User Info
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Kwiecieñ 04, 2025, 11:03:48

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
News Box

Key Stats
4001 wiadomo¶ci w 159 w±tkach, wys³ane przez 30 u¿ytkowników
Najnowszy u¿ytkownik: Tugemir
Strona g³ówna | Pomoc | Szukaj | Kalendarz | Zaloguj siê | Rejestracja
Tomaszowska Dru¿yna Wojów - Algiz  |  Althing  |  Allthingi minione  |  IV Allthing TDW « poprzedni nastêpny »
Strony: 1 2 [3] | Do do³u Drukuj
Autor W±tek: IV Allthing TDW  (Przeczytany 10151 razy)
Vandil
Otrok
*

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 51

« Odpowiedz #30 : Sierpieñ 11, 2009, 20:40:58 »

A daleko od Maidheimu znajduje siê to ¼róde³ko? Nie znam tamtejszego terenu...
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

Wiadomo¶ci: 680

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #31 : Sierpieñ 11, 2009, 21:02:48 »

No we¼ pod uwagê, ¿e z ca³ym kot³em kilka razy chodzili¶my na wiosnê.  
Co do buk³aków. No mo¿na i uszyc ale nie wiem czy masz jeszcze wosk Lestku.
Je¶li nie skolujemy nic innego to butelki to bêdzie co¶ wymaganego. woda jest potrzeba i idzie szybko. W zesz³ym roku by³y narzekania, ¿e ma³o zrobili¶my. To by³ efekt tego, ¿e latali¶my czêsto po wodê.
A rozbijanie siêko³o ¼ród³a raczej odpada. Teren podmok³y, wietrzny, i (chyba najwa¿niejsze) terenu o który móg³bym siê upomnieæ jako nale¿±cy do mojej rodziny jest ma³o. Za ma³o na obozowanie. A nie chcemy chyab mieæ k³opotów z ¿adnym panem z sierpem...
P.S. trzeba siê przyzwyczajaæ do ekstremalnych warunków. Nie wiadomo nigdy co nas czeka. Czy to w odtwórstwie czy w ¿yciu codziennym. Bo zawsze mo¿e siê to przydaæ.

Tym bardziej ¿e nieuchronnie zbli¿a siê jaki¶ konflikt. Ot wojna z Rosj± a tak na serio to trzy dni te¿ fajnie tylko nie wszyscy bêd± mogli, np. ja
oj wiesz, nie wykluczam i konfliktu. Ale i rekonsrukcyjnie siê przyda - nie bêdzimy zaskoczeni na wyjazdach; i czasem robi siê ró¿ne rzeczy. Ja na przyk³ad ostatnio drzema³em na przystanku w jakiej¶ g³uszy gdzie nie by³o nawet ³awki, a wcze¶niej przeszed³em jakie¶ 30 km. Jak widaæ zachartowanie w Dru¿ynie zawsze mo¿e sie przydaæ ;P
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #32 : Sierpieñ 16, 2009, 09:05:59 »

Nikt nic wiêcej nie pisze to zrobi³em ma³e podsumowanie co do daty:
Lestek. Pocz±tkowo proponowa³ 12-13 IX jednak pó¼niej 29-30 VIII
Vestar 5-6 IX lub 29-30 VIII
Vandil 29-30 VIII
Gormr 29-30 VIII
Valgard 29-30 VIII
Vestein 29-30 VIII
Ja siê wstrzyma³em gdy¿ na razie wszystkie weekendy mam wolne

A wiêc jednog³o¶nie ustalili¶my termin 29-30 VIII
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #33 : Sierpieñ 25, 2009, 14:45:59 »

Kosynierzy Mhroku melduj±, ze trawa skoszona, trochê drewna nazbierane, czêsciowo spod lipy tak, ¿e bêdize mo¿na usi±¶æ. By³ tam jeszcze mój wójek i ¶cina³ drzewa. Bêdzie mo¿na skoczyæ tam gdzie by³. Mo¿e zapodzia³a mu siêjaka¶ kloda ;P
Lestek
Thing

Wiadomo¶ci: 634

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #34 : Sierpieñ 25, 2009, 19:36:43 »

tylko pilnuj ¿eby starych lip nie wyci±³ ¿eby go moc Druidów nie dosiêg³a a tan na na uboczu to mo¿na by siê pokusiæ o uznanie tej lipy za pomnik przyrody, trzeba sprawdziæ jakie procedury

Bogowie chroñcie mnie przed wrogami bo z wami to se poradzê
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #35 : Sierpieñ 25, 2009, 19:57:08 »

Podobnych "drzewek" jest tam jeszcze kilka. Pod jednym rozbijemy namioty bo wykosili¶my tam. http://pl.wikipedia.org/wiki/Pomnik_przyrody Wed³ug tej listy moze siê zakwalifikowaæ.
Vestar
Starszy

Wiadomo¶ci: 513

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #36 : Sierpieñ 25, 2009, 20:08:37 »

Mieli¶my byæ kosiarzami ¶mierci

A tak na uboczu to allthing tu¿ tu¿, a jeszcze nikt go nie og³osi³... Kap³an chyba bez problemu mo¿e, w koñcu to wiec.

Zanim napiszesz co¶ g³upiego i zbêdnego zerknij tu:
http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
Lestek
Thing

Wiadomo¶ci: 634

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #37 : Sierpieñ 26, 2009, 12:18:51 »

" Z mocy prawa, tak boskiego jak i ludzkiego, którego zobowi±zali¶my siê przestrzegaæ zwo³uje siê Allthing na dzieñ  29 sierpnia na godzinê 8 w miejscu osiedlenia siê woja Corvina, Stra¿nika Praw. Stamt±d wyruszymy ku miejscu gdzie Niemir nasz kap³an rezyduje, by nasz ¶wiêty wiec odbyæ. Obecno¶æ jest obowi±zkowa, a ci co stawiæ siê nie mog± zawiadomiæ winni G³osiciela Praw b±d¼ Godiego b±d¼ Jarla, powód swej nieobecno¶ci podaj±c. Tych którzy o przyjêcie w szeregi Druzy chc± siê straæ, winni posiadaæ swój strój w³asny oraz zadane próby z pomy¶lno¶ci± wykonaæ. Wszyscy co chc± uwolniæ siebie jako Otroka powinni to oznajmiæ Godiemu i pomy¶lnie wszystkie próby wykonaæ. Wszyscy co g³os maj± zabraæ mog± go istotne sprawy do ca³ej wiadomo¶ci Dru¿yny przedk³adaj±c. Tako rzecze
                            Lestek, zwany Wilkiem, Jarl Tomaszowskiej Dru¿yny Wojów "Algiz""

Bogowie chroñcie mnie przed wrogami bo z wami to se poradzê
Vestein
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 9

10017606
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #38 : Sierpieñ 27, 2009, 12:01:00 »

Witam.Chcia³em poinformowaæ, ¿e nie bêdê obecny na Allthingu.Powód-wyjazd do Warszawy.Wracam dopiero w poniedzia³ek lub w nocy w niedziele.S£AWA.

P.S.-Valgarda te¿ raczej nie bêdzie na allthingu poniewa¿ wyje¿d¿a na jakie¶ pokazy.

Zaprawdê powiadam wam, oto nadchodzi wiek miecza i topora, wiek wilczej zamieci. Nadchodzi Czas Bia³ego Zimna i Bia³ego ¶wiat³a, Czas Szaleñstwa i Czas Pogardy, Tedd Deireadh, Czas Koñca.
Valgard
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 9

10140594
« Odpowiedz #39 : Sierpieñ 27, 2009, 12:37:50 »

Owszem, mnie te¿ nie bêdzie, poniewa¿ jadê do Radomia na pokazy lotnicze w sobotê i niedzielê. Nie wiem kiedy wrócê. S³awa

Strony: 1 2 [3] | Do góry Drukuj 
« poprzedni nastêpny »
Skocz do: