User Info
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Kwiecieñ 04, 2025, 11:04:49

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
News Box

Key Stats
4001 wiadomo¶ci w 159 w±tkach, wys³ane przez 30 u¿ytkowników
Najnowszy u¿ytkownik: Tugemir
Strona g³ówna | Pomoc | Szukaj | Kalendarz | Zaloguj siê | Rejestracja
Tomaszowska Dru¿yna Wojów - Algiz  |  Althing  |  Allthingi minione  |  IV Allthing TDW « poprzedni nastêpny »
Strony: 1 [2] 3 | Do do³u Drukuj
Autor W±tek: IV Allthing TDW  (Przeczytany 10152 razy)
Gormr
U¿ytkownik
**

Wiadomo¶ci: 58

« Odpowiedz #15 : Sierpieñ 06, 2009, 20:57:31 »

Ja wole na dwa dni 
Vestar
Starszy

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 513

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Sierpieñ 06, 2009, 21:55:46 »

Demokracje?? Kto ci to powiedzia³  Co?
Mamy Jarlowski despotyzm

A ja jestem zdecydowanie za dwoma dniami

BTW Dobrze, Niemir, ¿e zareagowa³e¶ na czerwono Ortografy te¿ mo¿esz poprawiaæ

Zanim napiszesz co¶ g³upiego i zbêdnego zerknij tu:
http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

Wiadomo¶ci: 680

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Sierpieñ 07, 2009, 08:20:37 »

Ja s±dzê, ¿e moze byæ dwudniowy, a osoby które nie mog± zostaæ na noc lub mog± byæ tylko na jeden dzieñ, musza byæ przynajmniej na wiecu, przyjêciach itp, ktore bêd± pewnie tak jak ostatnio drugiego dnia.
A macie pomys³y na dyskusje?
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Sierpieñ 08, 2009, 19:43:28 »

Tak sobie chodzi³em dzi¶ po lesie i my¶lalem o ró¿nych sprawach. Dru¿yna te¿ mi przelecia³a przez g³owê. I... Chyba zapomnieli¶my, ¿e w Dru¿ynie jest jeszcze jedna osoba ktorej teraz nie ma teraz z powodu pracy i tego, ¿e na sta³e mieszka poza Tomaszowem. Chodzi mi o Bodvara... Ju¿ piszê do niego sms. Ale s±dzê, ze s± ma³e szanse by przyby³ przed pa¼dziernikiem. A Allthing to w koncu ¶wiêto ca³ej Dru¿yny. Jesli jego wol± bedzie to, ¿e ¶wiadomie nie bêdzie chcial uczestniczyæ to ok. Ale je¶li bêdzie chcia³ to powinni¶my my¶leæ równie¿ o nim w ustalaniu daty

EDIT
Bodvar napisa³ mi, ¿e bêdzie dopiero pod koniec wrze¶nia.
Vandil
Otrok
*

Wiadomo¶ci: 51

« Odpowiedz #19 : Sierpieñ 09, 2009, 19:11:01 »

Mo¿e niech ka¿dy poda termin który by mu najbardziej pasowa³ i pó¼niej wybierzemy ten, który bêdzie w miare odpowiada³ wszystkim. Mi najbardziej le¿y ten ostatni tydzieñ, ale bior±c pod uwagê i¿ niektórzy pracuj± uwa¿am ¿e dobr± por± s± dni 29-30 sierpnia (weekend mamy zazwyczaj wolny). Co na to reszta Dru¿yny?
Vestar
Starszy

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Sierpieñ 09, 2009, 23:16:55 »

Ju¿ tê propozycjê podawa³e¶ Teraz musi tu wpa¶æ Jarl i zarz±dziæ ostateczny termin, bo chyba ka¿dy ju¿ siê co do swojego terminu wypowiedzia³

http://mx.foxnet.pl/szept%20wschodu/images/signatures/51075618445eb0fc766f82.gif
Vandil
Otrok
*

« Odpowiedz #21 : Sierpieñ 10, 2009, 08:27:35 »

Nie pamiêtam kiedy podawa³em  . Jak na razie to ka¿dy powiedzia³ ¿e mu pasuje ostatni tydzieñ sierpnia, ¿adnych konkretów, sprzeciwów.
Lestek
Thing

Wiadomo¶ci: 634

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Sierpieñ 10, 2009, 10:09:33 »

Tak tylko taka faktyczna demokracja to panuje tylko w¶ród starszych wspierana Jarlowskim despotyzmem ... ale tak na serio Althing jednodniowy to nie Althing. Jak ju¿ zrobili¶my jeden dwudniowy to trzeba siê tego trzymaæ.

29-30 my¶lê, ¿e bêdzie to dobra data tym bardziej ¿e dzieñ wcze¶niej mamy pokaz w Czermnie i bêdzie mo¿na wiêkszo¶æ sprzêtu zostawiæ ju¿ na Maidheimie. Niemirze co do twojego wywodu na temat Bodvara to jak najbardziej siê zgadzam, i¿ trzeba wzi±æ go pod uwagê tym bardziej ¿e jest G³osicielem Praw, a stanowimy jedn± Dru¿ynê. Chcia³bym ¿eby kto¶ siê z nim skontaktowa³ w sprawie Althingu, kiedy bêdzie mu pasowa³o. Jego decyzja mo¿e byæ decyduj±ca o Althingu i o tej dacie 29-30.

Nie mo¿emy tez siê baæ pogody. Na ostatnim Althingu w nocy by³o -1 mrozu tak¿e to ju¿ ¶wiadczy o tym, ¿e nie powinni¶my siê teraz baæ i nastawiaæ siê na wygody. Np. propozycje Althingu jednodniowego, czy obawa przed pogod±, lub przychodzenie na 1 dzieñ Althingu ¶wiadczy, o tym i¿ odbiegamy od rekonstrukcji ni¿ siê do niej zbli¿amy, a w³a¶nie te Althingi powinny byæ dla Nas takim wyznacznikiem, który informuje Nas czy idziemy do przodu, czy stoimy w miejscu, czy cofamy siê w rozwoju Naszej Dru¿yny. Bo nale¿y pamiêtaæ, i¿ rozwój ka¿dego z Was to rozwój ca³ej dru¿yny.

Bogowie chroñcie mnie przed wrogami bo z wami to se poradzê
Vestar
Starszy

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Sierpieñ 10, 2009, 15:44:00 »

Niemir powiedzia³, ¿e Bodvar powiedzia³, ¿e bêdzie dopiero we wrze¶niu. To ju¿ drugi allthing... Ale nevermind.

My¶lê, ¿e temperatura nie jest ¿adn± przeszkod± (jak te¿ nie by³a ostatnim razem ) i nie mo¿na staæ w miejscu- bo kto stoi w miejscu ten siê cofa. To mo¿e trzy dni? XD

Vandil
Otrok
*

« Odpowiedz #24 : Sierpieñ 10, 2009, 17:17:10 »

Trzy dni to wg mnie fajny pomys³, chêtnie bym na to poszed³  . Ale przeczuwam ¿e trzy dni  by siê nie uda³y 
Niemir
pó³elf-pó³krasnolud
Administrator

13993064
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #25 : Sierpieñ 10, 2009, 21:56:08 »

Dla mnie temperatura, pogoda, czy warunki sanitarne nigdy nie sprawia³y trudno¶ci. Jak trzeba bêdzie to damy radê. A my¶la³em kiedy¶ nawet o wyprawie zimowej (ale to w innym temacie) za³amanie pogody mo¿e nas zachartowaæ. Nigdy nie wiemy czy na jakiej¶ imprzie nie bedzie laæ.
Hm by³em wczoraj na Maidheimie. Na to samo miejsce raczej szans nie ma (a przynajmniej s± bardzo ma³e) W ogole nie widaæ, ¿e tratowali¶my to miejsce przez dwa dni. A wrêcz przeciwnie, pokrzywy wy¿sze ode mnie tam rosn±. No ale nic, s± inne miejsca. I wczesniej skoczy siê z kos± ¿eby by³o trochê siana do spania. Hmm z tego co pamietam to mieli¶my w zesz³ym roku pewien problem. Z woda do picia. Trzeba to wzi±æ pod uwagê. Nie wa¿ne czy dwa czy jeden dzieñ.
P.S. trzeba siê przyzwyczajaæ do ekstremalnych warunków. Nie wiadomo nigdy co nas czeka. Czy to w odtwórstwie czy w ¿yciu cdziennym. Bo zawsze mo¿e siê to przydaæ.
Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Sierpieñ 11, 2009, 08:27:37 »

P.S. trzeba siê przyzwyczajaæ do ekstremalnych warunków. Nie wiadomo nigdy co nas czeka. Czy to w odtwórstwie czy w ¿yciu codziennym. Bo zawsze mo¿e siê to przydaæ.

Tym bardziej ¿e nieuchronnie zbli¿a siê jaki¶ konflikt. Ot wojna z Rosj± a tak na serio to trzy dni te¿ fajnie tylko nie wszyscy bêd± mogli, np. ja

Niemirze mówisz o wodzie ale dok³adnie co proponujesz ?? Ja widzê tylko jedno wyj¶cie: bañki 5 litrowe i jedna osoba zostaje w obozie, a reszta idzie po wodê ka¿dy po 2 bañki. Ewentualnie mo¿na siê zaopatrzyæ w jaki¶ cebrzyk co by sta³ na widoku lub jakie¶ st±gwie gliniane.

Vestar
Starszy

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Sierpieñ 11, 2009, 14:36:15 »

Baniaki s± plastikowe :/

Buk³aki zróbmy. Jeszcze z dwa co najmniej. Mo¿e co¶ siê jeszcze wymy¶li. Mo¿na siê te¿ po prostu rozbiæ ko³o ¼róde³ka (je¶li tam siêga terytorium Maidheimu...)

Mo¿na tez kupiæ (gdzie...?) drewniane wiadra (podobne mieli na Wilczym).

Ewentualnie mo¿na siê zaopatrzyæ w jaki¶ cebrzyk co by sta³ na widoku lub jakie¶ st±gwie gliniane.

Lub to co pisa³ Lestec. Ja tylko takie wyj¶cia widzê.

Lestek
Thing

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #28 : Sierpieñ 11, 2009, 15:34:07 »

Buk³aki zróbmy. Jeszcze z dwa co najmniej. Mo¿e co¶ siê jeszcze wymy¶li. Mo¿na siê te¿ po prostu rozbiæ ko³o ¼róde³ka (je¶li tam siêga terytorium Maidheimu...)

Rozumiem, ¿e sam we¼miesz siê z mi³± chêci± za robienie buk³aka daj±c innym przyk³ad ?? poza tym ile we¼miesz w buk³ak ?? ledwo przyjdziesz i ju¿ znów trzeba wracaæ po wodê. A tamto ¼ród³o to jest daleko ... tyle samo mamy do kranów w pobliskich domach.

Lub to co pisa³ Lestec. Ja tylko takie wyj¶cia widzê.

LESTEK !!! nie Lestec

Cebrzyk - ma³e drewniane wiadro

Vestar
Starszy

Starszy sceptyk dru¿yny

8900669
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Sierpieñ 11, 2009, 20:01:35 »

No mogê co¶ spróbowaæ zrobiæ. Buk³ak to jest jeden ze ¶rodków transportu wody. A jak z rozbiciem obozu ko³o ¼róde³ka? Albo w nie tak du¿ej odleg³o¶ci?

A cebrzyk to mi siê chyba z ¿urawiem pomyli³ (nvm co on mia³by tam robiæ i jakby siê znalaz³ )

Wybacz Lestku. Rzadko widzê to imiê pisane wiêc nie wiedzia³em jak siê pisze^^

Strony: 1 [2] 3 | Do góry Drukuj 
« poprzedni nastêpny »
Skocz do: