User Info
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Kwiecieñ 04, 2025, 11:03:08

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
News Box

Key Stats
4001 wiadomo¶ci w 159 w±tkach, wys³ane przez 30 u¿ytkowników
Najnowszy u¿ytkownik: Tugemir
Strona g³ówna | Pomoc | Szukaj | Kalendarz | Zaloguj siê | Rejestracja
Tomaszowska Dru¿yna Wojów - Algiz  |  Odtwarzanie  |  Midgard  |  Midgard i my « poprzedni nastêpny »
Strony: [1] 2 | Do do³u Drukuj
Autor W±tek: Midgard i my  (Przeczytany 8780 razy)
Bodvar
Starszy

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 285

G³osiciel Praw

8742251
Zobacz profil Email
« : Pa¼dziernik 13, 2009, 18:33:38 »

Witam w nowym temacie dotycz±cym naszego ¿ycia w Midgardzie. dobrze by³oby poruszaæ tu zagadnienia zwi±zane z kalendarzem midgardzkich imprez i naszym w nich uczestnictwem. Aha wiecie, ¿e po ostatniej bitwie awansowali¶my na 13 miejsce w rankingu dru¿yn Tak trzymaæ S£AWA!!!

Bogowie chroñcie mnie przed przyjació³mi bo z wrogami sobie poradzê
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

Wiadomo¶ci: 680

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 13, 2009, 19:47:00 »

Ja ze swojej strony chcia³em oficjalnie podziêkowaæ Avarowi za u¿yczenie mi swojej przeszywanicy. Gdyby nie to nie mia³bym jak wyst±piæ w walce. Na najbli¿szym treningu podziêkujê Ci Avar osobi¶cie, wiêc lepiej siê staw ;P . Przepraszam równie¿ wszystkich, ¿e prace nad moj± przeszywanic± tyle trwaj± ale zrozumcie, zacz±³em studia i z czasem jest problem.
S±dzê, ¿e wszyscy którzy byli wiele siê nauczyli. Niech ¿a³uj± Ci co mogli a nie pojechali.
Avarr
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 13, 2009, 20:18:00 »

Spoko ale musisz j± troche podszyæ, bo troche zosta³a uszkodzona.
A tak po za tym to mówie oficjalnie, ¿e ju¿ nikomu nie po¿yczam mojej przyszywki, zróbcie sobie swoje!!
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 13, 2009, 20:43:01 »

No w Karczmie Midgardu wiele osób skar¿y³o siê na wystaj±ce gwo¼dzie ze ¶cian. Ponoæ kto¶ rozci±³ sobie but, ale noga chyba ca³a. Pewnie trafi³em na taki w³asnie gwó¼d¼.
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Kwiecieñ 18, 2010, 19:47:54 »

No Panie i Panowie. Po ostatniej bitwie nasza druzyna jest na 16 miejscu w klasyfikacji tego roku. Oraz brakuje nam tylko jednego punktu do wejscia do ogolnego TOP 20 ze wszystkich lat. Jak na moj gust to niezle wyrabiamy norme.
Zerknalem glebiej w statystyki i okazalo sie ze jest aktualnie w Midgardzie 323 walczacych osob (z czego 86 to lucznicy). Wyobrazcie sobie taka batalie gdyby wszyscy sie zjechali...
Bodvar
Starszy

Wiadomo¶ci: 285

G³osiciel Praw

8742251
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Kwiecieñ 19, 2010, 06:29:35 »

Wolin. Tam 350 osób to jedna strona

Bogowie chroñcie mnie przed przyjació³mi bo z wrogami sobie poradzê
Lestek
Thing

Wiadomo¶ci: 634

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Kwiecieñ 19, 2010, 12:53:36 »

WICI WICI rozpaliæ WICI

kolejna wojna , kolejna bitwa

Thorolf Wygnaniec tak rzek³:

Nastêpna bitwa, która jest zaplanowana odbêdzie siê oko³o wrze¶nia w Helluborgu (Kosmaty Borek). Dok³adne terminy zostan± podane na dniach.
Chcia³em tez wszystkich Wodzów i Jarlów poinformowaæ, ze owego wrze¶nia równie¿ odbêd± siê Wielkie Zmagania Midgardu.
ZAPRASZAMY!

Przyj±³em tez w swych komnatach pos³ów od Lubomira z Grodu Hordona który tak owo¿ mi rzek³:

S³awa !
Jako zaszczyt uznaje ¿e Bogowie pozwolili mi walczyæ z wami ramiê w ramie na Ziemiach Czerwonego Wilka , to te¿ ¶mia³o¶æ moj± chocia¿ ona wielka raczcie mi wybaczyæ i pro¶by mojej wys³uchaæ .
Jako¿ wiecie na pewno ¿e na onej bitwie Thorolfowi wojnê wypowiedzia³em i nie po to aby jego ziemie pozyskaæ ale aby hardo¶æ i butê Winladu poskromiæ .
Dlatego te¿ zwracam siê do was i dzielni wojownicy aby¶cie z nami stanêli u wrót Helluborgu
 i s³awê nie¶mierteln± jego zdobywców uzyskali .
Lubomir Rus
Posadnik Grodu Horodna .

Jako rzek³ Lubomir w chwale walczyli¶my w ramiê w ramiê, i wielki to wojownik i szacunkiem wielkim darzony przeze mnie, gdy¿ zacny to cz³owiek,  dlatego wiêc przychylny jestem na jego wezwanie odpowiedzieæ i miecze i ³uki wojów moich daæ mu do pomocy, jednak¿e zap³aty skromnej bêdziemy ¿±daæ jako najemnikom siê nale¿y

S£AWA MIDGARDOWI

Bogowie chroñcie mnie przed wrogami bo z wami to se poradzê
Vestar
Starszy

Wiadomo¶ci: 513

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Kwiecieñ 19, 2010, 17:55:38 »

Cosik nieczêsto te bitwy. Na wakacjach to my¶la³em (a raczej mia³em nadziejê ), ¿e co miesi±c bêdzie bitwa midgardzka. No nic to, najwidoczniej mniej krwie utoczê ni¿ planowa³em.

Mo¿esz mnie ju¿ w tej chwili zapisaæ do listy jako zbrojnego Chichot

Zanim napiszesz co¶ g³upiego i zbêdnego zerknij tu:
http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Kwiecieñ 20, 2010, 09:58:38 »

Wielkie Zmagania. Mniam. Trzeba wziac udzial. Co do czestotliwosci to tez myslalem  ze beda conajmniej trzy w roku. No ale trzeba wziac pod uwage, ze wiekszosc Midgardczykow pracuje i nie bardzo moga robic sobie wolne co weekend. Poza tym tez polityka. Wypowiadanie wojen ma prawo tylko kilka osob i to miedzy landami toczone sa potyczki. Na szczescie jest jeszcze Wilczy Trop
Mnie tez juz mozesz zapisac. Biorac pod uwage ze jest bardzo duzo czasu to moze nawet jako ciezkozbojnego. I przy okazji, dzieki Vestar za helm z ktorego kozystalem podczas zwycieskiej dla nas bitwy pod Hellmugardem. Mam nadzieje, ze kolek nie brakuje. Ze wszystkich Twoj helm jest chyba najwygodniejszy (przynajmneij na moj czerep).
Bronis³aw
Wêdrowiec
*

Wiadomo¶ci: 52

« Odpowiedz #9 : Kwiecieñ 21, 2010, 23:13:28 »

Zdaje mi siê i¿ po jednej stronie bêdziemy siê potykaæ przez co pozwolê siê wtr±ciæ. Oddzia³y Lubomira i jego sojuszników s± niezliczone i z tego co z nim rozmawia³em na wilczym tropie pod koniec marca szykuje siê du¿a bitwa. Wystawiê do niej dwóch ³uczników i zbrojnego chocia¿ mo¿liwe ¿e  od Knehini Krêgu Wojów Nadwi¶lañskich dojdzie 2 razy tyle.  w zwi±zku z tym ¿e planuje zbudowaæ proste machiny oblê¿nicze (pluteije ewentualnie perriere chocia¿ mam problem z udowodnieniem ¿e te drugie s± historyczne  ) proponuje zorganizowaæ wspólny transport na bitwê i z powrotem wynajêtym busem.

ps. Midgard powsta³ jako alternatywa spotkañ ruchu odtwórczego poza sezonem.
ps.2  przepraszam je¿eli powtarzam to co ju¿ wiecie.

Pozdrowienia z Krakowa. 
jary³o
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Kwiecieñ 29, 2010, 18:19:34 »

to link do zdiêæ z bitwy pod hellmugardem
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ea097f6b99ea5c8e.html
Damroka
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Sierpieñ 16, 2010, 17:51:20 »

Na Midgardzie przypomnieli datê Wielkich Zmagañ Midgardzkich na 25 wrze¶nia. Domniemywam, ¿e lada dzieñ mog± siê tam pojawiæ jakie¶ szczegó³y, poniewa¿ s± osoby, które prosz±/dopytuj± o szczegó³y tej bitwy.

Lestku, mo¿e Ty szczegó³y znasz?
Lestek
Thing

Wiadomo¶ci: 634

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Wrzesieñ 17, 2010, 15:45:31 »

Jestem po rozmowach z Lubomirem tak¿e szykuje siê niez³a ofensywa 25 wrze¶nia... Powiedzia³ ¿e przyda siê ka¿da para r±k, walcz±cy i nie walcz±cy, a szczególnie ³ucznicy (bardzo ³ucznicy) ... strategia jest ju¿ dograna ... tak¿e chce mieæ wyra¼ne zg³oszenia kto jedzie. Wyjazd bêdzie 24 popo³udniu ko³o 17-18, z tego co pamiêtam tam by³o jakie¶ 7 godzin jazdy( tyle samo pokazuje google.map ) 450 km tj. 350 z³. na paliwo (sk³adka 20 z³. + 10 z³. sk³adka Midgardzka = 30 z³.). A powrót 26 z samego rana ko³o 6-7 bo muszê byæ na wieczór w pracy. No i na tej trasie widzê, zmiennika do jazdy bo inaczej nie poci±gnê. Mo¿liwe ¿e bierzemy przyczepkê. No i w jakich namiotach ¶pimy ??

S³awa !!

Bogowie chroñcie mnie przed wrogami bo z wami to se poradzê
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Wrzesieñ 17, 2010, 23:13:03 »

Co do ³uczników to jest jeden problem. Mamy piêæ pacyn...
Osobi¶cie jadê. Po¿yczy³em od Gormra kolczugê wiêc je¶li Lubomirowi jest to potrzebne to jestem chêtny do walki jako ciê¿kozbrojny. Idê równie¿ walczyæ w Wielkich Zmaganiach. Co do strzelania to mogê w razie czego pe³niæ rolê multiklasowca je¶li bêdzie taka potrzeba. Ten mój ³uk nawet prosto strzela. Tylko znów problem strza³. Je¶li chodzi o namiot to mi to obojêtne, mogê spaæ w ka¿dym wiêc niech ogó³ zadecyduje. Ale w sumie jednak wspó³czesne zajmuj± mniej miejsca i awaryjnie zabraæ mo¿na.
Vestar
Starszy

Wiadomo¶ci: 513

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Wrzesieñ 18, 2010, 17:13:21 »

Ja jadê jako lekkozbrojny (na zmagania pozwolê sobie po¿yczyæ kolczugê Gorma), mój brat jako ³ucznik. Namioty s± nam w zasadzie obojêtne, ale noce wrze¶niowe, jak pewnie wszyscy wiemy bywaj± baardzo zimne.

Co do strza³, to mo¿na zadzwoniæ do Drizzta (je¶li bêdzie), ¿eby wzi±³ ze sob± trochê gotowych strza³ to siê od niego kupi.

A jako zmiennika to masz na my¶li mnie czy jest jeszcze kto¶ inny kto ma prawko i jedzie? (tylko jak bierzemy przyczepkê to odmawiam wykonywania jakichkolwiek manewrów:P)

Zanim napiszesz co¶ g³upiego i zbêdnego zerknij tu:
http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
Strony: [1] 2 | Do góry Drukuj 
« poprzedni nastêpny »
Skocz do: