WICI WICI rozpaliæ WICI
kolejna wojna , kolejna bitwa
Thorolf Wygnaniec tak rzek³:
Nastêpna bitwa, która jest zaplanowana odbêdzie siê oko³o wrze¶nia w Helluborgu (Kosmaty Borek). Dok³adne terminy zostan± podane na dniach.
Chcia³em tez wszystkich Wodzów i Jarlów poinformowaæ, ze owego wrze¶nia równie¿ odbêd± siê Wielkie Zmagania Midgardu.
ZAPRASZAMY!
Przyj±³em tez w swych komnatach pos³ów od Lubomira z Grodu Hordona który tak owo¿ mi rzek³:
S³awa !
Jako zaszczyt uznaje ¿e Bogowie pozwolili mi walczyæ z wami ramiê w ramie na Ziemiach Czerwonego Wilka , to te¿ ¶mia³o¶æ moj± chocia¿ ona wielka raczcie mi wybaczyæ i pro¶by mojej wys³uchaæ .
Jako¿ wiecie na pewno ¿e na onej bitwie Thorolfowi wojnê wypowiedzia³em i nie po to aby jego ziemie pozyskaæ ale aby hardo¶æ i butê Winladu poskromiæ .
Dlatego te¿ zwracam siê do was i dzielni wojownicy aby¶cie z nami stanêli u wrót Helluborgu
i s³awê nie¶mierteln± jego zdobywców uzyskali .
Lubomir Rus
Posadnik Grodu Horodna .
Jako rzek³ Lubomir w chwale walczyli¶my w ramiê w ramiê, i wielki to wojownik i szacunkiem wielkim darzony przeze mnie, gdy¿ zacny to cz³owiek, dlatego wiêc przychylny jestem na jego wezwanie odpowiedzieæ i miecze i ³uki wojów moich daæ mu do pomocy, jednak¿e zap³aty skromnej bêdziemy ¿±daæ jako najemnikom siê nale¿y

S£AWA MIDGARDOWI