Lestek
Thing

P³eæ: 
Wiadomo¶ci: 634
Email
|
 |
« Odpowiedz #30 : Kwiecieñ 24, 2010, 19:15:19 » |
|
uwa¿am i¿ przygotowania do Althingu trzeba zacz±æ ju¿ wcze¶niej , tj. pi±tek ... nale¿y podj±æ sprzêt z trójki i wszystko co tylko mo¿liwe zabraæ ju¿ na miejsce Althingu , ³±cznie z rzeczami prywatnymi jak i wy¿ywieniem.
|
|
|
|
Bogowie chroñcie mnie przed wrogami bo z wami to se poradzê 
|
|
|
Bodvar
Starszy

P³eæ: 
Wiadomo¶ci: 285
G³osiciel Praw
Email
|
 |
« Odpowiedz #31 : Kwiecieñ 24, 2010, 19:16:33 » |
|
Fakt mój b³±d, Allthing zaczynamy 4 po treningu
|
|
|
|
Bogowie chroñcie mnie przed przyjació³mi bo z wrogami sobie poradzê
|
|
|
Damroka
Go¶æ
|
 |
« Odpowiedz #32 : Kwiecieñ 25, 2010, 19:31:00 » |
|
Mi³o by by³o gdyby althing zacz±³ siê w sobotê.
|
|
|
|
|
|
|
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

P³eæ: 
Wiadomo¶ci: 680
Email
|
 |
« Odpowiedz #33 : Kwiecieñ 28, 2010, 22:14:34 » |
|
W tym roku proponuje wszystkie paragony z zakupow przed, oraz z wycieczek do sklepu w trakcie Allthingu skrzetnie zebrac, schowac do jakiegos woreczkra i podpisac. Bo znow przychodzi czas zakupow zywnosci i takich tam i gdyby zrobiloby sie to wczesniej mozna by latwiej zrobic liste..chyba, ze taki sppis (dokladny) istnieje. Proponuje conajmniej 15 litrow wody w tych duzych butelkach. Zeby uniknac takich wycieczek do "tubylcow" z kotlem jak ostatnio. Do tego jeszcze kilogram maki. Moze jakis eksperyment z inna potrawa niz ta kasza? Nie wybrzydzam ale cos sprobowac mozna.
|
|
|
|
|
|
|
jary³o
Go¶æ
|
 |
« Odpowiedz #34 : Maj 23, 2010, 20:13:37 » |
|
od siebie przyniosê miête suszon± (mam tak± z ogródka - bardzo dobara) miód i jak chcecie to i s³oninê i smalec - z tym ostatnim mam tego totalne ilo¶ci ( dziadkowi ze wsi  )
|
|
|
|
|
|
|
Bodvar
Starszy

P³eæ: 
G³osiciel Praw
Email
|
 |
« Odpowiedz #35 : Maj 27, 2010, 19:45:17 » |
|
Trochê spraw organizacyjnych. Do Dru¿yny chêæ przy³±czenia wyrazi³y 2 osoby: Damroka i Jary³o w zwi±zku z czym proszê je o zapoznanie siê z Prawami Dru¿yny, przyniesienia kompletnych strojów na Allthing orz wybrania sobie opiekunów. Natomiast próbê uwolnienia siê i wst±pienia w szeregi Wolnych bêdzie poodejmowa³ Gomr. Allthing zaczyna siê 5 czerwca. Najpewniej gdzie¶ ko³o 10 i trwa do 6 czerwca do godzin popo³udniowych, ale wszystko da siê jeszcze ustaliæ/zmieniæ.
|
|
|
|
|
|
|
Vestar
Starszy

P³eæ: 
Wiadomo¶ci: 513
Starszy sceptyk dru¿yny
Email
|
 |
« Odpowiedz #36 : Maj 28, 2010, 11:41:21 » |
|
Na poprzednim allthingu mia³ byæ przeprowadzony sprawdzian z podstawowej wiedzy historycznej dla kandydatów. My¶lê, ¿eby to kontynuowaæ i na tym, bo ogólne podstawy trzeba znaæ. A bardziej szczegó³ow± historiê to ju¿ ka¿dy sam w swoim zakresie poszerza. Gdzie¶ na forum Bodvar wrzuci³ pliczek z histori± wikingów. Mo¿na by by³o takowy pliczek zrobiæ dla chc±cych byæ S³owianami. I Normanów pytaæ z jednego, a S³owian z drugiego.
|
|
|
|
|
|
|
Lestek
Thing

P³eæ: 
Email
|
 |
« Odpowiedz #37 : Maj 31, 2010, 14:27:43 » |
|
Do kwestii organizacyjnych i chyba najwa¿niejszych nale¿y zaliczyæ fakt i¿ zaginê³y dziwnym trafem paliczki do du¿ego namiotu ... trzeba bêdzie je najprawdopodobniej dosztukowaæ na miejscu. Harald niech okre¶li jakie dru¿ynne rzeczy jeszcze zosta³y u niego. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Lestek
Thing

P³eæ: 
Email
|
 |
« Odpowiedz #38 : Czerwiec 04, 2010, 11:43:07 » |
|
pisze post pod postem bo nie ka¿dy bêdzie wiedzia³ ¿e zmieni³em poprzedni ...
Patrz±c na pogodê jaka mieli¶my ostatnimi dniami i na prognozê pogody na najbli¿sze dni ¶miem twierdziæ ¿e bêdzie pada³o na Althingu. Problemem n=mo¿e te¿ byæ znalezienie suchego drewna na rozpa³kê. Co o tym s±dzicie ?
|
|
|
|
|
|
|
Bodvar
Starszy

P³eæ: 
G³osiciel Praw
Email
|
 |
« Odpowiedz #39 : Czerwiec 04, 2010, 14:09:45 » |
|
Rozwa¿nym by³oby przesuniêcie allthingu, bo jednak szkoda mokn±c i marzn±æ
|
|
|
|
|
|
|
Vestar
Starszy

P³eæ: 
Wiadomo¶ci: 513
Starszy sceptyk dru¿yny
Email
|
 |
« Odpowiedz #40 : Czerwiec 04, 2010, 15:14:46 » |
|
Jestem za tym! Szczególnie, ¿e jestem chory i prawdopodobnie by³bym najwy¿ej na thingu. Tylko teraz znale¼æ termin... Szczególnie, ¿e sesja u niektórych z was siê zaczê³a, a u niektórych zacznie, gdy u innych siê skoñczy 
|
|
|
|
|
|
|
Bodvar
Starszy

P³eæ: 
G³osiciel Praw
Email
|
 |
« Odpowiedz #41 : Czerwiec 04, 2010, 18:22:17 » |
|
Niestety, za spraw± Bogów,którzy pogodê zaklêli allthing zostaje przeniesiony na dni 23-24 czerwca
|
|
|
|
|
|
|
jary³o
Go¶æ
|
 |
« Odpowiedz #42 : Czerwiec 05, 2010, 10:27:43 » |
|
S³awa Mam pomys³ na promocje dro¿yny , a pisze o tym tu bo w³a¶nie na przysz³ym allthingu mo¿na zacz±æ jego realizacjê- nakrêæmy film promuj±cy nasz± dro¿ne (w filmie mo¿emy kilka scen z tego jak wygl±daj± pokazy do tego podk³ad muzyczny) mo¿emy nakrêciæ te¿ taki http://www.youtube.com/watch?v=2w0equh18PQ&playnext_from=TL&videos=rLLTZFM1JVo&feature=grec_index my¶lê ¿e to zaciekawi ludzi , film umie¶cimy na stronie i na youtubie. co wy na to ?
|
|
|
|
|
|
|
Lestek
Thing

P³eæ: 
Email
|
 |
« Odpowiedz #43 : Czerwiec 07, 2010, 09:45:41 » |
|
pomys³ jest dobry tylko potrzeba na ma osoby która by mia³a do¶æ dobry sprzêt do krêcenia i dobrze tez ¿eby siê w miarê mo¿liwo¶ci zna³a  ewentualnie sam sprzêt
|
|
|
|
|
|
|
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

P³eæ: 
Wiadomo¶ci: 680
Email
|
 |
« Odpowiedz #44 : Czerwiec 07, 2010, 12:18:29 » |
|
Sprzet sprzetem. Wazniejsze to scenariusz i zlozenie tego w calosc.
|
|
|
|
|
|
|
|