê znale¼æ w internecie i zmontowaæ film ,nad scenariuszem   pomy¶limy (mam kilka pomys³ów ale o tym jeszcze porozmawiamy)   ale sprzêtu nie za³atwiê, mo¿e czajnia ma jak±¶ kamerê dobrej jako¶ci ?
Lestek
Thing

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 634

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #46 : Czerwiec 07, 2010, 21:12:52 »

jakby mia³a to chyb bym o tym wiedzia³ i nie pisa³ ¿e trzeba kogo¶ znale¼æ

Bogowie chroñcie mnie przed wrogami bo z wami to se poradzê
Vestar
Starszy

Wiadomo¶ci: 513

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #47 : Czerwiec 22, 2010, 17:35:12 »

Nikt nic nie pisze co do tematów dyskusji na allthingu, wiêc zebrali¶my siê we trójkê (ja, Avarr, Harald) i uradzili¶my o czym by tu podyskutowaæ. Tak wiêc:
- p³acenie sk³adek!
- ka¿da osoba otrzymuje komplet uzbrojenia o który dba i w którym staje do walki
- najbli¿sze bitwy, wyjazdy (terminy, miejsca, itp.)
- samochód (ile kasy my w niego wpompowujemy, ile czajnia i kto ile z niego korzysta)
- ¿eby kasê, któr± dostajemy za pokazy i stan konta by³y KA¯DORAZOWO aktualizowane. ¯eby ka¿dy z nas wiedzia³ na czym stoi dru¿yna
- inna formu³a pokazów (wraz ze wzrostem ceny za nie)
- nauka tañców, runów, mitologii i ogólne poszerzanie wiedzy
- obchodzenie ró¿nych ¶wi±t (s³owa do kap³ana Niemira w szczególno¶ci)
- test wiedzy dla kandydatów
- plany pokazów w szko³ach we wrze¶niu
- pieni±dze z pokazów do r±k w³asnych

I ju¿ spieszymy z wyjasnieniem (matematycznym wrêcz) ostatniego podpunktu, zanim siê wszystkie g³osy podnios±. Otó¿ pieni±dze dzieliliby¶my tak:
- 10% dla dru¿yny (na wyjazdy, ró¿ne dropne wydatki- ta sama kasa co sk³adki)
- zwrot kosztów dojazdów (maj±c na my¶li paliwo)
- pieni±dze do r±k w³asnych. Dzielone bylyby nastêpuj±co:

Zak³adaj±c wyjazd 8 osób, z czego 2 nie bior±ce aktywnego udzia³u (¶wiec±ce ino przyk³adem):
x- procent pieniêdzy otrzymanych przez osoby aktywne
y- --||---------------||------------||--------------||------- nieaktywne
5%- ró¿nica w wynagrodzeniu
y= 2*(x-5)

st±d:
6x+ 2*(x-5)= 100
6x+2x= 110
x=13,75%
y=8,75%

Procenty zmienia³yby siê w zale¿no¶ci od ilo¶ci osób aktywnych, nieaktywnych i ilo¶ci osób bior±cych udzia³ w pokazie.
---------------------------------------------------------

I kilka s³ów od siebie:
Przyda³yby siê jakie¶ informacje o której wymarsz, sk±d itp. Ponadto my¶lê, ¿e nie trzeba braæ ca³ego uzbrojenia. My¶lê, ¿e trzy komplety wystarcz±, bo to allthing, nie trening i wszyscy na raz nie bêd± walczyæ, czy¿ nie?
Mnie osobi¶cie pierwszego dnia nie bêdzie. Przyjdê dopiero drugiego z rana, wiêc na thingu bêdê.

Zanim napiszesz co¶ g³upiego i zbêdnego zerknij tu:
http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
Bodvar
Starszy

Wiadomo¶ci: 285

G³osiciel Praw

8742251
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #48 : Czerwiec 22, 2010, 18:27:59 »

Allthing w dniach 23-24 czerwca jest odwo³any ze wzglêdu na brak Jarla, który musi wyjechaæ w sprawach s³u¿bowych. Z tego wzglêdu proponuje prze³o¿yæ go na inny termin. Natomiast dyskusje trzeba przeprowadziæ i jestem za proponowanymi tematami plus jeszcze kilka innych. W tym celu proponuje przeznaczyæ na to ca³y pi±tkowy trening, jako ¿e jest o 15.00, wiêc bêdziemy miel wiêcej czasu, oraz mo¿liwe, ¿e i Jarl ju¿ wróci. Co do przyjêcia nowych cz³onków to równie¿ my¶lê i¿ mog³o by siê to odbyæ w na pi±tkowym treningu. Oczywi¶cie wszystko jest jeszcze do ustalenia.

Bogowie chroñcie mnie przed przyjació³mi bo z wrogami sobie poradzê
jary³o
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Czerwiec 22, 2010, 19:05:30 »

przepraszam was ale mnie na althingu ani na najbli¿szych treningach nie bêdzie  25 ju¿ muszê stawiæ siê w pracy i nie mogê tego prze³o¿yæ  .
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 22, 2010, 19:25:24 »

Super podoba mi siê ta inicjatywa, ¿e podjêli¶cie t± tematykê jednocze¶nie uwa¿am ¿e nie powinni¶cie odwo³ywaæ Althingu bo ja bym by³ na drugi dzieñ jak nie na noc pierwszego dnia. Rozumiem ¿e Bodvar skonsultowa³e¶ to z innymi ??

Tak od razu je¿eli chodzi o ostatni punkt: podzia³ pieniêdzy w przypadku wystawiania faktury dla kupuj±cego pokaz bêdzie nieco utrudniony. Wówczas trzeba by by³o wypisywaæ umowê dla ka¿dego kot bierze pieni±dze do r±k w³asnych.

Bodvar
Starszy

G³osiciel Praw

8742251
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 22, 2010, 20:24:59 »

Za odwo³aniem Allthingu przemawia³a tak¿e nieobecno¶æ Niemira, Damroki oraz Jary³y, a tak¿e z³a aura.

Vestar
Starszy

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #52 : Czerwiec 22, 2010, 20:50:01 »

Ej to jest tu co¶ nie tak. ¯adnego konsultowania nie by³o, Bodvar wypowiedzia³ siê za Lestka, a Niemir i Damroka nie mówili (przynajmniej ja nie s³ysza³em), ¿e ich nie bêdzie na allthingu.

Ponadto, allthing jest allthingiem i skoro ma byæ na dniach to po co robiæ jaki¶ sztuczny twór ni to trening ni to allthing, na którym przyjmujemy osoby w atmosferze pó³oficjalnej a wrêcz po¶piechu i w dodatku bez stroju. Komu siê tak spieszy, ¿e nie mo¿e poczekaæ kilku dni? Jary³y i tak by w pi±tek nie by³o, Damroka na przysz³ym wiecu ju¿ bêdzie pewnie po sesji. To chyba jedyne osoby które przed³o¿y³y pro¶bê o uwolnienie do ciebie? Ponadto pó¼niejszy termin allthingu da czas na lepsze przygotowanie siê do sprawdzianu wiedzy, który mam nadziejê nast±pi (pisa³em o tym ju¿ wcze¶niej, ale bez odzewu).

Postulujê tak¿e wstrzymanie siê do allthingu z dyskusj± na wszystkie podane tematy (szykujcie argumenty na debatê ) i jak masz Bodvar jakie¶ pomys³y to dorzuæ je tutaj przed kolejnym allthingiem ¿eby ka¿dy mia³ czas siê przygotowaæ. I niech tak zrobi ka¿dy, kto ma jak±¶ ideê.

http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #53 : Czerwiec 22, 2010, 21:48:31 »

Jestem za tym ¿eby jedynie przesun±æ termin Althingu. Wybaczcie to zamieszanie spowodowane nie tylko moja osob± ale mój nabór do Stra¿y trwa tak¿e mam siê jutro wybraæ do Che³ma (i nie dru¿ynowym samochodem do wiadomo¶ci niektórych). Argumenty na debatê jak najbardziej bêd±, a i jakie¶ pomys³y przed Althingiem na pewno mi wpadn± do g³owy.

Bodvar
Starszy

G³osiciel Praw

8742251
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #54 : Czerwiec 23, 2010, 07:27:20 »

Allthing jest przeniesiony i koniec. Termin trzeba ustaliæ na nowo. Wszystko na nim odbêdzie siê tak jak na jak na allthing przysta³o, wiêc osoby chc±ce wst±piæ do Dru¿yny, uwalniaj±ce siê proszê o cierpliwo¶æ.
Co do tematów do porozmawiania, to oprócz proponowanych:
- przestrzeganie dyscypliny
- hierarchia w Dru¿ynie, jej historyczno¶æ i przestrzeganie jej zasad
-  poszerzanie wiedzy z okresu, który odtwarzamy (tak wiem, ¿e ju¿ by³o, ale to jest wa¿ne)
- rzemios³o i rêkodzie³o wytwarzane przez Druzynê
- status niewiast

Co do testu wiedzy to Vestarze, ma on byæ i wszyscy zainteresowani o tym wiedz±

Vestar
Starszy

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #55 : Czerwiec 25, 2010, 14:45:24 »

To kiedy bêdzie allthing? Najlepszy by³by chyba przysz³y tydzieñ, tak ¿eby¶ Bodvarze nie odjecha³ jeszcze w dalekie strony. Mi pasujê w zasadzie ka¿dy termin

Bodvar
Starszy

G³osiciel Praw

8742251
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #56 : Czerwiec 25, 2010, 18:51:20 »

Có¿ je¶li na weekendzie to mo¿liwie ze siê pojawiê, choæ jadê ju¿ jutro. Ale na Allthingu obecny byæ nie muszê, najwa¿niejsze ¿eby by³ Jarl i ¿eby¶cie dobrze siê bawili.

Damroka
Go¶æ

Email
« Odpowiedz #57 : Czerwiec 26, 2010, 13:22:20 »

Mi pasuje ka¿dy termin do 5 lipca. Od 5 lipca mam praktyki i wtedy to tylko weekendy(o ile da³oby rade bo musze siê dopytaæ o soboty czy te¿ mam przychodziæ) wchodzi³yby w grê..
Vestar
Starszy

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #58 : Czerwiec 28, 2010, 10:10:21 »

To ustalmy wreszcie konkretny termin. Mo¿e ¶roda/czwartek (30/1)? Pasuje ka¿demu?

Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

Wiadomo¶ci: 680

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #59 : Czerwiec 28, 2010, 10:41:55 »

Nie. Pierwszego mam egzamin.Na szczê¶cie ju¿ ostatni.
Strony: 1 2 3 [4] 5 | Do góry Drukuj 
« poprzedni nastêpny »
Skocz do: