User Info
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
Kwiecień 15, 2025, 03:25:38
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:
Szukanie zaawansowane
News Box
Key Stats
4001
wiadomości w
159
wątkach, wysłane przez
30
użytkowników
Najnowszy użytkownik:
Tugemir
Strona główna
|
Pomoc
|
Szukaj
|
Kalendarz
|
Zaloguj się
|
|
Althing
|
Allthingi minione
|
IV Allthing TDW
« poprzedni
następny »
Strony:
1
[
2
]
3
|
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: IV Allthing TDW (Przeczytany 10218 razy)
Gormr
UÂżytkownik
Odp: IV Allthing TDW
«
Odpowiedz #15 :
Sierpień 06, 2009, 20:57:31 »
Ja wole na dwa dni
Vestar
Starszy
Starszy sceptyk druÂżyny
Email
«
Odpowiedz #16 :
Sierpień 06, 2009, 21:55:46 »
Demokracje?? Kto ci to powiedziaÂł
Mamy Jarlowski despotyzm
A ja jestem zdecydowanie za dwoma dniami
BTW Dobrze, Niemir, Âże zareagowaÂłeÂś na czerwono
Ortografy teÂż moÂżesz poprawiaĂŚ
Zanim napiszesz coÂś gÂłupiego i zbĂŞdnego zerknij tu:
http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator
Email
«
Odpowiedz #17 :
Sierpień 07, 2009, 08:20:37 »
Ja sÂądzĂŞ, Âże moze byĂŚ dwudniowy, a osoby ktĂłre nie mogÂą zostaĂŚ na noc lub mogÂą byĂŚ tylko na jeden dzieĂą, musza byĂŚ przynajmniej na wiecu, przyjĂŞciach itp, ktore bĂŞdÂą pewnie tak jak ostatnio drugiego dnia.
A macie pomysÂły na dyskusje?
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator
Email
«
Odpowiedz #18 :
Sierpień 08, 2009, 19:43:28 »
Tak sobie chodzi³em dziœ po lesie i myœlalem o ró¿nych sprawach. Dru¿yna te¿ mi przelecia³a przez g³owê. I... Chyba zapomnieliœmy, ¿e w Dru¿ynie jest jeszcze jedna osoba ktorej teraz nie ma teraz z powodu pracy i tego, ¿e na sta³e mieszka poza Tomaszowem. Chodzi mi o Bodvara... Ju¿ piszê do niego sms. Ale s¹dzê, ze s¹ ma³e szanse by przyby³ przed paŸdziernikiem. A Allthing to w koncu œwiêto ca³ej Dru¿yny. Jesli jego wol¹ bedzie to, ¿e œwiadomie nie bêdzie chcial uczestniczyÌ to ok. Ale jeœli bêdzie chcia³ to powinniœmy myœleÌ równie¿ o nim w ustalaniu daty
EDIT
Bodvar napisaÂł mi, Âże bĂŞdzie dopiero pod koniec wrzeÂśnia.
Vandil
Otrok
«
Odpowiedz #19 :
Sierpień 09, 2009, 19:11:01 »
Mo¿e niech ka¿dy poda termin który by mu najbardziej pasowa³ i póŸniej wybierzemy ten, który bêdzie w miare odpowiada³ wszystkim. Mi najbardziej le¿y ten ostatni tydzieù, ale bior¹c pod uwagê i¿ niektórzy pracuj¹ uwa¿am ¿e dobr¹ por¹ s¹ dni 29-30 sierpnia (weekend mamy zazwyczaj wolny). Co na to reszta Dru¿yny?
Vestar
Starszy
Starszy sceptyk druÂżyny
Email
«
Odpowiedz #20 :
Sierpień 09, 2009, 23:16:55 »
JuÂż tĂŞ propozycjĂŞ podawaÂłeÂś
Teraz musi tu wpaœÌ Jarl i zarz¹dziÌ ostateczny termin, bo chyba ka¿dy ju¿ siê co do swojego terminu wypowiedzia³
http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
Vandil
Otrok
«
Odpowiedz #21 :
Sierpień 10, 2009, 08:27:35 »
Nie pamiĂŞtam kiedy podawaÂłem
. Jak na razie to kaÂżdy powiedziaÂł Âże mu pasuje ostatni tydzieĂą sierpnia, Âżadnych konkretĂłw, sprzeciwĂłw.
Lestek
Thing
Email
«
Odpowiedz #22 :
Sierpień 10, 2009, 10:09:33 »
Tak tylko taka faktyczna demokracja to panuje tylko wÂśrĂłd starszych wspierana Jarlowskim despotyzmem
... ale tak na serio Althing jednodniowy to nie Althing. Jak juÂż zrobiliÂśmy jeden dwudniowy to trzeba siĂŞ tego trzymaĂŚ.
29-30 myœlê, ¿e bêdzie to dobra data tym bardziej ¿e dzieù wczeœniej mamy pokaz w Czermnie i bêdzie mo¿na wiêkszoœÌ sprzêtu zostawiÌ ju¿ na Maidheimie. Niemirze co do twojego wywodu na temat Bodvara to jak najbardziej siê zgadzam, i¿ trzeba wzi¹Ì go pod uwagê tym bardziej ¿e jest G³osicielem Praw, a stanowimy jedn¹ Dru¿ynê. Chcia³bym ¿eby ktoœ siê z nim skontaktowa³ w sprawie Althingu, kiedy bêdzie mu pasowa³o. Jego decyzja mo¿e byÌ decyduj¹ca o Althingu i o tej dacie 29-30.
Nie moÂżemy tez siĂŞ baĂŚ pogody. Na ostatnim Althingu w nocy byÂło -1 mrozu takÂże to juÂż Âświadczy o tym, Âże nie powinniÂśmy siĂŞ teraz baĂŚ i nastawiaĂŚ siĂŞ na wygody. Np. propozycje Althingu jednodniowego, czy obawa przed pogodÂą, lub przychodzenie na 1 dzieĂą Althingu Âświadczy, o tym iÂż odbiegamy od rekonstrukcji niÂż siĂŞ do niej zbliÂżamy, a wÂłaÂśnie te Althingi powinny byĂŚ dla Nas takim wyznacznikiem, ktĂłry informuje Nas czy idziemy do przodu, czy stoimy w miejscu, czy cofamy siĂŞ w rozwoju Naszej DruÂżyny. Bo naleÂży pamiĂŞtaĂŚ, iÂż rozwĂłj kaÂżdego z Was to rozwĂłj caÂłej druÂżyny.
Bogowie chroĂącie mnie przed wrogami bo z wami to se poradzĂŞ
Vestar
Starszy
Starszy sceptyk druÂżyny
Email
«
Odpowiedz #23 :
Sierpień 10, 2009, 15:44:00 »
Niemir powiedziaÂł, Âże Bodvar powiedziaÂł, Âże bĂŞdzie dopiero we wrzeÂśniu. To juÂż drugi allthing... Ale nevermind.
MyÂślĂŞ, Âże temperatura nie jest ÂżadnÂą przeszkodÂą (jak teÂż nie byÂła ostatnim razem
) i nie moÂżna staĂŚ w miejscu- bo kto stoi w miejscu ten siĂŞ cofa. To moÂże trzy dni? XD
Vandil
Otrok
«
Odpowiedz #24 :
Sierpień 10, 2009, 17:17:10 »
Trzy dni to wg mnie fajny pomysÂł, chĂŞtnie bym na to poszedÂł
. Ale przeczuwam Âże trzy dni by siĂŞ nie udaÂły
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator
Email
«
Odpowiedz #25 :
Sierpień 10, 2009, 21:56:08 »
Dla mnie temperatura, pogoda, czy warunki sanitarne nigdy nie sprawiaÂły trudnoÂści. Jak trzeba bĂŞdzie to damy radĂŞ. A myÂślaÂłem kiedyÂś nawet o wyprawie zimowej (ale to w innym temacie) zaÂłamanie pogody moÂże nas zachartowaĂŚ. Nigdy nie wiemy czy na jakiejÂś imprzie nie bedzie laĂŚ.
Hm by³em wczoraj na Maidheimie. Na to samo miejsce raczej szans nie ma (a przynajmniej s¹ bardzo ma³e) W ogole nie widaÌ, ¿e tratowaliœmy to miejsce przez dwa dni. A wrêcz przeciwnie, pokrzywy wy¿sze ode mnie tam rosn¹. No ale nic, s¹ inne miejsca. I wczesniej skoczy siê z kos¹ ¿eby by³o trochê siana do spania. Hmm z tego co pamietam to mieliœmy w zesz³ym roku pewien problem. Z woda do picia. Trzeba to wzi¹Ì pod uwagê. Nie wa¿ne czy dwa czy jeden dzieù.
P.S. trzeba siĂŞ przyzwyczajaĂŚ do ekstremalnych warunkĂłw. Nie wiadomo nigdy co nas czeka. Czy to w odtwĂłrstwie czy w Âżyciu cdziennym. Bo zawsze moÂże siĂŞ to przydaĂŚ.
Lestek
Thing
Email
«
Odpowiedz #26 :
Sierpień 11, 2009, 08:27:37 »
Cytat: Niemir Sierpień 10, 2009, 21:56:08
P.S. trzeba siĂŞ przyzwyczajaĂŚ do ekstremalnych warunkĂłw. Nie wiadomo nigdy co nas czeka. Czy to w odtwĂłrstwie czy w Âżyciu codziennym. Bo zawsze moÂże siĂŞ to przydaĂŚ.
Tym bardziej Âże nieuchronnie zbliÂża siĂŞ jakiÂś konflikt. Ot wojna z RosjÂą
a tak na serio to trzy dni teÂż fajnie tylko nie wszyscy bĂŞdÂą mogli, np. ja
Niemirze mĂłwisz o wodzie ale dokÂładnie co proponujesz ?? Ja widzĂŞ tylko jedno wyjÂście: baĂąki 5 litrowe i jedna osoba zostaje w obozie, a reszta idzie po wodĂŞ kaÂżdy po 2 baĂąki. Ewentualnie moÂżna siĂŞ zaopatrzyĂŚ w jakiÂś cebrzyk co by staÂł na widoku lub jakieÂś stÂągwie gliniane.
Vestar
Starszy
Starszy sceptyk druÂżyny
Email
«
Odpowiedz #27 :
Sierpień 11, 2009, 14:36:15 »
Baniaki sÂą plastikowe :/
BukÂłaki zrĂłbmy. Jeszcze z dwa co najmniej. MoÂże coÂś siĂŞ jeszcze wymyÂśli. MoÂżna siĂŞ teÂż po prostu rozbiĂŚ koÂło ÂźrĂłdeÂłka (jeÂśli tam siĂŞga terytorium Maidheimu...)
MoÂżna tez kupiĂŚ (gdzie...?) drewniane wiadra (podobne mieli na Wilczym).
Cytat: Will-Q Sierpień 11, 2009, 08:27:37
Ewentualnie moÂżna siĂŞ zaopatrzyĂŚ w jakiÂś cebrzyk co by staÂł na widoku lub jakieÂś stÂągwie gliniane.
Lub to co pisaÂł Lestec. Ja tylko takie wyjÂścia widzĂŞ.
Lestek
Thing
Email
«
Odpowiedz #28 :
Sierpień 11, 2009, 15:34:07 »
Cytat: Vestar Sierpień 11, 2009, 14:36:15
BukÂłaki zrĂłbmy. Jeszcze z dwa co najmniej. MoÂże coÂś siĂŞ jeszcze wymyÂśli. MoÂżna siĂŞ teÂż po prostu rozbiĂŚ koÂło ÂźrĂłdeÂłka (jeÂśli tam siĂŞga terytorium Maidheimu...)
Rozumiem, ¿e sam weŸmiesz siê z mi³¹ chêci¹ za robienie buk³aka daj¹c innym przyk³ad ?? poza tym ile weŸmiesz w buk³ak ?? ledwo przyjdziesz i ju¿ znów trzeba wracaÌ po wodê. A tamto Ÿród³o to jest daleko ... tyle samo mamy do kranów w pobliskich domach.
Cytat: Vestar Sierpień 11, 2009, 14:36:15
Lub to co pisaÂł Lestec. Ja tylko takie wyjÂścia widzĂŞ.
LESTEK !!! nie Lestec
Cebrzyk - maÂłe drewniane wiadro
Vestar
Starszy
Starszy sceptyk druÂżyny
Email
«
Odpowiedz #29 :
Sierpień 11, 2009, 20:01:35 »
No mogĂŞ coÂś sprĂłbowaĂŚ zrobiĂŚ. BukÂłak to jest jeden ze ÂśrodkĂłw transportu wody. A jak z rozbiciem obozu koÂło ÂźrĂłdeÂłka? Albo w nie tak duÂżej odlegÂłoÂści?
A cebrzyk to mi siĂŞ chyba z Âżurawiem pomyliÂł (nvm co on miaÂłby tam robiĂŚ i jakby siĂŞ znalazÂł
)
Wybacz Lestku. Rzadko widzĂŞ to imiĂŞ pisane wiĂŞc nie wiedziaÂłem jak siĂŞ pisze^^
Strony:
1
[
2
]
3
|
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do: